«Τον λόγο είχε ο Καρυπίδης»

Ο Στέφανος Γαϊτάνος χαρακτήρισε... τυπική τη μεταβίβαση της Βέροιας στον Θοδωρή Καρυπίδη και τόνισε ότι ο τελευταίος είχε τον ποδοσφαιρικό λόο. Τι είπε για τον ΠΑΟΚ και τις προ ημερών επαφές.

[googlead][/googlead]

Χωρίς να εξαιρέσει ούτε τον ίδιο, ο Στέφανος Γαϊτάνος «απέδωσε» ευθύνες για την διάλυση της Βέροιας. Ο άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την «Βασίλισσα του Βορρά» επί σειρά ετών από διάφορα πόστα, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5» και ξέσπασε για την... κατρακύλα του συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι η μεταβίβαση από τον Θοδωρή Καρυπίδη στον Κώστα Παπαδόπουλο ήταν τυπική και ότι τον λόγο είχε ο πρώτος.

Εκτός αυτού ο Γαϊτάνος ανέφερε: «Στις τελευταίες συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών εμφανίστηκαν κάποιοι ισχυροί οικονομικά παράγοντες και από πίσω ήταν ο ΠΑΟΚ. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις λεηλασίες στο προπονητικό κέντρο του Ταγαροχωρίου:

«Αυτοί που τα γράφουν αυτά να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όλη την περίοδο που η ομάδα οδηγήθηκε στην καταστροφή και ας αφήσουν τα περί πλιάτσικου. Όταν μιλάμε για όργανα και για έπιπλα είναι αμελητέα ποσότητα μπροστά στην ολική καταστροφή που έχει έρθει στην ομάδα, αγωνιστική και οικονομική.

Μίλησα τρεις φορές και δεν εισακούστηκα. Δεν βγάζω έξω τις ευθύνες μου. Δεν μπόρεσα να πείσω αυτούς που ασχολούνται με την ομάδα ότι τα πράγματα θα έφταναν εδώ που έφτασαν. Η καταστροφή είναι ολική οικονομικά, πάνω από 2 εκ. ευρώ, και η ομάδα είναι κατεστραμμένη αγωνιστικά. Καταστράφηκε μια ομάδα με τόσα χρόνια ιστορία».

Για τους υπευθύνους της καταστροφής της Βέροιας:

«Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι. Μέτοχοι, οικονομικοί παράγοντες, παλαίμαχοι. Όλοι έχουμε ευθύνες. Δεν βγάζω έξω τον εαυτό μου. Πριν δύο χρόνια είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν ο Καρυπίδης να διαχειριστεί μια ομάδα του μεγέθους του Άρη και παράλληλα και τη Βέροια. Κάποια στιγμή θα απαξιωνόταν η Βέροια και, δυστυχώς, δικαιώθηκα.

Εν συνεχεία ο Καρυπίδης μεταβίβασε τις μετοχές σε κάποιον Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν μπορεί καν να μιλήσει την ποδοσφαιρική γλώσσα. Επομένως ήταν μια τυπική μεταβίβαση και ουσιαστικά τον ποδοσφαιρικό λόγο είχε ο Καρυπίδης.

Ο Γαϊτάνος δεν έκανε προσωπική αντιπαράθεση με τον Καρυπίδη για να σιωπήσουν όλοι οι άλλοι. Έπρεπε να πάρουν θέση. Δεν ακούστηκα. Ήταν ρεαλιστικές εκτιμήσεις ότι το μέγεθος του Άρη θα δημιουργούσε πρόβλημα». Συνεχίστηκε η κατάσταση και φτάσαμε στον υποβιβασμό της ομάδας. Είπα τον Ιούλιο του 2017 ότι η ομάδα είναι μπρος στην ολική καταστροφή.

Δεν είναι δυνατόν να σιωπούν οι πάντες, τοπικός Τύπος, παλαιοί παράγοντες. Μια ομάδα Β’ Εθνικής με την αξία της Βέροιας τη διαχειρίζονταν δύο άνθρωποι και ήταν ανύπαρκτη διοικητικά. Κικερίδης, Χαραλαμπίδης και τίποτε άλλο. Να ερχόμαστε εμείς διά του προέδρου των παλαιμάχων στην κοπή της πίτας λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση της ομάδας κι ενώ οι παίκτες σιτίζονται με συσσίτιο. Τραγικές εικόνες, για τις οποίες δεν μιλούσαν.

Τώρα δεν έχει νόημα. Εκ των υστέρων φωνές και δήθεν κλάματα; Όλοι έχουμε ευθύνη. Διότι όλο αυτό το κακό δεν ήταν αποτέλεσμα 2-3 ημερών αλλά ετών. Κάποια στιγμή είπα να πάρω την ομάδα στα χέρια μου και να την κάνω λαϊκής βάσης. Διότι όλοι φταίμε εκτός από τον απλό φίλαθλο. Οι 5-10 άνθρωποι που ήταν στο γήπεδο στον τελευταίο αγώνα και οι υπόλοιποι που εγκατέλειψαν δεν φταίνε σε τίποτα.

Πού είναι οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες; Στις τελευταίες συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών εμφανίστηκαν κάποιοι ισχυροί οικονομικά παράγοντες και από πίσω ήταν ο ΠΑΟΚ. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τώρα είναι αργά.

 Καλέστε τους τοπικούς δημοσιογράφους και ρωτήστε τους. Δεν βλέπατε τόσα χρόνια το τσουνάμι να έρχεται; Οι παλαίμαχοι που πήγαιναν στην κερκίδα δεν έβλεπαν ότι η ομάδα έμεινε με 13 παίκτες όλους κι όλους και τίποτα άλλο από πίσω. Οι οικονομικά ισχυροί παράγοντες που αγαπούσαν την ομάδα γιατί δεν εμφανίστηκαν στην τελευταία πρόταση που έγινε;».

ΠΗΓΗ: Metrosport.gr

Last modified onΤετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 20:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep