«Μετονομασία, όχι συγχώνευση»

Το ρεπορτάζ του FL News από την αίτηση αναψηλάφησης του ΑΟ Τρίκαλα κατά της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ζαν Ντενί Ουάνγκα.

Το ποσό των 9.150 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ο ΑΟ Τρίκαλα για οφειλές σε ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα του προ 15 ετών. Πρόκειται για τον Ζαν Ντενί Ουάνγκα, ο οποίος έπαιξε σε δύο αγώνες του 2006, όταν οι Κυανέρυθροι ήταν ΤΑΠ.

Η ΠΑΕ την Τρίτη (23/03) κατέθεσε αίτηση αναψηλάφησης στο Διαιτητικό Δικαστήριο και αυτή συνεκδικάστηκε με την αίτηση ενεργοποίησης του 46χρονου πλέον Ουάνγκα. Πού στηρίχθηκαν οι νομικοί του ΑΟΤ Χάρης Γρηγορίου, Δόξα Τσαγκαράκη; Όπως υποστήριξαν, δεν υπάρχει αθλητική διαδοχή, γιατί δεν υπήρξε συγχώνευση του ΑΟ Φλαμουλίου με τα Τρίκαλα, αλλά μετονομασία του πρώτου.

Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση της υπόθεσης και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ όπου μεταξύ άλλων ο Γρηγορίου ανέφερε:

«Έχουμε αδικηθεί και πιστεύουμε ότι η απόφαση που εξεδόθη έγινε από λάθος ή αβλεψία της κυρίας Μπουλταδάκη. Το 2005 τα Τρίκαλα ήταν ΤΑΠ. Υποβιβάστηκαν και η ομάδα εγκαταλείφθηκε. Η προσφυγή του Ουάνγκα έγινε δεκτή το 2006 και το 2012 έγινε δεκτή η αίτηση επιβολής ποινών. Το 2014 ο ΑΟ Φλαμουλίου μετονομάστηκε σε ΑΟ Τρίκαλα με αθλητικό και φορολογικό μητρώο του ΑΟ Φλαμουλίου. Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι για μία και μοναδική φορά έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ η μετονομασία. Δεν υπάρχει καμία συγχώνευση ή απορρόφηση.

Αν προκύψει σήμερα οφειλή του ΑΟ Φλαμουλίου, ποιος θα πληρώσει; Ο ΑΟ Φλαμουλίου. Συστήθηκε προ του 2016 και σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο δεν είναι συνυπόχρεη για τα χρέη. Το 2016 έγινε αίτηση ενεργοποίησης με αίτηση επιβολής του 2012 και αφού έχει προκύψει νέο νομικό πρόσωπο, απορρίφθηκε από τον κύριο Γεώργα. Από τότε ο αιτών δεν έκανε καμία πράξη και είχαμε την εικόνα ότι η υπόθεση έχει κλείσει. Ενώ ο Ουάνγκα είχε στα χέρια του επιβολή ποινής του 2012, ξανακάνει νέα αίτηση σε άλλο νομικό πρόσωπο.

Η σημερινή υπόθεση είναι η ίδια, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Θα πρέπει, δηλαδή, όποιος παράγοντας μπαίνει στο ποδόσφαιρο να κοιτάει 50 χρόνια πίσω αν υπάρχουν οφειλές που μπορεί να αναγεννηθούν;

Περί καταχρηστικότητας

Ο Γρηγορίου στάθηκε σε δύο αποφάσεις που έχει εκδώσει η Μπουλταδάκη, των Ιωσήπου (κατά Αιγάλεω), Καφέ (ΑΕΚ) και Αραμπατζή (κατά ΑΕΛ). Μεταξύ άλλων είπε:

«Το Αιγάλεω συστήθηκε το 2019 και μετά από λίγους μήνες έγινε εξώδικη όχληση. Παρόλα αυτά η απόφαση την έκρινε καταχρηστική. Εμείς καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε 18.000 με τους τόκους του 2005; Τινάζεται ο προγραμματισμός στον αέρα.

Η προσφυγή Αραμπατζή κατά της ΑΕΛ... Με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, με μηνύσεις κατά του νομίμου εκπροσώπου. Το ίδιο και η ΑΕΚ με τον Καφέ. Υποβιβάστηκε το 2013 και κάθε χρόνο είχαμε όχληση. Η απόφαση του Διαιτητικού για τον Ουάνγκα βρίθει αντιφάσεων και η απόρριψη της καταχρηστικότητας είναι αίολη και διαψεύδεται από μεταγενέστερες αποφάσεις της ίδιας προέδρου».

Η υπόθεση Πάρμα - Παναθηναϊκού

Ο Γρηγορίου προσκόμισε διεθνή απόφαση από το CAS του 2020 που αφορούσε σε Πάρμα, Παναθηναϊκό και τόνισε: «Η απόφαση λέει ότι για να υπάρξει αθλητική διαδοχή δεν θα πρέπει να στεκόμαστε μόνο στο ίδιο γήπεδο και τα ίδια χρώματα. Πρέπει να υπάρχει ομοιότητα μεταξύ της μετοχικής σύνθεσης της τότε διοίκησης και της μετοχικής σύνθεσης του τώρα.

Αν ο κύριος Αϊβάζογλου ήταν και το 2005 στο ΤΑΠ, θα είχε βάση ο ισχυρισμός. Ο Αϊβάζογλου πριν 1,5 χρόνο ενεπλάκη στα Τρίκαλα. Το σκεπτικό της απόφασης του κυρίου Γεώργα είναι θωρακισμένο νομικά. Από την τότε απόρριψη έχουμε πλήρη απραξία. Μιλάμε για την επιτομή της καταχρηστικής άσκησης. Μην σας παραπλανά το πλήθος ενεργειών έως το 2012. Τότε το νομικό πρόσωπο ήταν άλλο. Το 2015 συστήθηκε η νέα ΠΑΕ.

Παναγόπουλος: «Ο Άρης τιμωρήθηκε για ποδοσφαιριστή του 2006»

Ο δικηγόρος του Ουάνγκα, Γιώργος Παναγόπουλος κατέθεσε ένσταση απαραδέκτου της αίτησης αναψηλάφησης και είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε τρία δεδικασμένα. Η υπόθεση Παναθηναϊκού, Πάρμα αφορούσε σε διαφορές δύο σωματείων. Η FIFA σήμερα τιμώρησε τον Άρη για χρέη σε ποδοσφαιριστή του 2006, στον Γκαρσία. Ο χρόνος και το ποσό δεν παίζουν ρόλο.

Δεν γίνεται να θεωρούμαι καταχρηστικός. Έχουμε εξαντλήσει τα πάντα. Εδώ δικαιώθηκε ο Τριανταφυλλάκος και δεν δικαιώθηκε ο Κουλουχέρης. Ο Ουάνγκα εγκλωβίστηκε στην Ελλάδα. Είναι πατέρας έξι παιδιών. Αναζητά τα λεφτά του από τις ομάδες. Όσοι έρχονται εδώ, έχουν χάσει περιουσίες από τα έξοδα. Έχουμε συγκεκριμένους κανονισμούς που επιβάλλουν την αποκλειστική εφαρμογή τους.

Ο Ουάνγκα έχει δεδικασμένο το 2006, το 2012. Τότε δεν υπήρχε Εφέσεων. Έφταιγε ο Ουάνγκα αν τα Τρίκαλα είχαν υποβιβαστεί τρεις φορές και είχαν αλλάξει από ΤΑΠ σε ΠΑΕ; Δεν μπορεί μία απόφαση να είναι εσαεί ανεκτέλεστη. Μας δεσμεύει και το τελευταίο δεδικασμένο της απόφασης Μπουλταδάκη. Από το 2006 έως το 20012 και από το 2012 έως το 2016 ο Ουάνγκα έκανε άπειρες ενέργειες. Εξάλλου, δεν υπάρχει προθεσμία για επανενεργοποίηση. Οι ενστάσεις των Τρικάλων έχουν υποβληθεί και σε προηγούμενο βαθμό. Υπάρχουν και οι αποφάσεις της Βέροιας που συγχωνεύτηκε».

Last modified onΤετάρτη, 24 Μάρτιος 2021 14:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep