«Ομάδες θα τα παρατήσουν...»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση τριών προσφυγών σε βάρος του Απόλλωνα Λάρισας.

Ο Πλατανιάς δεν ήταν η μόνη ομάδα που βρέθηκε αντιμέτωπη με προσφυγές, γιατί δεν πλήρωσε μισθούς και δόσεις εν μέσω πανδημίας. Για παρόμοιες υποθέσεις βρέθηκε ενώπιον της ΠΕΕΟΔ και ο Απόλλων Λάρισας. Οι Γιώργος Βασιλειάδης, Μάριος Κωστούλας, Απόστολος Κούλπας κινήθηκαν νομικά σε βάρος των Θεσσαλών.

Τι υποστήριξε στην εκδίκαση ο νομικός Αργύρης Λίβας; Ότι η ΠΕΕΟΔ πρέπει να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως και να δικαιώσει τις ΠΑΕ, αφού: «Αν αυτό που βιώνουμε δεν είναι ανωτέρα βία, τότε τι είναι; Δεν δούλεψαν και θα πληρωθούν δύο φορές;».

Μεταξύ άλλων ο Λίβας ανέφερε:

«Τα πάντα σταμάτησαν στις 13 Μαρτίου. Οι ποδοσφαιριστές ήταν σπίτια τους, γυμνάζονταν εκπληκτικά λιγότερο, είχαν μικρότερη καταπόνηση. Οι ομάδες δεν ξέρουν τη νέα χρονιά πού θα παίζουν, αν θα πουλήσουν διαρκείας. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια. Αν αυτό που έχουμε βιώσει δεν είναι ανωτέρα βία, τότε στο πανεπιστήμιο μας έλεγαν ψέματα. Εσείς αποφασίστε αυτεπαγγέλτως, αν και στο 90% των υποθέσεων δικαιώνετε τους ποδοσφαιριστές.

Δεν πληρώνει κανείς. Να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και από την ομάδα και από το κράτος και να μην έχουν δουλέψει; Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Ερμηνεύστε τον νόμο με λογική και ανθρωπιά. Πρέπει να υπάρχει ποδόσφαιρο. Θα τα παρατήσουν ομάδες. Είναι ντροπή να πληρώνουν οι ομάδες δύο φορές. Κανονικά εδώ έπρεπε να είναι όλοι οι πρόεδροι... Μίλησαν με τον ΠΣΑΠ και κουβέντιαζαν για τον μισθό, αν θα μειωθούν οι δόσεις. Αφού δεν τους κρέμασαν στα μανταλάκια... Υπήρχαν ποδοσφαιριστές με 200 χιλιάδες συμβόλαιο και έλεγαν ότι δεν κόβουν τίποτα, ενώ ένας στους 10 έκανε προπόνηση! Όταν υπάρχει ανωτέρα βία ο εργοδότης δεν οφείλει να πληρώσει μισθό».

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ Μανώλης Αλαφραγκής απάντησε:

«Ας δώσει ο εργοδότης αυτά που πρέπει και να μην τον απασχολεί η επιχορήγηση ή το βοήθημα. Δεν γίνεται για την SL2 να υπάρχει ανωτέρα βία και η SL1 να παίζει κανονικά. Αυτό είναι ότι κάποιος επιλέγει να παίζει και κάποιος να μην παίζει»

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγή του Νταβίντ Ναζίμ, αυτή αναβλήθηκε και θα συζητηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Last modified onΤρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2020 18:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep