«Σε αναστολή ούτε μισθοί, ούτε δόσεις»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση τεσσάρων προσφυγών του Πλατανιά. Η ΠΑΕ ισχυρίστηκε ότι εν μέσω πανδημίας δεν υποχρεούται να πληρώνει μισθούς και δόσεις.

Γεμάτο με υποθέσεις του Πλατανιά ήταν το πινάκιο της ΠΕΕΟΔ την Πέμπτη (27/08). Συγκεκριμένα, οκτώ προσφυγές είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν, αλλά αυτό συνέβη μόνο για τις τέσσερις. Όσο για τους υπόλοιπους; Οι υποθέσεις τους μετατέθηκαν για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Σε όλες οι Ερυθρόλευκοι αρνήθηκαν ότι οφείλουν δόσεις και μισθούς για το διάστημα της αναστολής και, μάλιστα, εμφάνισαν σχετικό ΦΕΚ. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο νομικός Αργύρης Λίβας εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές Σαμουήλ Νιαυραδάκη, Θωμά Παπαδόπουλο, Μάριο Πουρζιτίδη, Μάριο Κωστίκο. Μετέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για αναβολή και έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν άκουσε την έδρα να του ανακοινώνει την ημερομηνία της 2ας Νοεμβρίου (!). Έπειτα από πιέσεις και αφού ο πρόεδρος της έδρας, Βασίλης Ανδρόνικος του είπε: «Έχω άλλες 40 υποθέσεις απροσδιόριστες», δόθηκε αναβολή για τις 14 Σεπτεμβρίου...

«Στην κρίση οι παίκτες θα πριμοδοτούνται;»

Ακολούθως συζητήθηκαν τέσσερις ακόμα υποθέσεις του Πλατανιά. Σε αυτή του Στέλιου Ποζατζίδη (διεκδικεί 10.802 ευρώ) ο νομικός της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μπιλίρης εμφάνισε ΦΕΚ της 28ης Μαρτίου που αναφέρει ότι: «Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις - εργοδότες που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e- ΕΦΚΑ, των οποίων απαγορεύτηκε η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, δεν οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους και οι επιχειρήσεις - εργοδότες δεν οφείλουν αποδοχές, λόγω του ότι η απαγόρευση λειτουργίας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, με εντολή δημόσιας αρχής, συνιστά γεγονός ανωτέρας βίας».

Ο δικηγόρος του Πλατανιά ανέφερε: «Οι ποδοσφαιριστές είναι σε αναστολή και παίρνουν επιδόματα. Θα παίρνουν και μισθούς και δόσεις; Στην κρίση υπάρχει καταστροφή και οι παίκτες θα πριμοδοτούνται; Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ισχύει». Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής τόνισε ότι: «Η αποζημίωση ειδικού σκοπού δεν συμψηφίζεται, δεν φορολογείται και δεν κατάσχεται».

Ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Καραγκούνης που είχε κληθεί και ως μάρτυρας, ανέφερε ότι ο Ποζατζίδης έχει να πληρωθεί από τον Φεβρουάριο. Συνέχισε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ακολουθούσαν ειδικό πρόγραμμα από τις 15 Μαρτίου και ήταν συνεπέστατοι.

Στη συζήτηση της προσφυγής του Μανώλη Ρουσσάκη (διεκδικεί 16.166 ευρώ), ο Αλαφραγκής ζήτησε άμεσα διατακτικό, αφού τόσο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής όσο και οι Ποζατζίδης, Καραγκούνης είχαν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και τις έχασαν. «Άλλοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο. Οφείλονται δόσεις και μισθοί». Ο Μπιλίρης απάντησε: «Το πρωτάθλημα σταμάτησε, οι ομάδες έχασαν χρήματα. Όλη την καταστροφή θα την απορροφά η ομάδα;».

Ένσταση μερικής εξόφλησης κατέθεσε η ΠΑΕ στην εκδίκαση της προσφυγής του Βασίλη Καραγκούνη (διεκδικεί 15.176 ευρώ). «Δεν έπρεπε να πάρουν μισθούς και δόσεις, γιατί η ΠΑΕ ήταν σε αναστολή», υποστήριξε ο δικηγόρος του Πλατανιά, με τον Καραγκούνη να λέει: «Παρείχα κανονικά τις υπηρεσίες μου. Ακολουθούσα το πρόγραμμα που μας είχε δοθεί στο 100%. Η ΠΑΕ δεν θα έλεγα ότι ήταν συνεπής. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και καθημερινά ακολουθούσαν πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας και 40-50 λεπτών».

Η ΠΑΕ είχε καλέσει ως μάρτυρα τον υπεύθυνο επικοινωνίας, Κώστα Κουκουλά ο οποίος δήλωσε ότι από τα μέσα Μαρτίου οι προπονήσεις διακόπηκαν και οι παίκτες ακολουθούσαν πρόγραμμα που τους είχε δοθεί. Ανέφερε δε ότι: «Οι ομάδες έχασαν την τελευταία δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 380 χιλιάδων ευρώ».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στην υπόθεση του Λεϊρία ντος Σάντος (διεκδικεί 13.452 ευρώ), η ΠΑΕ επίσης αρνήθηκε τις οφειλές για τους επίμαχους μήνες. Υποστήριξε ότι ως τον Φεβρουάριο ο Βραζιλιάνος ήταν... σχεδόν πληρωμένος και ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ίδιος αναρτούσε φωτογραφίες από παραλίες...

Last modified onΠαρασκευή, 28 Αύγουστος 2020 12:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep