«Πρόεδρε... λεφτά»!

Η ανάγκη εξεύρεσης χορηγών εκφράστηκε στο ΔΣ της Football League. Στο επίκεντρο Sportradar και αδειοδότηση.

Το πρώτο συμβούλιο υπό την προεδρία του Στέλιου Σφακιανάκη έγινε την Τετάρτη (20/07) στη Football League. Θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή αντιπροέδρων, με τους Αντώνη Ρέλλα, Άρη Λυχναρά να εκλέγονται στις θέσεις του Α' και Β' αντιπροέδρου αντίστοιχα, όμως το ΔΣ απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα των χορηγιών, αυτό της Sportradar και η διαδικασία αδειοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόντες ήταν οι εκπρόσωποι των Χανίων, Τρικάλων, Αναγέννησης Καρδίτσας, Πανθρακικού, Καλλονής και Άρη, όμως το συμβούλιο το οποίο ήταν ανοικτό στα ΜΜΕ παρακολούθησαν, τόσο ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Ποτής Τσιριμπής, όσο και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος... To flnews έδωσε το «παρών» στα γραφεία της Football League και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ.

Το ασφαλιστικό και η πρόσληψη

Αρχικά ο Σφακιανάκης ενημέρωσε ότι θα δεχτεί κατάθεση κλειστών προσφορών από ασφαλιστικές εταιρείες και, μάλιστα, θα γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Football League και σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας για την ομάδική ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Εκτός αυτού ανακοινώθηκε ότι ο Μάρκος Καλούδης αναλαμβάνει διοικητικός διευθυντής, ενώ ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την Εκτελεστική Επιτροπή και αν αυτή θα είναι 5μελής ή 7μελής, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων. Προηγουμένως είχε ζητήσει τα ποινικά μητρώα όλων των εκπροσώπων, όπως και των υποψήφιων προέδρων, λέγοντας: 

«Δεν έχω με κανέναν σας πρόβλημα, αλλά όσοι είστε εκπρόσωποι των ΠΑΕ θα πρέπει να προσκομίσετε ποινικό μητρώο. Ο πρώτος που το κατέθεσα ήμουν εγώ και, μάλιστα, πήγα στα Χανιά γι' αυτό. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού».

Συνάντηση με ΟΠΑΠ και... restart

Τον λόγο ακολούθως πήρε ο πρόεδρος του Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης. Αφού συνεχάρη τον Σφακιανάκη για την εκλογή του είπε την... ατάκα του συμβουλίου: «Λεφτά θέλουμε πρόεδρε», με τον Βαγγέλη Χατζηιωάννου του Αγροτικού Αστέρα να συμφωνεί και τον πρόεδρο της διοργανώτριας να κάνει γνωστό ότι: «Σήμερα έγινε μία προσέγγιση με τον ΟΠΑΠ και είπαμε να συναντηθούμε τις προσεχείς ημέρες». Βέβαια, κοινό μυστικό είναι ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει χορηγία.

Ο Γιάννης Αβραντίνης της Καλλιθέας πρότεινε ολιγομελή Εκτελεστική Επιτροπή και ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Μανώλης Φωτάκης μίλησε για... restart. «Δεν έχω μελετήσει το καταστατικό, αλλά προφανώς αυτό θα τροποποιηθεί. Συμφωνώ με την ολιγομελή Εκτελεστική Επιτροπή. Πρέπει να γίνει restart όπως στον ΟΦΗ. Να δώσουμε αγώνα και να διεκδικήσουμε πράγματα. Θεωρώ ότι το κύρος του κυρίου Σφακιανάκη το διασφαλίζει αυτό».

Αντιδράσεις για τα ΜΜΕ!

Η παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ στην ανοικτή συνεδρίαση προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου του Απόλλωνα, Αντώνη Λεβεντογιάννη που ρώτησε τον Σφακιανάκη αν αυτό είναι απόφαση του ίδιου. Ο δεύτερος αιτιολόγησε την κίνησή του αυτή, λέγοντας: «Εγώ το ζήτησα. Η δημοσιογραφία δεν είναι 4η εξουσία, αλλά θα υπάρχει μία επικοδομητική συνεργασία. Αυτό το συμβούλιο είναι το πιο αξιοπρεπές και ευπρεπές. Έτσι θέλω να είναι πάντα». Ο δεύτερος που αντέδρασε ήταν ο Αβραντίνης, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του και έκανε λόγο για εμπιστευτικότητα, λέγοντας: «Δεν είμαστε μικρή... Βουλή».

Αντίθετα, ο Ρέλλας διαφώνησε με τους δύο προαναφερθέντες και είπε: «Αν οι κύριοι που καλύπτουν το συμβούλιο αλλοιώσουν κάτι, θα βγουν στη σέντρα. Πριν οι κίνδυνοι ήταν μεγαλύτεροι, γιατί ο καθένας έλεγε τα δικά του και υπήρχε παραπληροφόρηση. Τώρα θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια». Ακολούθησε πρόταση του Χατζηιωάννου για κάλυψη μέσω... live streaming των συμβουλίων!

Παράπονα σε Τοπολιάτη από Αχαρναϊκό

Ο Αχαρναϊκός δεν πέρασε τη διαδικασία της αδειοδότησης και η παρουσία του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη στο ΔΣ έδωσε την ευκαιρία στον Αχαρναϊκό να εκφράσει έντονα παράπονα. Αρχικά, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Λεουτσάκος απευθύνθηκε στον Σφακιανάκη και του είπε σχετικά με το οικονομικό: «Πρέπει να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα τι μέλλει γενέσθαι. Είμαστε στο σκοτάδι, δεν ξέρουμε τι θα γίνει», ενώ συμπλήρωσε με αρκετή δόση ειρωνίας: «Μας βοηθάει και η ΕΠΟ που δεν έχουμε προσφυγές».

Ο Σφακιανάκης απάντησε ότι εντός 15 ημερών θα έχει εξελίξεις για το εμπορικό κομμάτι, ενώ εξωτερίκευσε τη σκέψη του σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά να κινηθεί συνδυαστικά με τη Super League, αφού η διοργανώτρια έχει διεκδικήσεις από τη μεγάλη κατηγορία. «Μέχρι την κλήρωση θα έχουμε καταλήξει στα τηλεοπτικά».

Ο Λεουτσάκος ακολούθως είπε απευθυνόμενος στον Τοπολιάτη: «Είναι δύσκολοι καιροί. Εμείς για τιμολογιακούς λόγους δεν πήραμε άδεια. Πρέπει να δούμε το θέμα των αδειοδοτήσεων. Οι αποφάσεις κρίνουν μία ολόκληρη περιοχή. Δεν θεωρώ ότι η επιτροπή λειτουργεί με όρους». Ο Τοπολιάτης πήρε τον λόγο και είπε: «Η ΕΠΟ ερμηνεύει τους κανόνες, τι ευθύνη έχει. Εξάλλου, δικές σας προτάσεις ήταν αυτές για τη διαδικασία αδειοδότησης. Θα μεταφέρω τα παράπονά σας». Ακολούθησαν παράπονα και από τον Αβραντίνη για εξάντληση αυστηρότητας και «προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα Ελβετία».

Και για το ζήτημα αυτό, λοιπόν, ο Σφακιανάκης υποσχέθηκε να γίνει ΔΣ τέλος Αυγούστου, ώστε αν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη. «Αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στο επόμενο ΔΣ, οι κανόνες αδειοδότησης. Αφού ο κύριος Τοπολιάτης λέει πως είμαστε συνυπεύθυνοι... Θέλω η κλήρωση να γίνει με 18 ομάδες και τόσες να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Περιμένω καταθέσετε τις προτάσεις σας».

«Εμείς και άλλοι έξι δεν κατεβαίνουμε αν...»

Ο Αβραντίνης έθεσε το θέμα των οφειλών της Super League προς τη Football League και ζήτησε να γίνουν ενέργειες για την πληρωμή τους αναδρομικά στις ομάδες που έχουν λαμβάνειν. Επανέλαβε, μάλιστα, όσα είχε πει στη συνέντευξη Τύπου: «Εμείς και άλλες έξι ομάδες δεν θα κατεβούμε να παίξουμε αν δεν βρεθούν χορηγίες τουλάχιστον 500 χιλιάδων για κάθε ΠΑΕ». Ο πρόεδρος της λίγκας υπογράμμισε ότι θα έχει κάτι χειροπιαστό στο πρώτο συμβούλιο, αλλά η απάντηση δεν άρεσε στον εκπρόσωπο της Καλλιθέας: «25 Αυγούστου;», με τον Λεβεντογιάννη να συμπληρώνει: «Δεν θα ξεκινήσουμε. Και δεν είναι δυνατός κάποιος να είναι χορηγός και να βάζει πρόστιμο».

Ροκάκης: «'Η σωστό ξεκίνημα ή καθόλου»!

Ο πρόεδρος του Κισσαμικού, Αντώνης Ροκάκης πήρε το λόγο και τόνισε: «Πρέπει να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Για να είμαστε το προπύργιο, γιατί χωρίς εμάς δεν υπάρχει και η Super League πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους αριθμούς. Γίνονται διάφορα... έργα. Εγώ Football League σαν την περσινή δεν την θέλω. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αποχωρήσω.

Να εμπλέκομαι σε καταστάσεις, γιατί μία άλλη ομάδα δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους παίκτες της; Εάν θέλετε ένα πρωτάθλημα με σοβαρούς χρηματοδότες, να σοβαρευτούμε. Η ΕΠΟ να αναλάβει την ευθύνη της και η Super League να καταλάβει ότι πρέπει να πάρει λεφτά η Football League. Όλοι οι σοβαροί θα φύγουν και στο τέλος θα γίνονται μόνο... έργα. Ή να ξεκινήσουμε σωστά ή καθόλου». Ο Σφακιανάκης προανήγγειλε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον νέο πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο.

Στο επίκεντρο η Sportradar

Ο Άρης Λυχναράς είχε ζητήσει τη σύμβαση με την εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar και όπως είπε: «Διαπίστωσα ότι λήγει το 2018. Θα τους καπελωθούμε; Όλοι δεν τη θέλουν. Βγαίνουν διαρκώς ύποπτα ματς και σπηλώνονται συνειδήσεις». Συμφωνήθηκε, λοιπόν, στο επόμενο ΔΣ να γίνει παρουσίαση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αφού προηγουμένως η υπεύθυνη marketing, Μαρία Ντόλκου εξήγησε στον αντιπρόεδρο του Κισσαμικού ότι η συνεργασία έχει να κάνει με τον έλεγχο χειραγώγησης και της εκπαίδευσης. «Αν πειστώ, θα τη δεχτώ, αν όχι θα εισηγηθώ την άρνηση», είπε σχετικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας».

Οι δηλώσεις των αντιπροέδρων

Ο Λυχναράς μετά την εκλογή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Υπάρχει όρεξη, εμπειρία και εντιμότητα. Μαζί με τον κύριο Σφακιανάκη και τον κύριο Ρέλλα θα κάνουμε ένα δυνατό προεδρείο και θα βοηθήσουμε, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», ενώ ο Ρέλλας σημείωσε: «Ευχαριστώ πολύ τους εκπροσώπους των ΠΑΕ που με ψήφισαν για δεύτερη διαδοχική διαδικασία. Θεωρώ ότι θα κάνουμε μια επανεκκίνηση. Θέλω κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι με γνώμονα το συμφέρον του συνεταιρισμού. Θα διατηρήσουμε ίσες και δίκαιες αποστάσεις για το καλό του πρωταθλήματος και για να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία. Η πρώτη μου χρονιά ως αντιπρόεδρος ήταν μια χρονιά προσαρμογής. Πλέον είμαι πιο έτοιμος, ώστε να θίξουμε συγκεκριμένα ζητήματα».

Last modified onΤετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 19:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep