«Αναγκαστικά Καυτανζόγλειο»

Επιμένει ο ΠΟΤ Ηρακλής ότι ουδεμία σχέση έχει με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση της προσφυγής Κανακούδη και των αιτήσεων επιβολής ποινών των Μουνιόθ, Μπορίκο.

Ουδεμία σχέση με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης έχει ο ΠΟΤ Ηρακλής σύμφωνα με τον δικηγόρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Χατζηιωάννου. Όπως είχε υποστηρίξει στην εκδίκαση της προσφυγής του Στέλιου Ηλιάδη, έτσι και σε αυτή του Πέτρου Κανακούδη ο νομικός των Κυανόλευκων επέμεινε στον ισχυρισμό ότι μόνο κοινό χαρακτηριστικό με τον Γηραιό είναι το Καυτανζόγλειο, εκεί όπου η ομάδα παίζει... αναγκαστικά.

Στην εκδίκαση της προσφυγής του Κανακούδη τη Δευτέρα (04/04), ο δικηγόρος του Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News:

«Ο Κανακούδης έκανε μεγάλη καριέρα στον Ηρακλή δύο φορές. Την πρώτη έχασε τα λεφτά του από τη διοίκηση Ρέμου. Το 2018-19 η διοίκηση του Τομ Παπαδόπουλου βάρεσε κανόνι. Πάντα σώζεται με συγχωνεύσεις και αλλαγές ονομάτων για να αποφύγει τα χρέη. Μέσα στη σεζόν εμφανίστηκε εν κρυπτώ αλλαγή ονόματος στο ΓΕΜΗ. Όπως αποδείχτηκε, εξαπάτησε την ΕΕΑ, η οποία δεν έχει αδειοδοτήσει τον Ηρακλή, αλλά την Τρίγλια. Οι προηγούμενες ΠΑΕ δεν έχουν εκκαθαριστεί. Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος Στράτος Ευγενίου κάλεσε τον Κανακούδη και δεσμεύτηκε να τον πληρώσει, εάν δεν το κάνει ο Τομ Παπαδόπουλος».

«Δεν έχουμε σχέση με τον Ηρακλή»

Ο Χατζηιωάννου από την πλευρά του είπε:

«Πρώτη φορά διεκδικούνται χρήματα από μία νέα ΠΑΕ επειδή λέγεται Ηρακλής. Η δική μας ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με τον Ηρακλή. Ιδρύθηκε το 2019, έχει έδρα την Τρίγλια και φέτος για λόγους ανωτέρας βίας πήγαμε στο Καυτανζόγλειο. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν μας έδωσαν το γήπεδό τους. Στο γήπεδο του Μακεδονικού παίζουν τρεις ομάδες και αυτό της Καλαμαριάς είναι χωράφι».

Ο πρόεδρος της ΠΕΕΟΔ, πάντως τόνισε ότι παρακολούθησε το ματς με τον Απόλλωνα Πόντου, εκεί όπου η ΕΡΤ3 εμφάνιζε το «ΗΡΑ» σε καρτέλα και ο δικηγόρος της ΠΑΕ ανέφερε:

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει το Ηρακλής στην επωνυμία. Απαγορεύεται; Λέτε να θέλουμε να αυτοκτονήσουμε; Δεν έχουμε σχέση με τον παλιό Ηρακλή. Δηλαδή αν υπήρχε ομάδα Ολυμπιακός Ξάνθης θα ευθυνόταν ο Ολυμπιακός για τα χρέη του; Η ΠΑΕ στην οποία έπαιζε ο Κανακούδης ήταν η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης»

«Πρώτη διδάξασα του... τεχνάσματος»

Μία ημέρα αργότερα εκδικάστηκαν οι αιτήσεις επιβολής ποινών των Εστεμπάν Μουνιόθ, Χάμες Μπορίκο. Ο δικηγόρος του πρώτου, Αντώνης Βογιατζάκης αρχικά στάθηκε στην εκπρόθεσμη κατά ένα μήνα προσκόμιση υπομνήματος από πλευράς ΠΟΤ Ηρακλή και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ΠΑΕ είναι η πρώτη διδάξασα του τεχνάσματος που ακολούθησαν ομάδες όπως η Βέροια και η Ζάκυνθος. Χωρίς την κλασική συγχώνευση παραχώρησε τη χρήση όλων των διακριτικών σε ένα σωματείο μικρότερου βεληνεκούς για να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες και να απαλλαγεί από χρέη. Μετά τη διάλυση της ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2011 το ερασιτεχνικό σωματείο ήρθε σε συμφωνία με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και παραχώρησε σήμα και επωνυμία.

Δημιουργήθηκε η νέα ΠΑΕ ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και μετά τη διάλυση και αυτής το ερασιτεχνικό σωματείο είπε ότι ο Ηρακλής αφήνει τη μητρική ελεύθερη και θ' αναζητήσει άλλο ΑΦΜ. Αυτό βρέθηκε στον ΠΟΤ. Η ομάδα αυτή έχει τα ίδια χρώματα, φέρει την ίδια επωνυμία, παίζει στην ιστορική έδρα, το Καυτανζόγλειο και χρησιμοποιεί το προπονητικό στη Μίκρα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Είναι πρωτοφανές. Σε άλλες εκδηλώσεις χρησιμοποιεί το σήμα του ΠΟΤ, στις εμφανίσεις το «Η» και σε άλλες εκδηλώσεις τον Ημίθεο».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Μπορίκο, Γιώργος Καλούδης στάθηκε στο γεγονός ότι: «Στη συνείδηση όλων η αθλητική οντότητα είναι ο Ηρακλής». Τα επιχειρήματα του Χατζηιωάννου;

«Ας πάνε να ελέγξουν αν έχει γίνει συγχώνευση του ιδρυτικού σωματείου με τον ΓΣ Ηρακλής. Δεν έχουμε καμία σχέση. Εμείς έχουμε έδρα την Τρίγλια και η άλλη την Κατερίνη. Το «Η» ποτέ δεν ήταν έμβλημα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Είχε πάντα τον Ημίθεο. Μόνο κοινό χαρακτηριστικό είναι το γήπεδο. Υποτίθεται καπηλευόμαστε το όνομα για οικονομικό όφελος. Σε κάθε αγώνα μπαίνουμε «μέσα» 3.000 και 4.000 ευρώ. Μόνο στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κέρδος 1.000 ευρώ».

Last modified onΔευτέρα, 11 Απρίλιος 2022 10:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep