Αθάνατη ΑΕΛ, ήρωας Ξενοδόχοφ

Η Παναχαϊκή χτύπησε καμπανάκι στην ΑΕΛ, αλλά ο Ξενοδόχοφ στο 96' απέδειξε ότι οι Θεσσαλοί δεν... χάνουν!

Απίστευτη εξέλιξη είχε το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής μεταξύ της Παναχαϊκής και της ΑΕΛ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Έως το 96' (ο διαιτητής είχε δείξει 5 λεπτά καθυστερήσεις), οι «βυσσινί» ήταν δίκαια πίσω στο σκορ από τους Αχαιούς, όμως μία στατική φάση έβγαλε... ήρωα τον Γεννάδιο Ξενοδόχοφ! Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων προωθήθηκε στην εκτέλεση κόρνερ του Μονιάκη και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1 και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς. Εξάλλου, η θεσσαλική ομάδα για μία ακόμα φορά δεν έπεισε εκτός έδρας, αλλά απέδειξε ότι... δεν χάνει πουθενά!

Οι Αχαιοί παρατάχθηκαν ως αουτσάιντερ στο ματς όπου επέστρεψε ως αντίπαλος ο Αλέξης Κούγιας, όμως στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Η ομάδα της Πάτρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία σε όλο το 45λεπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια! Αντίθετα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να βρει δίχτυα, τόσο στο 29' με τον Χατζή, όσο και με τον Στεργίδη στο 35'. Το ματς είχε αρκετά νεύρα, αλλά η αποβολή του Γιοβάνοβιτς στο 40' δεν ήταν αποτέλεσμα αυτών. Ο Σέρβος στόπερ μετά τον αγώνα με τον Κισσαμικό κατάφερε να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες και να αφήσει τους Βυσσινί με παίκτη λιγότερο για ένα και πλέον ημίχρονο...

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Παναχαϊκή είχε τον έλεγχο και οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα έψαχναν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» σε αντεπίθεση. Ωστόσο, το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους από έναν Λαρισαίο, τον Κώστα Χατζή. Στο 68' και μετά από κόρνερ του Σιατραβάνη, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά και ο αμυντικός μέσος των «κοκκινόμαυρων» με το σώμα απλά την έσπρωξε στα δίχτυα, αλλά δεν πανηγύρισε.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς στο 72' έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Μπόγιοβιτς και ο Σέρβος στο 86' έχασε μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τον Αθανασόπουλο. Και η αλήθεια είναι ότι άλλη κλασική ευκαιρία η ΑΕΛ δεν είχε στο ματς. Μέχρι το 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μονιάκης, λοιπόν, εκτέλεσε κόρνερ και ο Ξενοδόχοφ προωθήθηκε για το... θαύμα. Οι αμυντικοί δεν τον μάρκαραν και ο γκολκίπερ της ΑΕΛ με κεφαλιά χάρισε τον πόντο στην ομάδα του Ντόστανιτς και χάθηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του για το πρώτο τέρμα της καριέρας του!

Σίγουρα, βάσει της εμφάνισής της η Παναχαϊκή νιώθει αδικημένη. Οι «βυσσινί» από την πλευρά τους πήραν ένα ακόμα μάθημα μετά τις χλωμές εκτός έδρας εμφανίσεις και τους στάλθηκε το μήνυμα ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο αν δεν βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΕΛ 1-1
ΓΚΟΛ: 68' Χατζής - 90'+6' Ξενοδόχοφ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 40' Γιοβάνοβιτς

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Χούσα (89' Χαρτσιάς), Ασίγκμπα, Κάργας, Γ. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Χατζής, Στεργίδης (93' Καρβουνιάρης), Πέδρο (79' Ντελέκος), Σιατραβάνης, Τζίλας.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Πάτο, Μπουντόπουλος (43' Κομεσίδης), Ουρτάδο (65' Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (72' Μπόγιοβιτς).

Διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) Βοηθοί: Κωνστάντιος (Εύβοιας), Σοφός (Βοιωτίας)

Media

Last modified onΣάββατο, 28 Νοέμβριος 2015 21:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep