Logo
Print this page

«Έχουμε επενδύσει στον Ζακουανί»

Η επεισοδιακή εκδίκαση της προσφυγής Ζακουανί σε βάρος του ΑΟΤ. Το κλειστό φαξ και το εξώδικο στον Γάλλο να γυρίσει στις προπονήσεις.

Το κλειστό φαξ της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα αποτέλεσε την αφορμή για μία επεισοδιακή εκδίκαση της προσφυγής του Χουσεΐν Ζακουανί. Ο Γάλλος κινήθηκε νομικά σε βάρος των Θεσσαλών και τη Δευτέρα (06/05), οπότε συζητήθηκε η υπόθεσή του στην ΠΕΕΟΔ, επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών. Η Επιτροπή, φυσικά, θα κληθεί να κρίνει εάν οι «κυανέρυθροι» πλήρωσαν εκπρόθεσμα των ποδοσφαιριστη, δηλαδή μετά το 8ήμερο επίδοσης του εξωδίκου ή εμπρόθεσμα, άρα αυτός θα πρέπει να γυρίσει στον ΑΟΤ.

Το FL News παρακολούθησε τη Δευτέρα (06/05) την εκδίκαση της προσφυγής του Ζακουανί και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Την ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα εκπροσώπησε ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου. Υποστήριξε ότι τα δεδουλευμένα καταβλήθηκαν εντός της οκταημέρου προθεσμίας και τόνισε ότι: «Η εξώδικη δήλωση του ποδοσφαιριστή εστάλη με μη κανονικό τρόπο». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Ζακουανί έστειλε την Παρασκευή (12/04) εξώδικο στη Football League και ζητούσε τα δεδουλευμένα του, ενώ η διοργανώτρια το προώθησε με e-mail στην ΠΑΕ τη Δευτέρα (15/02).

«Το εξώδικο έπρεπε να σταλεί με δικαστικό επιμελητή και όχι μέσω e-mail από τη διοργανώτρια», είπε ο Γρηγορίου, θέλοντας να αποδείξει ότι η 8η ημέρα που έπρεπε ο Ζακουανί να πληρωθεί ήταν στις 23 Απριλίου και όχι στις 20/04. Και συνέχισε: «Πρέπει να μπει η προσφυγή στο αρχείο ως απαράδεκτη. Πληρώσαμε 3.000 ευρώ στις 23/4 και εκείνος κατέθεσε την προσφυγή στις 22 Απριλίου. Ο ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος να λέει πότε το επίδωσε, με ποιο τρόπο, πώς το γνωστοποίησε. Δεν έχω στα χέρια μου απόδειξη ότι εστάλη στις 12 Απριλίου. Δεν γίνεται να μην βρίσκω την ΠΑΕ και να κοινοποιώ το εξώδικο στον συναιτερισμό. Η λίγκα δεν είναι ούτε κηδεμόνας, ούτε μητέρα».

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Εμμανουήλ Αλαφραγκής αντέδρασε και είπε: «Πρώτα ασκήθηκε η προσφυγή και μετά πληρώθηκε ο ποδοσφαιριστής. Δεν θέλει να γυρίσει ο ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα». Ο Γρηγορίου ισχυρίστηκε: «Τον θέλουμε, έχουμε επενδύσει πάνω του. Ας μας πει ότι έχει απόδειξη ότι το εξώδικο κοινοποιήθηκε στις 12 Απριλίου...».

Η απάντηση του Αλαφραγκή; «Ψάξαμε την ΠΑΕ στο φαξ και ήταν κλειστό. Έχουμε δικαίωμα βάσει του άρθρου 20 να απευθυνθούμε στην Ένωση. Στις 12 το μεσημέρι μίλησα με τη γραμματέα και μου είπε ότι έλειπε από το γραφείο. Έτσι το έστειλα στη διοργανώτρια και ζήτησα να το προωθήσει με e-mail. Έχει υπογραφή το φαξ πότε παραδόθηκε. Αν δεν ξέρουν να μετράνε... Ήταν κλειστό το φαξ και χρησιμοποιήσαμε τη διάταξη άγνωστης διαμονής».

«Στην επαρχία οι εργαζόμενοι τελειώνουν στις 13:00»

Ο νομικός της θεσσαλικής ομάδας ανέφερε: «Θα χάσουμε έναν ποδοσφαιριστή, γιατί μας χωρίζει μία εργάσιμη ημέρα; Συνήθως οι ποδοσφαιριστές έχουν δίκαιο, αλλά εδώ δεν έχει. Απαιτούμε να κρατήσουμε τον ποδοσφαιριστή. Επιστρατεύει κάθε μέσο για να μείνει ελεύθερος. Το φαξ εστάλη στη διοργανώτρια στις 14:45. Οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι σχόλασαν. Ειδικά στην επαρχία από τις 13:00 έχουν τελειώσει την Παρασκευή. Το εξώδικο μας γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα (15/04), άρα από τότε τρέχει το 8ήμερο. Με ποια λογική ο Ζακουανί με το υψηλό συμβόλαιο να διαλέγει την επισφαλή οδό του φαξ;».

«Να προσέχατε και να είχατε ανοικτό το φαξ», απάντησε ο Αλαφραγκής και σημείωσε: «Δεν ξεκινούν οι προθεσμίες όποτε μας βολεύει. Να τα βάζατε στις 19 Απριλίου. Σε παρακαλούσα κάθε μέρα και σένα και τη γραμματέα σου να τον πληρώσετε». Ο ίδιος, μάλιστα, αντέδρασε έντονα όταν κλήθηκε για μάρτυρας το μέλος του ΔΣ, Γιώργος Χαριζόπουλος: «Εκπροσωπεί την ΠΑΕ και έρχεται να καταθέσει για άλλους εργαζόμενους;».

Ο Χαριζόπουλος υποστήριξε ότι η ΠΑΕ ενημερώθηκε τη Δευτέρα (15/04) και ο ίδιος μετέφερε στη γραμματέα ότι ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να πληρωθεί στις 23 Απριλίου. «Τον θέλουμε, να γυρίσει. Μου υποσχέθηκε ο δικηγόρος του ότι θα τον αναζητήσει για να επιστρέψει. Στις 24 Απριλίου του στείλαμε εξώδικο στο σπίτι του για να γυρίσει στις προπονήσεις».

«Η δεύτερη σελίδα του φαξ δεν έχει ημερομηνία; Δεν είδατε ότι έγραφε 12 Απριλίου το εξώδικο;», τον ρώτησε ο Αλαφραγκής και ο μάρτυρας απάντησε: «Δεν θυμάμαι. Προφανώς έχει ημερομηνία... Τον πληρώσαμε τότε, γιατί τότε μας έδινε δικαίωμα ο νόμος. Εγώ ενημέρωσα την ΠΑΕ να πληρωθεί τότε ο ποδοσφαιριστής». Η τελευταία του δήλωσε έγινε αφορμή για νέα ένταση, με τον Αλαφραγκή να λέει: «Δώσατε γνωμοδότηση στην ΠΑΕ να πληρώσει 23 του μήνα και έρχεστε εδώ να υπερασπιστείτε τη δική σας συμβουλή; Λίγη αξιοπρέπεια...».

«Ο ποδοσφαιριστής διακινδυνεύει και έχει φύγει», συμπλήρωσε ο Γρηγορίου και είπε προς την έδρα: «Θα μας ξαναδείτε εδώ εάν είμαστε εκδικητικοί, αλλά δεν θα είμαστε...».

Last modified onΤετάρτη, 08 Μάιος 2019 01:06
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr