«Δεν θα πληρωθούν οι 11 της Ζακύνθου»

Η ομάδα του Ιονίου υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική, αλλά αποφεύγει - λόγω καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου - την αφαίρεση βαθμών μέσω ενεργοποίησης ποινών.

Απόφαση ενεργοποίησης ποινών την Τρίτη (12/04) ζητούσαν 11 πρώην ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου, έτσι ώστε να προλάβουν να πάρουν τα χρήματά τους. Εκείνη την ημέρα, άλλωστε, είχε προγραμματιστεί η εξ αναβολής εκδίκαση των αιτήσεών τους. Παρόλα αυτά η προθεσμία που ζήτησε και η πήρε η ΠΑΕ για προσθήκη - αντίκρουση, απομάκρυνε τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.

Ο δικηγόρος Μανώλης Αλαφραγκής που εκπροσώπησε τους Αντωνίου, Αποστόλου, Βοσνακίδη, Γραικό, Καμπούρη, Κυριακίδη, Παπαδόπουλο, Πεχλιβανόπουλο, Στασινόπουλο, Κουρέλλα και Κρολ, ζήτησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News:

«Θέλουμε σήμερα απόφαση. Αν εκδώσετε σήμερα, ως την Πέμπτη μετά το Πάσχα θα συμπληρωθούν 10 εργάσιμες και θα μένει η Παρασκευή για την αποβολή της ομάδας. Σας ευχαριστούμε για τον αγώνα που κάνατε για τις αποφάσεις της Ρόδου, αλλά η ΠΑΕ εγκατέλειψε, δεν πληρώνει». Η πρόεδρος, Σταυρούλα Κουσουλού απάντησε ότι: «Δεν μπορούμε να πιεζόμαστε. Τα κατανοούμε, αλλά να μας καταλάβετε κι εσείς».

Οι ισχυρισμοί της Ζακύνθου

Την ΠΑΕ εκπροσώπησε ο Απόστολος Μπίρδας και ζήτησε την απόρριψη των αιτήσεων, έχοντας τρεις ισχυρισμούς. Ο πρώτος ήταν η σύνθεση του δικαστηρίου (θεωρεί ότι πρέπει να αποτελείται από τρεις δικαστικούς λειτουργούς), ο δεύτερος ότι οι αποφάσεις της ΠΕΕΟΔ εκδόθηκαν από μη νόμιμη σύνθεση και ο 3ος ότι με νομολογία του δικαστηρίου από το 2011 όταν ο αιτών έχει απευθυνθεί και στην ΕΕΑ, πρέπει να απορρίπτεται το αίτημα στην ΕΠΟ.

«Η Ζάκυνθος ήθελε να αποδείξει ότι είναι η... Καβάλα»

Ο Αλαφραγκής από την πλευρά του χαρακτήρισε παράνομες τις ενστάσεις της ΠΑΕ. Τόνισε ότι το άρθρο 5 παρ.5 του κανονισμού λειτουργίας προβλέπει ότι η σύνθεση ορίζεται από έναν δικαστικό λειτουργό και δύο διαιτητές και ότι στο στάδιο ενεργοποίησης κρίνεται μόνο η απόφαση επιβολής ποινών. Επεσήμανε παράλληλα ότι δεν υπάρχει νομική διάταξη που να απαγορεύει την αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής στην ΕΕΑ και παράλληλα την επιβολή ποινών στην ΕΠΟ.

«Κανέναν από τους ισχυρισμούς δεν διάβασα στο στάδιο της επιβολής», είπε ο Αλαφραγκής και συνέχισε: «Τότε η Ζάκυνθος ήθελε να αποδείξει ότι είναι η... Καβάλα. Οι αποφάσεις είναι νομιμότατες. Όλα γίνονται για να μην πληρώσει».

Και ενώ η πλευρά των ποδοσφαιριστών αιτήθηκε την άμεση έκδοση απόφασης, ο Μπίρδας ζήτησε και πήρε προθεσμία για προσθήκη - αντίκρουση ως την Πέμπτη (14/4, 12.00), προκαλώντας την αντίδραση του νομικού εκπροσώπου των ποδοσφαιριστών. Εξάλλου, οι αιτήσεις επιβολής ποινών χρονολογούνται από τον Νοέμβριο, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της ΕΠΟ τους άφησε μετέωρους.

Last modified onΠέμπτη, 14 Απρίλιος 2022 14:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep