Logo
Print this page

«Οκτώ ομάδες πάνε για άνοδο»

Για την πορεία του ΑΟ Τρίκαλα και το πρωτάθλημα της Football League μίλησε ο Περικλής Αμανατίδης.

Στο Sport Fm και στην εκπομπή «Χωροχρόνος του Ποδοσφαίρου» που παρουσιάζει και επιμελείται ο Δημήτρης Τσακίρης μίλησε ο προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα Περικλής Αμανατίδης ο οποίος μίλησε όχι μόνο για τον ΑΟΤ αλλά και για την πόλη των Τρικάλων.

Αρχικά μίλησε για τους φετινούς στόχους του ΑΟΤ: «Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, τα Τρίκαλα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Μπορούμε να ζούμε και με πίεση. Αυτό νομίζω ότι αξίζει σε άτομα που μπορούν να πετύχουν. Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που δεν πρέπει να είναι στη Φούτμπολ Λιγκ, μπορούν να είναι ψηλότερα και αυτός είναι ο στόχος. Έχουν αυτή την δυνατότητα και αυτήν την δύναμη».

Για τις προηγούμενες δύο θητείες του στον ΑΟΤ: «Και οι δύο προηγούμενες θητείες μου στα Τρίκαλα ήταν καλές. Το 2015 πήραμε άνοδο και το 2017 κάναμε μία εκπληκτική πορεία και κάποια ρεκόρ».

Όσον αφορά τη νίκη στην Ηγουμενίτσα επί του Θεσπρωτού σημείωσε: «Ο Θεσπρωτός είναι σε καλό δρόμο. Έκανε μία ισοπαλία ψυχολογίας στην Βέροια και μία νίκη με τον Ασπρόπυργο, είναι βελτιωμένοι, έχουν καλό γήπεδο και η παρουσία του Χουάν εκεί δίνει μια αίγλη και στην ομάδα και στους παίκτες. Ήταν λοιπόν σημαντική η νίκη μας».

Ο Περικλής Αμανατίδης αναφέρθηκε και στην πόλη των Τρικάλων: «Τα Τρίκαλα είναι μία πολύ ήσυχη και όμορφη πόλη. Έχουν μία φοβερή κουλτούρα στην μουσική αλλά και μία τρομερή κουλτούρα στους πεζούς και τους οδηγούς. Είναι η πόλη των ποδηλάτων και σέβονται και τον πεζό».

Για τη δουλειά που κάνει αλλά και για το αν περνά καλά στις ομάδες που εργάζεται είπε: «Είμαι ερωτευμένος με την δουλειά μου και αυτό φαίνεται αυτό με τον τρόπο που δουλεύω και παθιάζομαι. Στην Θεσσαλία υπάρχει και παραγωγή παικτών και λατρεία για το ποδόσφαιρο. Τις ομάδες τις φτιάχνουν οι παρέες και η πορεία. Αν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα δεν μπορεί να περνάς καλά».

Έχει αλλάξει η κουλτούρα και η ποιότητα των παικτών. Όλοι οι παίκτες προέρχονται από Ακαδημίες και γνωρίζουν, όσο και αν φαίνεται περίεργο, περισσότερο από ποδόσφαιρο. Έχουν οργανωθεί οι Ακαδημίες και στην επαρχία, κάποιες έχουν συνεργασίες με μεγάλες ομάδες της χώρας αλλά και του εξωτερικού που ανεβάζουν την ποιότητα του παίκτη. Είναι καλύτεροι αυτοί οι παίκτες, έχουν άλλη ταχύτητα, έχουν άλλη παιδεία, άλλη τεχνική.

Για το πρωτάθλημα και για τις ομάδες που πάνε για άνοδο τόνισε: «Είμαστε στο 1/3 του πρωταθλήματος και έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μία κατάσταση. Μπορεί να βγει ένα πρώτο συμπέρασμα ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν είναι για κάτι παραπάνω αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη όσον αφορά την κορυφή. Μπορώ να πω ότι οκτώ ομάδες στην άκρη του μυαλού τους έχουν την άνοδο».

Για το πότε θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση ισχυρίστηκε: «Μέχρι τις γιορτές θα δώσουν όλες οι ομάδες για να πάρουν πόντους και μετά θα μελετήσουν την θέση τους για να κάνουν την ενίσχυση τους. Νομίζω ότι τον Ιανουάριο θα κριθούν τα πάντα. Τότε ίσως θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Ο Περικλής Αμανατίδης εξέφρασε και την διαφωνία του για το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό: «Δεν πιστεύω στα τόσα μικρά πρωταθλήματα. Είναι λάθος. Οι ομάδες πρέπει να βρουν την λύση, Δεν μπορούν να διώξουν τους παίκτες 31 Μαρτίου, ούτε μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες εργασίας για τους παίκτες με όρους οχταμήνου. Είναι λάθος».

Η πρόταση του; «Να γίνει ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα με 20 ομάδες το οποίο θα έχει άλλη αίγλη. Θα μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη αξιολόγηση από αυτό που έγινε το καλοκαίρι».

Ο προπονητής των Τρικάλων στάθηκε και στους νέους παίκτες που διαθέτει η ομάδα: «Έχω τέσσερεις, πέντε πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια και τις ομάδες και το ποδόσφαιρο. Είναι ο Γρηγορόπουλος, ο Πέλκας, ο Ελευθεριάδης, ο Παπαγεωργίου. Ήταν κορυφαίοι στις ομάδες τους και γι’ αυτό τους αποκτήσαμε».

Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr