«Έφεση για την επιτήρηση»

Ο Απόλλων Λάρισας ανακοίνωσε ότι καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του ΠΟΑ. Οι περσινές απορρίψεις και η έφεση για το ματς με τον Αήττητο Σπάτων.

Με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του ΠΟΑ με σκοπό να της επιστραφούν οι τρεις βαθμοί. Οι Θεσσαλοί τονίζουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν στη σχετική διαδικασία, αλλά πριν ένα χρόνο είχαν δει ανάλογο αίτημά τους να απορρίπτεται γιατί... δεν είχαν δικαίωμα έφεσης!

Το FL News είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο του 2018 το έγγραφο με το οποίο ο διευθυντής αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου ενημέρωνε τις ΠΑΕ που είχαν αποτύχει στην επιτήρηση για προθεσμία έφεσης τριών ημερών. Έτσι, οι Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα πλήρωσαν παράβολα εφέσεων. Ωστόσο, το Διαιτητικό Δικαστήριο τις απέρριψε και στο σκεπτικό της απόφασής του σημείωνε ότι: «επήλθε τροποποίηση του άρθρου 4 παρ.5 του Κανονισμού Επιτήρησης (2016), δυνάμει του οποίου ήταν επιτρεπτή η άσκηση εφέσεως στο Διαιτητικό Δικαστήριο...

Με την παραπάνω απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής που με βάση το άρθρο 35 ζ του Καταστατικού της ΕΠΟ (Ιούνιος 2017), τροποποιήθηκε το άρθρο 4 παρ.5 του παραπάνω κανονισμού (επιτήρησης), οι αποφάσεις που εκδίδονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης δεν υπόκεινται πλέον σε έφεση ενώπιον του παρόντος Διαιτητικού Δικαστηρίου».

Βέβαια, η ΕΠΟ στην ιστοσελίδα της εξακολουθεί να έχει αναρτημένο τον κανονισμό επιτήρησης του... 2016 και αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της κίνησης των Θεσσαλών. Εξάλλου, πέρυσι ο τότε πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Γεώργας απευθυνόμενος στην ΠΑΕ Καλλιθέα και σε ανάλογο αίτημα είχε πει: «Είναι ένα ζήτημα κατά πόσο είναι συνταγματικό να απαγορεύεται η έφεση...». Αυθημερόν, όμως, είχε απορρίψει την προσφυγή της αθηναϊκής ομάδας.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (07/05) εκπνέει η προθεσμία για έφεση κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Αήττητο Σπάτων. Δεδομένα η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας θα προσφύγει στην Εφέσεων, προκειμένου να πάρει τους δύο επιπλέον πόντους...

Η ενημέρωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοινώνει ότι καταθέτει έφεση κατά της απόφασης του ΠΟΑ και ζητάει το αυτονόητο να είναι αυτός που θα αγωνισθεί στα μπαράζ ανόδου για την Super League μιας και πληρεί όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων βάση πληρότητας του φακέλου που κατέθεσε.

Παράλληλα ανακοινώνει την διεξαγωγή φιλικού αγώνα ετοιμότητας με τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Ν.Σμυρνης την Πέμπτη (09/05/19) και ώρα 17.30».

Last modified onΤρίτη, 07 Μάιος 2019 01:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep