Έκπληκτος με την καταγγελία ο Αρίμπας

Τι κατέθεσαν στον αθλητικό δικαστή ο Ισπανός αμυντικός και η Καλαμάτα για την υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης στον Αμπιόλα Ντάουντα.

Κατάκτηση Europa League και... Ετό περιελάμβανε η απολογία του Αλεχάνδρο Αρίμπας και της Καλαμάτας την Παρασκευή (16/02) στον αθλητικό δικαστή. Ο Ισπανός αμυντικός και η μεσσηνιακή ομάδα κλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή έπειτα από καταγγελία του Ιωνικού για ρατσιστική επίθεση του πρώτου στο ματς της 5ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου βρέθηκαν ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μπιλίρης, ο Αρίμπας και ο συμπαίκτης του, Μάρκος Μόζερ που κατέθεσε ως μάρτυρας. Αντίθετα, δεν υπήρχε εκπρόσωπος του Ιωνικού.

Ο Ισπανός δήλωσε έκπληκτος από την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε έπειτα την καταγγελία του Ιωνικού ότι αποκάλεσε νέγρο τον αντίπαλό του. Μάλιστα, ανέφερε στην έδρα ότι έχει κατακτήσει το 2015 το Europa League με τη Σεβίλλη, έχει παίξει χρόνια στην Ισπανία και είναι ιδιοκτήτης ομάδας στο ρόστερ της οποίας μεταξύ των αρκετών Αφρικανών, βρίσκεται και ο γιος του Σάμουελ Ετό!

«Ποτέ μου δεν είπα αυτό για το οποίο κατηγορούμαι. Υπήρξε ένα μεταξύ μας επεισόδιο, γιατί ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής μου έδωσε μπουνιά και του ζήτησα τον λόγο. Είμαι 35 ετών, έχω κατακτήσει το Europa League με τη Σεβίλλη το 2015 και έχω παίξει πολλά χρόνια στην Ισπανία με ποδοσφαιριστές πολλών εθνικοτήτων. Αν είχα επιδείξει ρατσιστική συμπεριφορά θα είχε γίνει ντόρος στην Ισπανία.

Είμαι επίσης ιδιοκτήτης ομάδας στην 3η κατηγορία της Ισπανίας (σ.σ. Ράγιο Μαχαδαόντα) και πολλοί ποδοσφαιριστές μας είναι Αφρικανοί. Θα είχα πάρει τον γιο του Σάμουελ Ετό αν ήμουν ρατσιστής; Αν έλεγα οτιδήποτε δεν το άκουγε κάποιος;».

Ο Μπιλίρης προσκόμισε video του αγώνα και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Αρίμπας επιτέθηκε φραστικά στον Ντάουντα. Σημείωσε δε πως η καταγγελία του Ιωνικού έγινε τρεις ημέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι και ότι αν είχε συμβεί το παραμικρό, τότε αυτή θα γινόταν την ίδια ώρα. Εννοείται ότι και ο Μόζερ επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Στη Μαύρη Θύελλα αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει απαλλακτική απόφαση.

Last modified onΠαρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2024 21:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep