«Απροετοίμαστος ΑΟΤ»

Ο Μίλος Κόστιτς διέγνωσε πρόβλημα φυσικής κατάστασης και αδυναμίας «χτισίματος» επιθέσεων στον ΑΟΤ.

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε ο Μίλος Κόστιτς στον ΑΟ Τρίκαλα. Ο Σλοβένος προπονητής μετά την ήττα (1-0) από τον Απόλλωνα Πόντου τόνισε ότι η ομάδα του είχε συνηθίσει να προπονείται αλλιώς του τελευταίους έξι, επτά μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν βγήκαν από το ματς οι Σισέ, Γουέρε ο ΑΟΤ έπεσε ακόμα περισσότερο. Αναλυτικά είπε:

«Όταν κάνεις ντεμπούτο με ένα τέτοιο αποτέλεσμα η διάθεσή σου δεν θα είναι καλή. Έχω σύντομο διάστημα εδώ και τρεις προπονήσεις. Δεν μπορούσα να αλλάξω πολλά πράγματα. Ήταν εμφανές ότι η ομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν είναι καλά προετοιμασμένη.

Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε κάποιες τακτικές πρέπει να τρέξεις και αυτό μας έλειψε. Θέλει σκληρή δουλειά τις επόμενες εβδομάδες για να το διορθώσουμε. Προετοιμαστήκαμε καλά για τον Απόλλωνα. Ο Απόλλων έκανε παιχνίδι, αλλά δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία. Μας έλειπε δύναμη, ενέργεια, συγκέντρωση για να κρατήσουμε τις θέσεις μας.

Σε μία στιγμή χάνεις τον παίκτη σου και αυτά τα λάθη μας κοστίζουν πόντους. Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, γιατί αυτό που συνέβη ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είναι καν κοντά σε αυτό που περιμένω από την ομάδα. Δεν εννοώ να παίξουμε σαν κορυφαίες ομάδες, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε καταστάσεις για γκολ. Όχι μόνο αν κάτι συμβεί τυχαία. Πρέπει να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση, ώστε να ανεβούμε επίπεδο.

Δυστυχώς ο Συμελίδης τραυματίστηκε νωρίς και έπρεπε να κάνουμε αλλαγή στα μέσα του ημιχρόνου. Όταν η ομάδα έπεφτε, δεν είχα άλλες αλλαγές για να δώσω μία ανανέωση. Οι παίκτες που ήταν στο γήπεδο έπρεπε να δείξουν περισσότερα από αυτά που έδειξαν».

Τι έφταιξε και έκανε η ομάδα μόνο μία τελική;

«Αυτό είναι το πρόβλημα. Σε τρεις προπονήσεις προσπάθησα να αλλάξω κάτι, αλλά όταν για έξι, επτά μήνες προπονείσαι έτσι, είναι δύσκολο να αλλάξεις. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Είδαμε παίκτες που έκαναν ντεμπούτο. Μήπως δεν ήταν έτοιμοι;

«Όταν τους αλλάξαμε, πέσαμε κι άλλο. Αυτοί οι παίκτες έχουν ποιότητα και τους χρειαζόμαστε πολύ».

Τι πρέπει να αλλάξει;

«Θα ρίξουμε βάρος πώς να χτίσουμε την επίθεση και πώς θα φέρουμε τη μπάλα σε φάση για τελική προσπάθεια. Η προπόνηση είναι το βασικό σημείο. Πρέπει να κάνουμε πλάνο με τον γυμναστή πώς θα βελτιώσουμε τη φυσική κατάσταση».

Υπάρχει χρόνος;

«Όχι, αλλά πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Είχαμε όλη την εβδομάδα, αλλά τώρα μπροστά μας έχουμε αγώνες Σάββατο και Τετάρτη. Πρέπει να προετοιμάσουμε τους παίκτες».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: FL News

Last modified onΚυριακή, 17 Φεβρουάριος 2019 22:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep