Logo
Print this page

Οι «18» της Football League

Το πρωτάθλημα της Football League ξεκινά και το FL News σας παρουσιάζει τους 18 μονομάχους.

[googlead][/googlead]

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Football League ξεκινά… τελευταία. Όχι, γιατί ήθελε να κάνει εντύπωση, αλλά γιατί διένυσε θερμό καλοκαίρι. Φαίνεται ότι το έχει παράδοση να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί. Εν τέλει ο χάρτης συμπληρώθηκε και οι 18 μονομάχοι μετά από αναμονή… μηνών ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος.

Στόχος για κάποιους το πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα που οδηγεί στην άνοδο και για κάποιους άλλους η αποφυγή της τελευταίας εξάδας και του υποβιβασμού. Ευχή όλων, φυσικά, η φετινή χρονιά να μη συνοδευτεί από αποχωρήσεις και να θέλξει ως το πλέον ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Εξάλλου, τα ονόματα των συμμετεχόντων προδιαθέτουν για κάτι τέτοιο παρότι έως τώρα έσοδα δεν υπάρχουν. Το FL News μετά το θερινό πάρε - δώσε σας παρουσιάζει τις 18 ομάδες του φετινού μαραθωνίου…

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

vereg
Αν και εμφανιζόταν ως μεγάλο αουτσάιντερ, πέτυχε τον στόχο της παραμονής. Οι «κυανόλευκοι» κράτησαν αρκετούς από το περσινό έμψυχο δυναμικό, εμπιστεύτηκαν στον πάγκο τον Κώστα Νικολαΐδη και χωρίς δανεικούς πλέον ευελπιστούν σε καλύτερη πορεία. Η συνεργασία με τους Γερμανούς δεν προχώρησε και η ομάδα της βόρειας Πιερίας παρότι δεν είχε περιορισμούς ενίσχυσης, επέλεξε νεαρούς με στόχο κάποιοι εξ αυτών να αναδειχθούν και να κάνουν το παραπάνω βήμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ KΑΡΔΙΤΣAΣ

PROKAR
Άλλαξε σελίδα το καλοκαίρι και πλέον «τρέχει» την ΠΑΕ ο Γερμανός, Κλάους Μίλερ. Οι Θεσσαλοί είναι μία από τις ΠΑΕ χωρίς άδεια, οπότε πορεύτηκαν με ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Το ρόστερ είναι νεανικό, αυτοί που έχουν παραστάσεις από την κατηγορία ελάχιστοι (δεν ανανεώθηκε ούτε ένα συμβόλαιο) και ο τεχνικός Γιώργος Βαζάκας, ο πλέον έμπειρος της κατηγορίας, καλείται να οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» στην παραμονή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

KISAX
Ένωσε τις δυνάμεις του με τον ΑΟΧ και το θετικό είναι ότι το εγχείρημα έγινε αποδεκτό από τους φίλους των δύο ομάδων. Στο τιμόνι βρίσκεται ο νεαρότερος προπονητής της κατηγορίας, Γιώργος Πετράκης που θα δουλέψει για πρώτη φορά στην κατηγορία. Το έμψυχο δυναμικό άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και αποκτήθηκαν 12 δανεικοί εκ των οποίων οι 8 από τον Ολυμπιακό. Η φετινή είναι χρονιά οργάνωσης και σαφής στόχος η παραμονή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

LARAP
Πρωταθλήτρια στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής η θεσσαλική ομάδα, μπαίνει στο πρωτάθλημα με στόχο να εμφανιστεί ανταγωνιστική και να εδραιωθεί στην κατηγορία. Πέρα από τη διατήρηση του βασικού κορμού έγιναν ποιοτικές προσθήκες, αλλά ο Σάκης Θεοδοσιάδης που οδήγησε τους «κυανόλευκους» στην άνοδο απολύθηκε λίγη ώρα μετά το βαρύ 7-0 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Ο χρόνος θα δείξει αν καλώς έπραξε η διοίκηση που αποφάσισε εν θερμώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

AGPON
Εμπιστοσύνη στην… περσινή φρουρά έδειξε η ομάδα της Καλαμαριάς, η οποία μετονομάστηκε σε Απόλλων Πόντου. Οι «κοκκινόμαυροι» διατήρησαν τον βασικό κορμό και απέκτησαν μόλις επτά παίκτες. Μεταξύ αυτών, βέβαια, το αστέρι τους, Εντουάρντο Μπρίτο. Δεν κρύβουν ότι μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση της ανόδου. Η ομοιογένεια είναι δεδομένη, αλλά το ρόστερ σχετικά «κοντό» για τις ανάγκες της κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΑΡΗΣ

areg
Ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί πέρυσι, αλλά στο γήπεδο δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες. Οι «κιτρινόμαυροι» απουσιάζουν αισίως από τη Super League για 4η χρονιά και δείχνουν ότι έμαθαν από το περσινό πάθημα. Προσελήφθηκαν οι Παύλος Μυροφορίδης, Δημήτρης Σπανός, ήρθαν παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία και έχουν κατακτήσει ανόδους, ώστε να συνθέσουν ένα σύνολο με το απαραίτητο μέταλλο και τη γνώση της κατηγορίας. Αν υπάρξει και η απαραίτητη συνέπεια στο οικονομικό, τότε ο Άρης θα πανηγυρίσει στο φινάλε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

AXKIS
Πέρασε δύσκολο καλοκαίρι και εξακολουθεί να βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί. Τα χρέη κυνηγούν την ομάδα του Μενιδίου, η οποία εκτός του ότι δεν πήρε άδεια, έχει περιθώριο 10 ημερών να προσκομίσει έγγραφα για να λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει θολό και ο τεχνικός, Πέτρος Δημητρίου καλείται να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που έχει ελάχιστη εμπειρία από την κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΒΕΡΟΙΑ

VERSER
Ως είθισται με τις ομάδες που υποβιβάζονται από τη Super League, έτσι και η Βέροια παράλληλα με το «χτίσιμο» παλεύει να διακανονίσει χρέη της περασμένης σεζόν. Χωρίς άδεια και με νεαρούς θα θεωρηθεί έκπληξη κάτι παραπάνω από την άνετη παραμονή. Ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Κυπέλλου αποτέλεσε πλήγμα για το ταμείο και η «Βασίλισσα του Βορρά» περιμένει βοήθεια από τους οπαδούς, ώστε να τη στηρίξουν στον ανηφορικό δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

DOSER
Ως μία εκ των δευτεραθλητών της Γ’ Εθνικής κυνήγησε την άνοδο μέσω της δικαστικής οδού και εν τέλει κατάφερε να επιστρέψει στη Football League. Η δίψα των οπαδών μεγάλη, αλλά και του μεγαλομετόχου, Γιάννη Μπύρου, ο οποίος ενίσχυσε το ρόστερ με «βαριά» ονόματα και εμφανή στόχο την άνοδο. Η δυναμική των «μαυραετών» είναι γνωστή, αλλά μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι μετρά κάτι περισσότερο από ένα μήνα προετοιμασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ERSERR
Λίγο καιρό μετά την άνοδό του βρέθηκε μεταξύ Γ’ Εθνικής και… τοπικού εξαιτίας της αδυναμίας του Γιώργου Βρέντζου να πορευτεί μόνος. Εν τέλει ο Αιγύπτιος, Μάγκετ Σαμί ανέλαβε τις τύχες της ομάδας του Ηρακλείου και αυτή ξεκίνησε καθυστερημένα προετοιμασία. Το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και η νέα διοίκηση με τον προπονητή, Τάκη Γκώνια βάζουν… στοίχημα ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

FOSKAL
Ο υποβιβασμός του ΑΟ Χανιά κράτησε την αθηναϊκή ομάδα στην κατηγορία. Ωστόσο, οι οικονομικές εκκρεμότητες και οι εκκρεμοδικίες οδήγησαν αρκετούς έμπειρους στην αποχώρηση. Οι «κυανόλευκοι» έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Μαρσέλο Τροΐζι και ενισχύθηκαν με νεαρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν παραστάσεις από τη Football League. Καλείται, λοιπόν, να δώσει μάχη για να αποφύγει την τελευταία εξάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

KARASK
Όπως η Δόξα Δράμας έτσι και ο Καραϊσκάκης μπήκε από το… παράθυρο στη Football League. Η Άρτα απέκτησε εκπρόσωπο στην κατηγορία μετά από 40 χρόνια, πήρε επιπλέον χρόνο για να ενισχυθεί και ο προπονητής, Σάκης Παπαβασιλείου άρχισε από τα μέσα Σεπτεμβρίου να «χτίζει». Σαφής στόχος η σωτηρία και όπλο ο ενθουσιασμός για την περσινή δευτεραθλήτρια της Γ’ Εθνικής, που έχει αμιγώς ελληνικό ρόστερ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΟΦΗ

PROOF
Το τρένο της ανόδου χάθηκε νωρίς πέρυσι για τους Μελανόλευκους. Ακολούθησε καλοκαίρι αλλαγών και σε διοικητικό επίπεδο, με τον Φώτη Τσάλο να αναλαμβάνει την προεδρία και το σίριαλ της παραμονής του Νίκου Παπαδόπουλου να έχει αίσιο τέλος. Ο σχεδιασμός άλλαξε άρδην εν μέσω διακανονισμών για τις περσινές οφειλές και οι Κρητικοί δείχνουν φέτος αποφασισμένοι να μην χαριστούν και να επανέλθουν εκεί που αξίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

aifil
Με χαμηλό μπάτζετ κατάφερε πέρυσι να μείνει άνετα στην κατηγορία. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή για να μπει ο πήχης παραπάνω. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας λύθηκε η συνεργασία με τον Δημήτρη Σπανό, προσελήφθη ο Σπύρος Μπαξεβάνος και λίγο καιρό μετά επέστρεψε ο Νίκος Κουρμπανάς, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 έφτασε με τους «μελανόλευκους» μία ανάσα από τα πλέι οφ. Σαφής η πρόοδος σε θέματα οργάνωσης, μένει ο Παναιγιάλειος να αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την παραμονή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

PAKAR
Γύρισε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία απαλλαγμένη από χρέη. Η Παναχαϊκή Συμμαχία φρόντισε ώστε οι Αχαιοί να οργανωθούν σε όλα τα επίπεδα και να βάλουν τις βάσεις για να γυρίσουν στη Super League. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια, το ρόστερ αποτελείται αποκλειστικά από Έλληνες ποδοσφαιριστές, όμως λόγω απειρίας οι «κοκκινόμαυροι» δεν συγκαταλέγονται στα φαβορί για την άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

SERDO
Φλέρταρε με τη διάλυση το καλοκαίρι, αλλά την ύστατη ώρα βρέθηκε λύση. Νέα διοίκηση ανέλαβε τα «λιοντάρια», προσελήφθη ο έμπειρος προπονητής, Περικλής Αμανατίδης και υπό την πίεση του χρόνου έγιναν προσθήκες παικτών κάτω των 23 ετών για να αυξηθεί το ολιγάριθμο ρόστερ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αξίζουν να παλεύουν για την παραμονή και δείχνουν ότι βάζουν τις βάσεις για να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΣΠΑΡΤΗ

SPAG
Το φινάλε της περσινής χρονιάς ήταν ντροπιαστικό. Οι μαζικές προσφυγές λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα την παρουσία της Σπάρτης στο πρωτάθλημα. Φέτος, όμως τα πάντα άλλαξαν. Τα νέα πρόσωπα πολλά στο ρόστερ, έγιναν ποιοτικές προσθήκες, αλλά ο προπονητής, Παναγιώτης Τζαναβάρας αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Το δεδομένο είναι ότι οι Λάκωνες δείχνουν διάθεση να βάλουν τον πήχη πιο ψηλά από την περσινή 9η θέση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ATRI
Αρνούνται πεισματικά οι Θεσσαλοί ότι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των φαβορί για την άνοδο. Στη μετά Γιαλιά εποχή η διοίκηση Μπαταγιάννη «έχτισε» από την αρχή τον ΑΟΤ και τα πρώτα δείγματα γραφής της ομάδας του Σωτήρη Αντωνίου είναι ενθαρρυντικά. Στόχος όλων να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο και με εμφανίσεις όπως αυτή με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο θα τον πετύχουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 28 Οκτώβριος 2017 10:45
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr