Διπλό χτύπημα ο ΑΟΤ

Αφρικανική ενίσχυση για τον ΑΟ Τρίκαλα που ανακοίνωσε τον Κενυάτη Πολ Γουέρε και τον Σαλίμ Σισέ από τη Γουινέα.

Σε διπλή μεταγραφή προχώρησε ο ΑΟ Τρίκαλα το βράδυ του Σαββάτου (26/1). Οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν του απόκτηση του Κενυάτη επιθετικού Πολ Γουέρε και του επιθετικού από τη Γουινέα, Σαλίμ Σισέ.

Ο Γουέρε είναι γνωστός στην Ελλάδα από το πέρασμά του από ΑΕΛ Καλλονής, Αχαρναϊκό και Καλαμάτα, ενώ μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στο Καζακστάν και την Κάισαρ. Τη σεζόν 2015-16 με την ομάδα της Λέσβου είχε 12 συμμετοχές και την επόμενη με τον Αχαρναϊκό 9 ματς και 1 γκολ. Με την Καλαμάτα πέρυσι έπαιξε σε 11 αγώνες και σημείωσε 3 τέρματα. Βάσει των στοιχείων της διοργανώτριας αρχής από την προηγούμενη θητεία του στη Football League είναι γεννημένος στις 08/10/93.

Πριν έρθει στη χώρα μας ο Γουέρε έπαιζε στην πατρίδα του με τις Τούσκερ, Λέοπαρντς, στη νότιο Αφρική με την Αμαζούλου και μετά την Καλαμάτα είχε 25 συμμετοχές με την Κάιζαρ του Καζακστάν. Μετρά 30 συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική ομάδα της Κένυας.

Ο Σισέ έχει ύψου 1μ.85 με τελευταία του συμμετοχή πριν 11 μήνες (24/02/18) με τη ρουμανική Πολιτέκνικα Ιάσι. Μετρά 5 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Τελευταία φορά που φόρεσε το εθνόσημο ήταν προ 5ετίας (05/03/14) σε φιλικό με το Ιράν. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αρέτσο και τη σεζόν 2012-13 έπαιξε στην Ακαδέμικα (34 συμμετοχές, 8 γκολ). Ακολούθησαν στην Πορτογαλία η δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ (34 ματς, 8 γκολ σε 3 σεζόν), η Αρούκα (9 αγώνες), η Ακαδέμικα (9 συμμετοχές) εκ νέου, η Βιτόρια Σετούμπαλ (9 αγώνες, 2 γκολ) και η Ολιανένσε με την οποία είχε 36 συμμετοχές και 7 τέρματα.

Την αγωνιστική περίοδο 2017-18 ο νεοαποκτηθείς φορ του ΑΟ Τρίκαλα έπαιξε στη Ρουμανία και μέτρησε 6 συμμετοχές και 2 γκολ στο Europa League.

Η ανακοίνωση για τον Γουέρε:

«Η Π.Α.Ε. ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει την άμεση μεταγραφή στο ρόστερ της ομάδας, του Paul Were Ooko. Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος παίζει αριστερά και δεξιά της επίθεσης,και έχει ύψος 1.77. Είναι γεννημένος στις 8 Οκτωβρίου 1993 στη Κένυα, και έχει σκοράρει τρεις φορές με την Εθνική της χώρας του.

Ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του καριέρα το 2010 στη Κένυα, έπειτα έπαιξε στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής φορώντας τη φανέλα της AmaZulu FC, ενώ από τον Αύγουστο του 2015 παίζει στην Ελλάδα. Ντεμπούτο στη χώρα έκανε με την Α.Ε.Λ. Καλλονής, συνέχισε στον Αχαρναϊκό Α.Ο. και η τελευταία ελληνική ομάδα για την οποία αγωνιζόταν πριν τη μεταγραφή στα Τρίκαλα, ήταν ο Π.Σ. Καλαμάτα. Το Φεβρουάριο του 2018 φεύγει για Καζακστάν όπου μέχρι πρότινος αγωνιζόταν για τη Kaisar Kyzylorda στην Α’ Κατηγορία».

Η ανακοίνωση για τον Σισέ:

«Η Π.Α.Ε. ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει τη μεταγραφή του Salim Cissé στην ομάδα της. Ο 26χρονος επιθετικός ύψους 1.85 έχει καταγωγή από την Γουινέα και είναι γεννημένος στις 24 Δεκεμβρίου του 1992 στο Conakry.

Ο αριστεροπόδαρος παίκτης μετράει αρκετές συμμετοχές στη πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας όπου έπαιζε από το 2013 μέχρι το 2017, με τις: FC Arouca, Sporting , Vitória Setúbal FC, SC Olhanense, σημειώνοντας συνολικά 22 τέρματα.

Επιπλέον έχει κάνει έξι επιτυχημένες εμφανίσεις στο Europa League σκοράροντας δύο φορές και μοιράζοντας 3 assist. Μέχρι πρότινος έπαιζε στη FC Politehnica Iasi στην Α’ Κατηγορία της Ρουμανίας από την οποία και προέρχεται».

Last modified onΚυριακή, 27 Ιανουάριος 2019 02:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep