Logo
Print this page

«Έτοιμοι για Super League»

Ο Δημήτρης Μπαταγιάννης για… δημόσιους υπαλλήλους στον ΑΟΤ, λάθη, Μυροφορίδη και αναδιάρθρωση.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «TV10» παραχώρησε ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρίκαλα, Δημήτρης Μπαταγιάννης. Σημείωσε ότι οι Θεσσαλοί είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στη Super League, παραδέχτηκε λάθη που κόστισαν, υποστήριξε ότι: «φέτος γεμίσαμε δημοσίους υπαλλήλους» και υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Παύλο Μυροφορίδη, γιατί: «Ο Άρης αν δεν έβγαινε φέτος ήταν να πάρει ο πρόεδρός του το αεροπλάνο και να φύγει».

Αναλυτικά η συνέντευξη Μπαταγιάννη στην TV10:

Αν έμεινε ικανοποιημένος από τη φετινή παρουσία της ομάδας:

«Κατ' αρχήν δεν είχαμε πει για άνοδο. Είχαμε πει ότι θα κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρώ ότι έγινε μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία πέρασε από πολλές φάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί υπήρχε κάποια απειρία και από μένα τη διοίκηση, αλλά και μέχρι να βρούμε τα σωστά πατήματα χάθηκε η χρονιά.

Στο τέλος έγινε η προσπάθεια να τερματίσουμε σε αυτή τη θέση. Αν θυμηθούμε στους τελευταίους έπαιζε ούτε καν με το μισό ρόστερ. Για μένα ήταν μία καλή και επιτυχημένη χρονιά. Προσωπικά πρώτη χρονιά ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο σαν παράγοντας. Ήταν μία ερευνητική χρονιά, όσον αφορά το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μπορούσε να ήταν και καλύτερα».

Για το ότι η ομάδα έμεινε από νωρίς πίσω βαθμολογικά:

«Τα Τρίκαλα μέχρι τα Χριστούγεννα και το Γενάρη ακολουθούσαν την κούρσα των πρωτοπόρων. Από κάποια στιγμή και μετά κάποιες επιλογές δε βοήθησαν την ομάδα. Αυτό φάνηκε στο μεταγραφικό πλάνο του Γενάρη. Πολλές από τις μεταγραφές δε βοήθησαν. Οι πρωτοπόροι ξέφυγαν στη βαθμολογία με αποτέλεσμα εμείς να κυνηγάμε την 3η, 4η και 5η θέση».

Για το αν έγινε λάθος με τις πολλές μεταγραφές του Ιανουαρίου:

«Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος που έκανε η προηγούμενη διοίκηση το κάναμε και εμείς. Δε χρειαζόταν αυτό. Πιστεύαμε ότι θα δώσουμε ώθηση και θα πιάσουμε τους πρωτοπόρους. Δεν το καταφέραμε. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ότι παίρνεις κάποια ονόματα και πας για άνοδο, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες».

Τι θετικό και αρνητικό κρατάει από τη φετινή χρονιά:

«Θεωρώ το λέω και πάλι επιτυχημένη τη φετινή χρονιά. Περάσαμε στους «16» του Κυπέλλου και αυτά ήταν ουσιαστικά τα μοναδικά μας έσοδα. Από εκεί και πέρα κρατάω τη διοικητική οργάνωση και στο τι μπορεί να γίνει του χρόνου, ώστε αυτή η ομάδα να βρει το δρόμο της και να πάει ψηλά και γιατί όχι για άνοδο».

Αν έμαθε από τα λάθη του:

«Αν πεις ότι δεν έχεις μάθει από τα λάθη δεν κάνεις για το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να διορθώνεις τα λάθη που έχεις κάνει και πάντα θα κάνεις λάθη. Μόνο ένας που δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη».

Αν έμεινε ικανοποιημένος από τη στήριξη του κόσμου και της πόλης γενικότερα:

«Θεωρώ ότι ο κόσμος ήταν στην αρχή ζεστός για την ομάδα. Μετά αφού ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα ο κόσμος άρχισε να απομακρύνεται. Δεν καταφέραμε να τον φέρουμε λόγω αποτελεσμάτων, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος έχει μοιραστεί. Κάποιοι που πίστεψαν στην άνοδο απελπίστηκαν και το είδαμε και στο γήπεδο με τις αντιδράσεις τους.

Η διοίκηση δεν έκανε κάτι κακό απέναντι στον κόσμο. Εμείς όταν πήραμε την ομάδα κάναμε τις εκπτώσεις στα διαρκείας. Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν έδωσε το ερέθισμα στον κόσμο για να πει ότι εγώ πάω στο γήπεδο, είτε κερδίζω, είτε χάνω. Ήταν αυτό ένα στοίχημα που βάλαμε με τον κ. Μπέκιο. Δεν τα καταφέραμε. Στα διαρκείας δεν υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Δεν ξέρω το λόγο. Δεν ήρθαν χρήματα από αυτά. Οι διαφημίσεις ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Μπορούσε να πάει και ακόμη καλύτερα».

Για τη διαιτησία:

«Από την 1η έως την τελευταία αγωνιστική δε μίλησα ποτέ για τη διαιτησία. Σε μερικά ματς υπήρχε μία έκρηξη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τους διαιτητές. Εσείς που είδατε ξέρετε τι έγινε στις 34 αγωνιστικές και αν η ομάδα βοηθήθηκε ή όχι. Εμείς ζητούσαμε 50-50 τη διαιτησία και τίποτα παραπάνω. Και να έχουμε μία καλή ομάδα που δε θα φοβάται τη διαιτησία».

Για το φετινό πρωτάθλημα και αν η διαφορά είναι πλασματική από τους δύο πρωτοπόρους:

«Είναι πλασματική η διαφορά. Η ομάδα έχασε πολλούς βαθμούς στο γήπεδό της. Αν προσθέσεις όλους αυτούς τους βαθμούς, η ομάδα θα πήγαινε για πρωτάθλημα, έχοντας απέναντί της έναν Άρη και έναν ΟΦΗ που για να βγουν γίνανε τα πάντα. Αδικείται ο ΑΟΤ στη βαθμολογία.

Θεωρώ ότι ένας παράγοντας που χάσαμε βαθμούς εντός έδρας ήταν ο αγωνιστικός χώρος, αλλά και το ότι η ομάδα εδώ έπαιζε φοβισμένα. Εκτός βλέπαμε μία ομάδα καλύτερη. Δεν μπορώ να το καταλάβω, ούτε μπορώ να το ρίξω κάπου. Είναι κάτι που πρέπει να λύσουμε για την επόμενη χρονιά. Οι παίκτες είχαν άγχος, γιατί έπρεπε να αποδείξουν στους φιλάθλους ότι αξίζουν να κάνουν νίκες και το άγχος αυτό γύρισε μπούμερανγκ».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου σε παιχνίδια του Β' γύρου:

«Θεωρώ ότι με τον κόσμο δεν μπορείς να τα βάλεις. Ο κόσμος κρίνει και βγάζει αυτό που βλέπει. Όταν έχεις μία επιχείρηση και βρίζουν το προσωπικό σου είναι σα να βρίζουν εσένα. Άρα βρίζοντας τους παίκτες είναι σα να βρίζουν τον Μπαταγιάννη. Δεν παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, γιατί από ένα διάστημα και μετά η ομάδα κοίταζε να παίρνει τους βαθμούς και την ουσία. Δεν άρεσε αυτό τον κόσμο.

Παίζαμε με τακτική για να πάρουμε τους βαθμούς και από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχαν οι δυνάμεις για να ανταπεξέλθει η ομάδα. Είδα τα λάθη μου, αφουγκράζομαι τι πρέπει να γίνει και αυτό θα πράξουμε, περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση».

Για τα περί κλίκας και κάποια δημοσιεύματα που καταφέρονται κατά της ομάδας:

«Δεν σχολιάζω το τι γράφει το κάθε σάιτ και ο κάθε δημοσιογράφος. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι γίνεται μέσα την ομάδα. Μου το μετέφερε όλο το τεχνικό τιμ, που τους εμπιστεύομαι. Αυτά είναι για να γελάς. Δεν υπήρξε ποτέ κλίκα. Ή είσαι καλός και είσαι με όλους ή δεν είσαι καλός και απέχεις. Αυτά τα περί κλίκας τα βλέπει αμέσως ο προπονητής και ο γενικός αρχηγός και τα λύνουν αμέσως. Στην Ελλάδα ζούμε. Ο καθένας βάζει όποια επικεφαλίδα θέλει και το άσπρο γίνεται μαύρο. Δε θα καθίσω να σχολιάσω».

Για τους προπονητές Σωτήρη Αντωνίου και Θωμά Γράφα:

«Μιλάμε για δύο πάρα πολύ καλούς προπονητές. Ο κ. Αντωνίου ένας αξιόλογος τεχνικός κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε το πρώτο διάστημα, προφανώς δεν του βγήκαν κάποια πράγματα. Δε σας το κρύβω ότι ακόμη διατηρώ σχέσεις μαζί του. Θέλει να μαθαίνει για τον Α.Ο Τρίκαλα. Του αρέσει η ομάδα και η πόλη και δεθήκαμε αρκετά. Από εκεί και πέρα καταλάβαμε ότι αυτό που θέλουμε να κάνουμε δε μας βγαίνει. Το κατάλαβε και ο κ. Αντωνίου.

Αλλάξαμε πλεύση, τα βάλαμε κάτω, είπαμε ότι πρέπει να χαλαρώσουμε το μπάτζετ. Ήρθε ο κ. Γράφας να συνεχίσει τη χρονιά. Και αυτός ένας καλός προπονητής, ήρεμος, οικογενειάρχης που θέλει μόνο το καλό του ΑΟ Τρίκαλα. Σας το λέω εγώ προσωπικά. Κάναμε πολλές ενέργειες μαζί ώστε και το μπάτζετ της ομάδας να πέσει και η ομάδα να εξοικονομήσει κάποια χρήματα για την επόμενη χρονιά. Άρα όλα ήταν για το καλό της ομάδας και σας πληροφορώ ότι σε κάθε αγώνα και αυτός και εγώ και όλη η ομάδα θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά αυτό δε γίνεται πάντα.

Αν μπορούσα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο να πάρω πέντε παίκτες και να διώξω άλλους πέντε, θα το είχα κάνει. Η φιλοσοφία μιας ομάδας είναι να χτίζεται σιγά σιγά για να μπορεί να κάνει και την υπέρβαση αργότερα. Εγώ πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος των Τρικάλων υπάρχει και μπορεί να γυρίσει στο γήπεδο, να είναι πολύς. Δεν θεωρώ ότι ξενέρωσε. Απλά πρέπει κάποια στιγμή να βλέπουμε την πραγματικότητα. Αν πούμε ότι ξενέρωσε ο κόσμος, εγώ τι πρέπει να πω που βάζω τα χρήματά μου; Να τα παρατήσω και να φύγω; Θα μπορούσα να το κάνω εύκολα.

Στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα εναλλάσσονται. Ήμουν στενοχωρημένος γιατί η ομάδα με τόσους καλούς παίκτες η ομάδα δεν μπορούσε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είχαμε τον Ντίνα ως τον Ιανουάριο και πήγε μετά στον ΟΦΗ και… Μήπως δεν έγινε κάποια σωστή διαχείριση; Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς όπως του Σιαλμά, του Καπού, του Ντακόλ. Σκέφτομαι ότι τα ονόματα καμία φορά δεν κάνουν τον παίκτη».

Για τη φετινή πορεία της Κ19:

«Στην Κ19 έγινε σωστή δουλειά. το ζήτημα ήταν να έρθουν πολλά Τρικαλινά παιδιά. Δεν έδεσε όπως ήταν να δέσει, αλλά του χρόνου η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη. Υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που το καλοκαίρι θα είναι και στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας. Αν υπήρχαν κι άλλοι επαγγελματίες θα έπαιζαν και φέτος στην πρώτη ομάδα».

Για τον Νίκο Γιδόπουλο και τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε:

«Ήταν προσωπική επιλογή όταν τον πήρα το Γενάρη, όταν έφυγε ο Αθανασόπουλος. Αμέσως το τηλέφωνο που έκανα ήταν στον Γιδόπουλο. Τον πίστεψα όπως τον πίστεψε και ο προπονητής. Είναι ένα νέο, Τρικαλινό παιδί και πιστεύω ότι μπορεί να πάει πάρα πολύ μπροστά. Μας κάνει υπερήφανους, γιατί σιγά σιγά θα παίζουν και παιδιά από τα Τρίκαλα στην πρώτη ομάδα. Αν δεν κάνεις της βάση και στη Super League να πας θα καθίσεις ένα χρόνο και θα πέσεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να δουλέψουμε οργανωμένα».

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Ζαλαώρα:

«Δεν έχω να πω τίποτα. Ένας προπονητής έφυγε τερματοφυλάκων. Τη δουλειά την έκανε σωστά. Είχε άλλη φιλοσοφία αυτός, άλλη εγώ. Εγώ κράτησα πέρυσι τον Γιάννη Ζαλαώρα. Απλά τώρα δεν τα βρήκαμε και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται ντόρος για τον κ. Ζαλαώρα».

Για τις σχέσεις του με τον Ερασιτέχνη:

«Δεν έχουν αλλάξει οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη. Είναι σε καλά επίπεδα. Απλά από ένα διάστημα και μετά και εγώ με τις δουλειές μου απομακρύνθηκα λίγο γιατί ήμουν στην Αθήνα. Με τον κ. Παρδάλη όταν θέλω κάτι μιλάω στο τηλέφωνο. Δεν είχαμε φτάσει ποτέ να μαλώσουμε. Κάποιοι θα θέλανε να είχε γίνει αυτό. Εμείς κρατάμε μία επαφή και από εκεί και πέρα ό,τι προκύπτει το λύνουμε. Το έχει πει ο κ. Παρδάλης ότι υπάρχει στήριξη στο πρόσωπό μου και γιατί να μην υπάρχει, όταν υπάρχει ένας Τρικαλινός ασχολείται με την ομάδα;».

Για την πρόσληψη του Κώστα Νεμπεγλέρα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή:

«Μετά από όλο αυτό που είδα πέρυσι θεωρώ ότι ένα μεγάλο κομμάτι στη σωστή οργάνωση της ομάδας το έχει ο τεχνικός διευθυντής. Θεωρώ ότι δεν είχαμε ποτέ τεχνικό διευθυντή. Είναι ένα από τα λάθη που έγιναν. Θεωρώ ότι ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να είναι 100% στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και πουθενά αλλού. Είναι αυτός που θα κάνει σκάουτινγκ έναν παίκτη και θα πει στον πρόεδρο αυτός αξίζει να παίξει. Δε θα έχει σχέση, ούτε με μάνατζερ, ούτε με κάτι άλλο.

Μίλησα και με τον κ. Μυροφορίδη. Από την αρχή η δική μου απόφαση ήταν ότι ήθελα έναν άνθρωπο καθαρό, να ξέρει το ποδόσφαιρο . Ο Κώστας είναι ένας άνθρωπος γνώστης του ποδοσφαίρου και με το λίγο διάστημα που συνεργαζόμαστε βλέπω τις δημόσιες σχέσεις που έχει και με μεγάλες ομάδες. Βλέπω ότι είναι αποδεκτός και από πολλές ομάδες και ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά στους παίκτες, επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε και όχι αυτούς που θέλουν να μας φέρουν, όπως έγινε πέρυσι».

Αν υπήρξε προσέγγιση με τον Παύλο Μυροφορίδη και γιατί δεν προχώρησε η δική του περίπτωση:

«Ο Μυροφορίδης είναι αυτός που γνωρίζουμε όλοι μας και ξέρουμε και ακριβώς τι πρεσβεύει. Θεωρώ ότι σε μένα κοντά δε θα μπορούσε να είναι ο κ. Μυροφορίδης. Θα μπορούσε να είναι σε κάποιον άλλο πρόεδρο. Εγώ θέλω να κάνω μία ομάδα ποδοσφαιρικά, να έχει στόχους. Το να κάνω μία ομάδα με ένα μπάτζετ που αύριο δε θα μπορούμε να το μαζέψουμε σε μία τυχόν αποτυχία του Χ, Ψ, Μυροφορίδη είναι κάτι που δεν το ήθελα. Ο κ. Μυροφορίδης τέσσερις χρονιές που ανέβασε ομάδες στη Super League έπαιζε με μπάτζετ δυσθεώρητα.

Ο Άρης αν δεν έβγαινε φέτος ήταν να πάρει ο πρόεδρός του το αεροπλάνο και να φύγει. Εγώ δε συντηρούμαι από το ποδόσφαιρο. Συντηρώ το ποδόσφαιρο. Τώρα η Λαμία δεν ανέβηκε με τον Μυροφορίδη. Στον Απόλλωνα το πάλεψε, τον βοήθησαν και οι συγκυρίες. Ο ΟΦΗ φέτος είχε Μυροφορίδη; Η Λαμία πέρυσι είχε; Δε θεωρώ ότι οι ομάδες αγοράζονται, αλλά χτίζονται. Εάν η ομάδα παίξει στη Super League με την αναδιάρθρωση δε θα μείνει εκεί ένα χρόνο, αλλά μόνιμα».

Αν η ομάδα είναι συνεπής οικονομικά και έχει κάποια χρέη:

«Είμαστε συνεπείς. Αυτό ήθελα από την αρχή να κρατήσω και γι' αυτό έκανα και τις μειώσεις το Φεβρουάριο. Όταν είδα ότι η ομάδα δεν πηγαίνει για πουθενά. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που κατάλαβαν ότι έπρεπε να γίνει αυτό. Κάποιοι το δέχτηκαν, κάποιοι όχι. Τα περισσότερα συμβόλαια έχουν λήξει. Η ομάδα χρωστάει μόνο τα τρέχοντα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν φύγει. Όταν δε χρωστάς στους ποδοσφαιριστές και στην καθημερινότητα, δε χρωστάς πουθενά. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά. Είχα πει ότι 30/6, συνεχίσω δε συνεχίσω θα είναι μηδέν τα χρέη. Θα γίνει και ο οικονομικός απολογισμός από τον κ. Μπέκιο».

Ποιος θα είναι ο στόχος του ΑΟ Τρίκαλα τη νέα αγωνιστική σεζόν:

«Θα γίνει μία ομάδα ανταγωνιστική να έχει στόχο την άνοδο. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Προσπαθείς για το καλύτερο πάντα».

Για τις προσφυγές Ανδρεόπουλου και Λεάντρο:

«Όταν κάποια στιγμή γίνονται κάποιες προσφυγές δεν είναι ότι πάντα δεν μπορεί να πληρώσει η διοίκηση. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες που πρέπει να πάνε στο δικαστήριο. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν δεν μπορείς να πληρώσεις. Ο Ανδρεόπουλος πήρε αυτά που λέγαμε στην αρχή. Για τον Λεάντρο θα περιμένουμε την απόφαση να δούμε τι ακριβώς θα γίνει".

Για την ανανέωση με τον Ξενοφώντα Πάνο:

«Όταν πέρυσι ξεκίνησα, ξεκίνησα πάλι με τον Ξενοφώντα. Φέτος ήταν δύσκολο γιατί είχε προτάσεις από τη Super League, αλλά πίστεψε σε αυτό που είπα και δε σου κρύβω ότι αγαπάει την πόλη και τελικά καταφέραμε να είναι μαζί μας».

Αν συνεχίζει ο Θωμάς Γράφας:

«Δεν έχει αλλάξει κάτι. Βγήκε κάποια ανακοίνωση από την ΠΑΕ; Αν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι».

Για το διοικητικό στήσιμο της ομάδας και τον ρόλο του Ανδρέα Μπέκιου:

«Παραμένει ο Ανδρέας Μπέκιος και θα έχει πιο ενεργό ρόλο. Θα είναι περισσότερο χρόνο στα Τρίκαλα και θα τρέξει κάποια ζητήματα και στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά και στο διαφημιστικό και το εμπορικό. Και θα κάνουμε και κάποια άλλα πράγματα που δεν προλάβαμε να τα κάνουμε πέρυσι. Ο κ. Μπέκιος εκτός από πρόεδρος στον ΑΟ Τρίκαλα είναι και σύμβουλος στην εταιρεία μου στην Αθήνα».

Για τις ανανεώσεις που θα γίνουν στο έμψυχο υλικό:

«Αυτοί που βοήθησαν πραγματικά και πέρυσι, άξια, πρέπει να μείνουν στην ομάδα και να ανταμειφθούν για την προσπάθειά τους. Από εκεί και πέρα οι επιλογές που θα γίνουν ή που έχουν γίνει είναι αρκετά προσεκτικές, οπότε μου δίνει μία αισιοδοξία ότι θα βγει κάτι καλό φέτος»

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν, το μπάτζετ, αλλά και το αν θα αποκτηθούν κάποια Τρικαλινά παιδιά:

«Φέτος το μπάτζετ θα είναι αρκετά μειωμένο. Θα μου πείτε πώς θα γίνει αυτό; Οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται, αλλά όλοι αυτοί οι παίκτες που έχουμε μιλήσει είναι πολύ καλά ονόματα και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Πάνω απ’ όλα να έχουν φιλοδοξία, να αγαπάνε τη φανέλα και την ιστορία της ομάδας. Γιατί μέχρι τώρα δημόσιους υπαλλήλους είχαμε. Και με το φίλο μου τον Μπύρο στη Δράμα αυτό λέγαμε. Γεμίσαμε δημόσιους υπαλλήλους. Ήταν κάποιοι παίκτες που λέγανε βρέξει χιονίσει θα πάρω τα χρήματά μου. Εμένα δε μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να δικαιώνομαι. Λίγα παιδιά το δείξανε αυτό. Αυτό ψάχνουμε να βρούμε . Καλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές για να κάνουν την υπέρβαση.

Αυτή τη στιγμή ο Νεμπεγλέρας, ξέρει καλά ποιους παίκτες από τα Τρίκαλα να φέρει. Έπαιζε στη Γ’ Εθνική με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, οπότε γνωρίζει κάποια παιδιά. Υπάρχουν συζητήσεις με μερικούς και γιατί όχι να μην παίξουν στον ΑΟΤ».

Για την επόμενη Football League:

«Να δούμε αν θα υπάρξει κατηγορία. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δε ξεκινάει η κατηγορία. Καμία ομάδα δεν πήρε φέτος ούτε ένα φράγκο. Τα τηλεοπτικά τα πήρε η Football League και ξεχρέωσε παλιές αμαρτίες. Εμείς δεν πήραμε ούτε ένα φράγκο. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη σε κάποιο ΔΣ είπαμε ότι αν μέχρι 15 Ιουνίου δε βρεθεί χορηγός ή τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δεν έρθουν σε εμάς, δε θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα θα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, ένα ιστορικό όνομα, την Παναχαϊκή που για μένα έκανε πολύ μεγάλη υπέρβαση φέτος. Δεν άξιζε για μένα προσωπικά να φτάσει εκεί. Η κατηγορία είναι πολύ υποβαθμισμένη γενικά. Αν δε γίνει κάτι, κατηγορία δε θα πρέπει να υπάρχει. Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα και δεν μπορώ να αναφέρω γι’ αυτά που γίνονται. Κοιτάω μόνο τα του οίκου μου».

Για το αθλητικό κέντρο στις Σκαμνιές Πηγής, όπου ο ΑΟ Τρίκαλα είναι φιλοξενούμενος:

«Θεωρώ ότι ήταν από τα πιο σπουδαία που έκανα στην ομάδα, γιατί γυρίζοντας και στα εκτός έδρας, αλλά και αφουγκραζόμενος από τις μεγάλες ομάδες, αν δεν έχεις κάποιες υποδομές και δικά σου γήπεδα, να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές ότι ανά πάσα στιγμή γίνονται εδώ οι προπονήσεις, γιατί ο ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο να πληρώνεται, αλλά κοιτάει όλο το πακέτο.

Ο Βαρδινογιάννης, πήγαινε στην Παιανία και έκλεινε τους ποδοσφαιριστές. Κοίταζαν τις υποδομές και έρχονταν και με λιγότερα χρήματα. Όλες αυτές οι υποδομές είναι το άλφα και το ωμέγα, για να μπορείς να χτίσεις την ιστορική ομάδα του νομού μας, τον ΑΟ Τρίκαλα και να τη φτάσεις ψηλά.

Ο ΑΟ Τρίκαλα θα χρησιμοποιεί το χώρο όσο τον χρειάζεται. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε από τον ΑΟ Πηγής, που θέλω να τον ευχαριστήσω, ούτε από τον κ. Μαράβα. Μόλις είδα το χώρο μου άρεσε πολύ και με δική μου πρωτοβουλία ξεκίνησαν να γίνουν τα δύο γήπεδα που είναι σχεδόν έτοιμα. Με το που θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις θα γίνουν και άλλες διορθώσεις. Είναι ένα κόσμημα για την Πηγή, το Δήμο Πύλης, αλλά και την ομάδα που έχει ένα προπονητήριο και κάνουμε τη δουλειά μας.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα. Θα γίνουν και άλλα πράγματα. Ένα πλαστικό γήπεδο που θα το χρειαστούμε τον χειμώνα και κάποιες λεπτομέρειες, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τον Δήμαρχο Πύλης όπως για φωτισμό. Το καλοκαίρι όσο η ομάδα είναι εδώ θα κάνει εκεί τις προπονήσεις της».

Πού θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας:

«Ήδη ο κ. Νεμπεγλέρας έχει πάρει την εντολή να βρει την τοποθεσία που θα χτιστεί ο ΑΟ Τρίκαλα. Αυτή θα είναι στο Ελατοχώρι ή στον Βόλο στην Πορταριά ή εκεί όπου έκανε πέρυσι ο Ατρόμητος. Εγώ θα προτιμούσα πάντως στο Βόλο, αλλά είναι καθαρά θέμα του προπονητή ή του τεχνικού διευθυντή».

Για το βοηθητικό και αν είναι ικανοποιημένος από τη βοήθεια του Δήμου:

«Για το βοηθητικό δε φταίει ούτε ο Δήμος, ούτε ο Ερασιτέχνης , ούτε η ομάδα. Απλά είναι ένα γήπεδο που υπάρχει μεγάλη κοινή χρήση. Ποδοσφαιρικά δεν μπορούν να γίνονται τόσες προπονήσεις από τόσες ομάδες σε μία μέρα. Το γήπεδο χάλασε και έπρεπε να βρούμε κάτι άλλο. Ό,τι είχαμε πει το υλοποίησε ο Δήμαρχος. Είναι και οι εποχές δύσκολες με την οικονομική κρίση».

Για τις εργασίες που θα γίνουν στο δημοτικό στάδιο και τη βοήθεια της Περιφέρειας:

«Κατ' αρχάς ό,τι μας έχουν τάξει, το έχουν κάνει. Αυτό δείχνει ότι έχουμε καλή συνεργασία με όλους. Το στάδιο είναι δημοτικό και δεν παίζει μόνο ο ΑΟ Τρίκαλα, Υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι του στίβου. Με τον κ. Παπαστεργίου μιλήσαμε και μου είπε ότι πρέπει να γίνουν κάποια έργα σε όλους τους τομείς. Εγκρίθηκε ένα ποσό 300 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια. Εμείς είπαμε τις ανάγκες που υπάρχουν και με την εμπειρία που έχει, καθώς πρόσφατα ανακαίνισαν και το γήπεδο του Απόλλωνα Λάρισας, θεωρώ ότι το ποσό αυτό είναι αρκετό.

Προσωπικά θα είναι πολύ ευχαριστημένος, αν ξεκινήσει γρήγορα να γίνει ο χλοοτάπητας, ώστε να τελειώσει μέσα στον Αύγουστο και να δώσουμε εκεί κάποια φιλικά. Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα τελειώσουν οι εργασίες. Με την έναρξη της αγωνιστική σεζόν θα είναι σίγουρα έτοιμο. Θα ήταν καλό τα φιλικά να τα δώσουμε στο γήπεδό μας. Στόχο μας αποτελεί το να δώσουμε φιλικά και με κάποιες ομάδες Super League, κάποιες ομάδες που δεν έχουν περάσει ποτέ από τα Τρίκαλα».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης και αν είναι αισιόδοξος ότι τελικά αυτή θα πραγματοποιηθεί:

«Το σενάριο αυτό εγώ το γνωρίζω εδώ και δύο μήνες. Τόσο καιρό έχει που κυκλοφορούσε στην Αθήνα. Για το μόνο λόγο ότι αφού τα «έσπασε» η ΝOVA με την κεντρική διαχείριση, κάποιες ομάδες δε θα έβρισκαν τηλεοπτική στέγη. Βάσει νόμου της ΟΥΕΦΑ, δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, εάν υπάρχει ομάδα χωρίς τηλεοπτική στέγη. Αυτές οι 8 ομάδες που σήμερα δεν έχουν βρει τηλεοπτική στέγη, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Για να αποφύγουμε τα χειρότερα, από ό,τι μας είπε ο Υπουργός υπήρχαν κάποια χρήματα που μπορούσε να διαθέσει για να γίνει ένα πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα. Τη νέα σεζόν η Super League θα έχει 20 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο πρωταθλήματα και το Γενάρη οι 5 από κάθε όμιλο θα παίξουν μεταξύ τους. Την επόμενη χρονιά η Super League θα έχει 12 ομάδες. Θα μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, με αρκετά έσοδα για κάθε ομάδα.

Αυτά τα χρήματα δεν είναι από τον Έλληνα φορολογούμενο. Τα Τρίκαλα έχουν ένα brand name που παίρνει μία στοιχηματική εταιρεία και το χρησιμοποιεί εις βάρος της ομάδας. Άρα εμείς προσπαθούμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα, ένα ποσοστό 5% και βγαίνει ένα μεγάλο κονδύλι 60 εκατομμύρια, από το οποίο θα στηρίζεται όλο το πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος, πρέπει να υποβιβαστούν η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς. Μπορεί να δέχονται πολιτικές πιέσεις από την Κέρκυρα ειδικά, αλλά πρέπει να πέσουν.

Αν δε γίνει αυτό, τότε δεν πρέπει να πέσουν και οι ομάδες από τη Football League. Άρα λοιπόν αν γίνει η αναδιάρθρωση και τηρηθεί ο νόμος τα Τρίκαλα θα πρέπει να είναι στη Football League. Είναι ένα σενάριο που περνάει το ποδόσφαιρο σε άλλη εποχή, θέλει να το κάνει η κυβέρνηση και για να προστατέψει τις μικρές ομάδες και να δυναμώσει το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Αν τα Τρίκαλα είναι έτοιμα να παίξουν σήμερα στη Super League:

«Τα Τρίκαλα έτσι όπως είναι η ομάδα είναι έτοιμα να παίξουν. Η ομάδα με το που θα βγει κατηγορία δεν έχει να καλύψει χρέη. Θα κάνει μεταγραφές για την επόμενη σεζόν. Το μαγαζί λειτουργεί. Δεν είναι σαν άλλες ομάδες που δεν ξέρουν τι χρωστούσαν και τώρα τρέχουν να καλύψουν τα χρέη. Ομάδες σαν τα Τρίκαλα, τη Δράμα, την Παναχαϊκή μπορούν να ανταπεξέλθουν στη Super League και να μείνουν και του χρόνου».

Αν ο ίδιος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες:

«Εμείς θα συναντηθούμε την Παρασκευή με τον κ. Βασιλειάδη στη 1μ.μ. στην Αθήνα, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημάρχου. Εμείς πρέπει να τονίσουμε στον υπουργό ότι εάν γίνει αναδιάρθρωση πρέπει το σχέδιο να είναι το νόμιμο. Έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει».

Τέλος το μήνυμά του στους Τρικαλινούς φιλάθλους:

«Θέλω να πω στους φιλάθλους: Εγώ ό,τι μπόρεσα να κάνω την πρώτη χρονιά για την ομάδα και τους συμπατριώτες και την ομάδα μου το έκανα και το ίδιο θα πράξω και φέτος. Θέλω να λειτουργώ σα φίλαθλος και όχι σαν οπαδός και θέλω να είμαι και στα ωραία και στα άσχημα κοντά στην ομάδα. Ευχαριστώ όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους φιλάθλους που μας ενίσχυσαν φέτος».

Πηγή: www.trikalascore.gr

Last modified onΤετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 19:41
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr