«Στη Βέροια έπαιξα το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Την απόσυρση του από την ενεργό δράση έκανε γνωστή ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργιάδης. 

Έπειτα από 16 χρόνια παρουσίας στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, ο Νίκος Γωργιάδης πήρε την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Ο 37χρονος Κοζανίτης, είχε πάρει την απόφαση να βάλει τέλος σε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, νίκες γκολ και ανόδους νωρίτερα από ότι προβλεπόταν να αρχίσει η φετινή σεζόν.

Ο Νίκος Γεωργιάδης φόρεσε τη φανέλα του Λεβαδειακού, του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και της Βέροιας, με την οποία δέθηκε συναισθηματικά περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Με την «Βασίλισσα του Βορρά» πραγματοποίησε δυο θητείες ενώ αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του (είχε επιστρέψει τον Ιανουάριο από τον Απόλλωνα Πόντου). Ο δεξιός οπισθοφύλακας έχει επίσης αγωνιστεί σε Άρη, Διαγόρα Ρόδου, Απόλλωνα Πόντου και Κοζάνη. Έχει πανηγυρίσει ανόδους με τις περισσότερες από αυτές τις ομάδες, και συγκεκριμένα δυο με τον ΠΑΣ, και από μια με Άρη, Βέροια, Απόλλωνα Πόντου και Κοζάνη.

Μετά την απόφαση που πήρε ο Νίκος Γεωργιάδης για την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο, ξετίλυξε το χρονικό της, αναφέροντας:

«Είχα προτάσεις φέτος, αλλά είχα πάρει τις αποφάσεις μου και δεν ήθελα να φύγω και μακριά από την Κοζάνη. Είχα πει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά μου, άσχετα με τις άσχημες συνθήκες του ποδοσφαίρου πλέον. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι κάτι σχετιζόμενο με το ποδόσφαιρο. Αφήνω πίσω πολλές καλές στιγμές, με έξι ανόδους.

Παραπάνω δέθηκα με τη Βέροια, εκεί έπαιξα το καλύτερο ποδόσφαιρό μου. Στην πρώτη θητεία μου, όταν ήμασταν στην Α΄ Εθνική, με πολύ καλή ομάδα. Συνεργάστηκα με καλούς προπονητές, με καθαρά προπονητικά κριτήρια κορυφαίος ήταν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ ξεχωρίζω επίσης τους Νίκο Αναστόπουλο, Σάββα Παντελίδη, Γκιγέρμο Όγιος και Περικλή Αμανατίδη.

Έκανα πολλούς φίλους στο ποδόσφαιρο. Δε θέλω να αδικήσω και να ξεχάσω κανέναν, αλλά σίγουρα κρατώ επαφές με Τσιγιάννη, Σαμαρά, Μιχαλόπουλο, Κοντογουλίδη, Ντάσιο, Καλτσά, Βεργώνη και Πουρτουλίδη. Έπαιξα σε σημαντικά παιχνίδια, ειδικά στην Α΄ Εθνική, θυμάμαι ένα Βέροια-Άρης, ενώ σπουδαία ματς έγιναν όταν ήμουν και σε ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό στη μεγάλη κατηγορία». 

Πηγή: soccerpractor

Last modified onΠέμπτη, 12 Νοέμβριος 2020 14:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep