Δίωξη Αρίμπας για ρατσιστική επίθεση

Ο αμυντικός της Καλαμάτας κινδυνέυει με αποκλεισμό 5 αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο για ρατσιστική επίθεση στον Αμπιόλα Ντάουντα.

Πειθαρχική δίωξη στον Ισπανό κεντρικό αμυντικό της Καλαμάτας, Αλεχάνδρο Αρίμπας άσκησε ο Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης. Προηγήθηκε καταγγελία της ΠΑΕ Ιωνικός για ρατσιστική επίθεση προς τον Αμπιόλα Ντάουντα στο παιχνίδι της 5ης Φεβρουαρίου.

Εάν αποδειχθεί ενοχή του Αρίμπας, τότε ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 5 αγωνιστικών και προστίμου 30 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον. Αναλυτικά:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος: α) του Arribas Alejandro, ποδοσφαιριστή της ομάδας «Καλαμάτα Π.Σ.» και β) Καλαμάτα Π.Σ.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι την 5-2-2024 στην Καλαμάτα όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Καλαμάτα-Ιωνικός για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, ο Arribas Alejandro ως ποδοσφαιριστής της ομάδας «Καλαμάτα Π.Σ.» διέπραξε σε βάρος άλλου ποδοσφαιριστή της ομάδας «Ιωνικός» περιφρονητική και ρατσιστική εξ αιτίας του χρώματός του πράξη.

Η ως άνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 18§§1,2α,3, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Last modified onΠαρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2024 15:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep