Τα επιχειρήματα της Βέροιας

Τι προσκόμισε και τι ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της ΠΑΕ Βέροια για να αντικρούσει του ισχυρισμούς του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

[googlead][/googlead]

Tο νέο επεισόδιο στη διαμάχη της ΠΑΕ Βέροια με το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας εκτυλίχθηκε την Τετάρτη (6/12) στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο το νομικό πρόσωπο του δήμου έχει κατασχέσει -ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα- ποσό 73.000 ευρώ από υπόλοιπο των περσινών τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας.

Οι εκπρόσωποι του αθλητικού φορέα του δήμου υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα απαραίτητα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Η ΠΑΕ ωστόσο κατέθεσε τα δικά της επιχειρήματα για αντικρούσει τους ισχυρισμούς.

Παραστατικά και πρακτικά ελέγχου

Προσκόμισε -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- όλα τα παραστατικά, καθώς και τα πρακτικά ελέγχου της αθλητικής εγκαταστάσης από την επιτροπή που εισηγούταν την χορήγηση ή μη άδειας καταλληλότητας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε η άδεια καταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας χορηγούταν ή δεν χορηγούταν μετά την εισήγηση της επιτροπής του αρ.56Α του Ν.2725/1999, η οποία αποτελούταν από Μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βέροιας, Πυραγό της Πυροσβεστικής Βέροιας, Ιατρό του Νοσοκομείου Βέροιας καθώς και εκπροσώπους της Super League και της ΕΠΟ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Η συγκεκριμένη επιτροπή –όπως τόνισε ο δικηγόρος της Βέροιας- έκανε επιτόπιο έλεγχο στην εγκατάσταση και εισηγούταν την χορήγηση ή μη της άδειας καταλληλότητας. Ο έλεγχος αφορούσε θέματα ασφάλειας θεατών (στατικότητα κερκίδων, ύψος κάγκελων, σχέδιο εκκένωσης γηπέδου κλπ), πυρασφάλειας (συστήματα πυρόσβεσης κλπ), ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας (κάμερες παρακολούθησης, ηλεκτρονικό εισιτήριο), ιατρικά (εξοπλισμός ιατρείου, πρώτες βοήθειες κτλ) καθώς και σε θέματα διοργάνωσης αγώνων (χλοοτάπητας, αποστραγγιστικό σύστημα, φωτισμός) βάσει των προδιαγραφών διοργάνωσης αγώνων της FIFA.

Στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας χορηγούταν κάθε έτος άδεια καταλληλότητας βάσει των ελέγχων της επιτροπής. Οι έλεγχοι ήταν σχολαστικοί και μάλιστα βάσει των πρακτικών ελέγχων της, η επιτροπή εισηγήθηκε αρκετές φορές τη μη χορήγηση άδειας ζητώντας να πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες (π.χ. τοποθέτηση νέων καμερών παρακολούθησης, δημιουργία νέας εισόδου αθλητών, βελτίωση ηλεκτροφωτισμού για λήψεις HD, μόνωση τμήματος κερκίδας καθώς υπήρχαν θέματα στατικότητας, δημιουργία αποχωρητηρίων ΑμεΑ κ.ά.).

Κατά τους επανελέγχους της επιτροπής, η ΠΑΕ Βέροια φάνηκε -βάσει των πρακτικών όπως τόνισε ο δικηγόρος- ότι πραγματοποιούσε κατά γράμμα όλες τις απαραίτητες εργασίες που ζητούσε η επιτροπή για να εκδόσει άδεια καταλληλότητας.

«Τα ποσά ξεπερνούσαν το ετήσιο μίσθωμα»

Έτσι μετά από τους επανελέγχους (κάποιες φορές ήταν έως 4 σε διάστημα 40 ημερών) το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας αποκτούσε άδεια καταλληλότητας. Τα ποσά που δαπανήθηκαν από την ΠΑΕ Βέροια για την υλοποίηση των συγκεκριμένων εργασιών ξεπερνούσαν κατά πολύ το ετήσιο μίσθωμα της εγκατάστασης σύμφωνα με το δικηγόρο της ομάδας.

Επίσης, υπογράμμισε πως το χρονικό περιθώριο για την εκτέλεση των έργων ήταν περιορισμένο και ελλόχευε ο κίνδυνος η Βέροια να αγωνιστεί σε διαφορετική έδρα, αν δεν πραγματοποιούσε τα έργα, ώστε να πάρει την Άδεια Καταλληλότητας. Στο τέλος όμως, μετά από γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες κατάφερνε να αποκτά άδεια καταλληλότητας.

Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας διοργανώθηκαν από το 2012 έως το 2017 78 από τους 79 αγώνες της Βέροιας στη Super League (ένας έγινε στο Καυταντζόγλειο, λόγω έργων στο Δημοτικό Στάδιο), 9 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, 4 αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκου Πρωταθλήματος Νέων U19, 3 διεθνείς φιλικές αναμετρήσεις U19 στα πλαίσια Test Event πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων U19 και 1 αγώνας της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Όλες αυτές οι αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει των προδιαγραφών της Super League, της ΕΠΟ και της UEFA-FIFA.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017 09:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep