«Nα κλείσουμε τη χρονιά με άνοδο»

Ευχαριστημένος από την επιλογή του να αγωνιστεί στον ΑΟ Τρίκαλα είναι ο Ανδρέας Σταματής.

Στην αθλητική εκπομπή του FM 100 «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» μίλησε ο Ανδρέας Σταματής. Ο επιθετικός του ΑΟΤ αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίες, αλλά και την απόφασή του να αγωνιστεί στους «κυανέρθρους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταματή:

Για το παιχνίδι με τον Θεσπρωτό: «Είμαστε έτοιμοι για τον Θεσπρωρό όπως σε κάθε αγώνα. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά ώστε να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ποδόσφαιρο βέβαια είναι αυτό, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί αλλά εμείς θα πάμε για τους τρεις βαθμούς όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και αυτό το έχουμε αποδείξει»

Για τις κλειστές άμυνες που συνήθως αντιμετωπίζει ως επιθετικός: «Έχουμε τον έλεγχο στα περισσότερα παιχνίδια, έχουμε δουλέψει με το προπονητή μας πάνω σε αυτόν τομέα, καταρτιζόμαστε από ένα ρόστερ με πολύπειρους παίκτες, παιδιά που ξέρουν από πρωταθλητισμό, ξέρουν την πόλη των Τρικάλων, την ιστορία των Τρικάλων και πιστεύω ότι είμαστε αναγκασμένοι να πετύχουμε. Είναι φυσιολογικό οι περισσότερες άμυνες να είναι κλειστές όταν παίζουν με καλές ομάδες ή με τον πρωτοπόρο. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Έχουμε καιρό να δούμε τόσες πολλές καλές ομάδες σε ένα πρωτάθλημα. Όσον αφορά τώρα τα κλειστές άμυνες είναι δύσκολο όταν έχει μπροστά σου οχτώ ή δέκα παίκτες να διασπάσεις τις άμυνες. Χρειάζεται υπομονή και αυτό το έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα αν και σε δύο, τρία παιχνίδια δεν μπορέσαμε».

Για το πόσο άλλαξε η ψυχολογία του με τα δύο συνεχόμενα γκολ που πέτυχε: «Η δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει το γκολ. Από αυτό κρίνεται. Όσο δουλειά και αν κάνει μέσα στο γήπεδο, όσο και αν προσπαθεί άμα λείπει το γκολ είναι η μισή του ψυχολογία. Γι’ αυτό ζει ο επιθετικός, αυτό θέλει να κάνει, αυτή είναι η δουλειά του. Ευτύχησε να μπει το γκολ, θα μπορούσαν να μπουν και άλλα, με τον Εργοτέλη κόλλησε η μπάλα μέσα στο γήπεδο! Υπομονή, θέληση, ήρθε το γκολ και ελπίζω σε κάθε αγωνιστική να πανηγυρίζω και από ένα γκολ τόσο εγώ όσο και η ομάδα μας».

Για την επιλογή του να έρθει το καλοκαίρι στον ΑΟΤ: «Όταν μίλησα με την ομάδα και επειδή είχα παίξει πολλές φορές ως αντίπαλος στην Β’ Εθνική ήταν μία ομάδα που πάντα μου άρεσε. Μου άρεσε ο παλμός της ομάδας και της πόλης, ο κόσμος που του αρέσει το ποδόσφαιρο και όταν είδα ότι το πρότζεκτ ήταν να πρωταγωνιστήσουμε και να ανέβουμε κατηγορία μου άρεσε πολύ. Έμαθα ότι ο πρόεδρος είναι συνεπής, ότι τεχνικός διευθυντής θα είναι ο Νίκος ο Σαμολαδάς που συνεργαστήκαμε στον Πιερικό και ότι προπονητής είναι ο ρεκορντμάν Περικλής Αμανατίδης με εννιά πρωταθλήματα συν τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ δεν σκέφτηκα και πολύ να πω το ναι».

Για το αν τελικά ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες του είναι κατηγορηματικός: «Είμαι 100% ευχαριστημένος από την επιλογή μου. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που μας έχει αγκαλιάσει όλους τους ποδοσφαιριστές, μία ευχάριστη πόλη, μου αρέσει πάρα πολύ, οι φίλαθλοι μας αγκαλιάζουν και εμείς τους θέλουμε δίπλα μας γιατί ο κόσμος είναι ο δωδέκατος μας παίκτης και μπορεί να μας συνεπάρει με τον παλμό του για να καταφέρουμε πολλά πράγματα και να πανηγυρίζουμε σε κάθε παιχνίδι και να κλείσουμε τη χρονιά με την άνοδο».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep