Εξέθεσε την ΕΠΟ ο Δημητρίου (pics)

Oι ΠΑΕ που «κόπηκαν» στη διαδικασία επιτήρησης δεν είχαν δικαίωμα έφεσης, αλλά ο διευθυντής αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου τις οδήγησε στην αντίθετη κατεύθυνση!

[googlead][/googlead]

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Με σκανδαλώδη άγνοια του κανονισμού (της τροποποίησης του για την ακρίβεια) ο διευθυντής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου παραπληροφόρησε τις ΠΑΕ που «κόπηκαν» στην επιτήρηση και τις έβαλε σε διαδικασία να πληρώσουν παράβολα, παραστάσεις δικηγόρων και να τρέφουν αυταπάτες για επιστροφή βαθμών, παρ' ότι δεν είχαν δικαίωμα έφεσης!

Το FL News αποκαλύπτει τα έγγραφα που εκθέτουν τον Γιώργο Δημητρίου και κατ' επέκταση την ΕΠΟ. Στις 4 Απριλίου 2018 ο Διευθυντής Αδειοδότησης ενημέρωσε εγγράφως τις ΠΑΕ πως «σύμφωνα με  τον «Κανονισμό Επιτήρησης Ομάδων» επί της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης (Π.Ο.Α) μπορεί να ασκηθεί έφεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, εντός 3 ημερών από την κοινοποίησή της στην επιτηρούμενη ομάδα. Κατά συνέπεια, λόγω των αργιών, η ημερομηνία για την υποβολή έφεσης επί των αποφάσεων του ΠΟΑ για την 1η Φάση της Διαδικασίας Επιτήρησης είναι η Τρίτη 10 Απριλίου 2018». Δείτε το σχετικό έγγραφο...

prothe

Κατόπιν αυτού, τέσσερις ΠΑΕ της Football League (Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, Καλλιθέα και Απόλλων Λάρισας) στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν την αφαίρεση βαθμών πλήρωσαν το παράβολο 2.500 ευρώ ασκώντας έφεση. Οι εφέσεις όμως απορρίφθηκαν με το σκεπτικό των αποφάσεων στις 18 Απριλίου 2018 να σοκάρει τις ομάδες...

Το Διαιτητικό Δικαστήριο παραθέτει τον Κανονισμό για την επιτήρηση που καταλήγει: «Η αξιολόγηση θα γίνεται από τη Διεύθυνση Αδειοδότησης και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τα Π.Ο.Α χωρίς διαδικασία έφεσης»... Και προσθέτει παρακάτω (προς εμπέδωση): «Με την παραπάνω απόφαση της Διοικούσας (Εκτελεστικής) Επιτροπής, που με βάση το άρθρο 35 ζ του Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ιούνιος 2017), τροποποιήθηκε το άρθρο 4 παρ. 5 του παραπάνω Κανονισμού (Επιτήρησης), οι αποφάσεις που εκδίδονται από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης, δεν υπόκεινται πλέον σε έφεση ενώπιον του παρόντος Διαιτητικού Δικαστηρίου».

Οπότε καταλήγει πως «για τους λόγους αυτούς απορρίπτει την ένδικη αίτηση, διατάζει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου, επιβάλλει σε βάρος της αιτούσας τα δικαστικά έξοδα υπέρ της ΕΠΟ»... Για του λόγου το αληθές, το έγγραφο:

skann

Πιθανό να κινηθούν νομικά

Συμπερασματικά ο κανονισμός έχει τροποποιηθεί από το Ιούνιο του 2017, οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα έφεσης, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση τις οδήγησε ο Γιώργος Δημητρίου, παρ' ότι όφειλε να γνωρίζει τις αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από την εκτελεστική επιτροπή.

Υστερα από αυτό το σκάνδαλο είναι πιθανό οι ομάδες να κινηθούν νομικά εναντίον του για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Last modified onΠέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 14:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep