Κλήση Αρίμπας, Καλαμάτας για ρατσισμό

Κλήση του αθλητικού δικαστή σε Καλαμάτα και Ισπανό αμυντικό για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Αμπιόλα Ντάουντα.

Λίγες ημέρες μετά την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στην Καλαμάτα και τον Αλεχάνδρο Αρίμπας για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Αμπιόλα Ντάουντα του Ιωνικού, ήρθε η κλήση από τον αθλητικό δικαστή. Η απολογία προσδιορίστηκε για τις 22 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον Π.Κ. οι ποινές που προβλέπονται είναι οι εξής:

«Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται:

Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον.

Αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου.

2. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

3. Οι ποινές του παρόντος άρθρου δύναται να επιβληθούν μειωμένες ή να μην επιβληθούν καθόλου εάν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ή η ομάδα είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος (-η) ή ήταν υπεύθυνος (-η) σε μικρό βαθμό για τις εν λόγω παραβάσεις, ή εάν υπάρχουν σημαντικά απαλλακτικά περιστατικά, ιδιαίτερα δε εάν οι παραβάσεις προκλήθηκαν σκόπιμα ώστε να αναγκάσουν την επιβολή των προβλεπομένων ποινών σε έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα. Η διαδικασία για την αξιολόγηση των απαλλακτικών περιστάσεων θα διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού».

Η κλήση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

Την Παρασκευή 16.02.2024 και ώρα 13:00 τους ALEJANDRO ARRIBAS, ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, για ό,τι λεπτομερώς περιγράφεται στην συγκοινοποιούμενη από 09.02.24 πειθαρχική δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ».

Last modified onΤρίτη, 13 Φεβρουάριος 2024 14:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep