«Ζήτησα να διακοπεί εις βάρος μας»

Η απολογία του Διαγόρα Ρόδου για το «μπανάνα, μπανάνα» που φώναξε οπαδός στον Αλγκασίμ Μπα του Ολυμπιακού Β.

Στην άμεση κινητοποίηση του ιδιοκτήτη του Διαγόρα Ρόδου, Χρήστου Παπαδημητρίου και στο «ευχαριστώ» του Ολυμπιακού Β στάθηκαν οι Κυανέρυθροι στην απολογία τους για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδού που φώναξε «μπανάνα, μπανάνα» στον Αλγκασίμ Μπα. Το ματς διεξήχθη στις 11 Φεβρουαρίου στη Ρόδο και η ΠΑΕ ζήτησε την απαλλαγή της. Μάλιστα, μεταφέρθηκε προς την πρόεδρο της έδρας ότι ο Διαγόρας θα είναι αρωγός αν αποφασιστεί να κλείσει η θύρα 6 ως το φινάλε της χρονιάς.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της υπόθεσης και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Την ΠΑΕ Διαγόρας εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Χάρης Γρηγορίου, ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας ο ιδιοκτήτης Χρήστος Παπαδημητρίου. Ο πρώτος στάθηκε στο άρθρο 18παρ.3 του Π.Κ. το οποίο προβλέπει μειωμένες ποινές ή καθόλου εάν υπάρχουν σημαντικά απαλλακτικά περιστατικά. Μεταξύ άλλων είπε:

«Στο 82' του αγώνα ένας παντελώς ηλίθιος και ανώριμος, νομίζοντας ότι είναι στο καφενείο ή στο σπίτι του είπε «μπανάνα, μπανάνα» χωρίς να την απευθύνει στον Μπα. Στο άκουσμά της έγιναν δύο πράγματα. Ο υπεύθυνος ασφαλείας τον πέταξε έξω από το γήπεδο και ο Χρήστος Παπαδημητρίου πήγε και αγκάλιασε τον ποδοσφαιριστή στη φυσική διακοπή που υπήρξε. Όλο το γήπεδο άρχισε να χειροκροτά και εκείνος ανταπέδωσε. Αυτά υπάρχουν σε εικόνες.

Την επόμενη ημέρα ο Ολυμπιακός μίλησε για την άμεση παρέμβαση του Διαγόρα και ευχαρίστησε για το γεγονός ότι το θέμα έληξε άμεσα. Νομικά δεν υπάρχει ρατσιστική ή πράξη που να μειώνει, να αμαυρώνει, να δυσφημεί. Η «μπανάνα» οδηγεί σε ένα είδος παρεκτροπής στα όρια του κόκκινου. Εν τη γενέσει του κατεσβέσθη. Ο παθών, μάλιστα, ανταπέδωσε το χειροκρότημα.

«Κλείστε τη θύρα 6 ως το τέλος της σεζόν»

Επικαλούμαι το άρθρο 18παρ.3 που αναφέρεται σε απαλλακτικά περιστατικά. Ο κύριος Παπαδημητρίου, ένας μορφωμένος επιχειρηματίας που σέβεται όλους τους εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων είναι αλλοδαποί, ενήργησε άμεσα. Έχετε τη δυνατότητα να μας τιμωρήσετε με πρόστιμο και να εκκενώσετε τη θύρα 6. Θα ζητούσαμε το δεύτερο. Εμείς τιμωρήσαμε τον οπαδό και δεν θα πλησιάσει ξανά στο γήπεδο.

Αν έχετε τη δυνατότητα και βρείτε διέξοδο, κλείστε την εξέδρα. Θα μας βρείτε αρωγούς. Το πρόστιμο δεν μας αρμόζει. Κινηθήκαμε αστραπιαία και δεν πήρε έκταση το συμβάν εξαιτίας ενός ηλιθίου που είπε το «μπανάνα». Κάνουμε αγώνα και τα οικονομικά είναι δύσκολα. Όλοι μιλούν για επιχορήγηση 150 χιλιάδων, όμως είναι 110.000, γιατί υπάρχει και το ΦΠΑ. Ένα πρόστιμο 5.000 θα ήταν εξοντωτικό. Ζητάμε την απαλλαγή μας».

«Δεν το έχει κάνει άλλη ελληνική ομάδα»

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι εις βάρος μας εάν ακουγόταν άλλη τέτοια έκφραση. Όπως κατέθεσε:

«Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού. Αν υπήρχαν θέματα ρατσισμού θα ήταν προσβολή για όλο το νησί. Η νύφη μου είναι «έγχρωμη». Έχουμε 400 εργαζόμενους και τους σεβόμαστε όλους. Εδώ ένας ηλίθιος φώναξε... Μπήκα μέσα και ζήτησα από τον διαιτητή αν φώναζαν κι άλλοι να διακόψει το παιχνίδι εις βάρος μας. Τον βγάλαμε αμέσως έξω.

Αγκάλιασα τον ποδοσφαιριστή, του ζήτησα συγγνώμη και όλο το γήπεδο όταν έγινε αλλαγή τον χειροκρότησε. Αμέσως εκείνος ανταπέδωσε. Αυτός ο ηλίθιος νόμιζε ότι ήταν με την παρέα του και διασκέδαζε. Είπα στον διαιτητή αν πεταχτούν άλλοι δύο, τρεις να το διακόψει. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από ελληνική ομάδα».

Last modified onΠέμπτη, 29 Φεβρουάριος 2024 12:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep