«Αν σπάσει η αλυσίδα τελειώσαμε»

Το νέο διοικητικό σχήμα του ΑΟ Τρίκαλα μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την Κυριακή (2/7).

Ο ΑΟ Τρίκαλα έχει νέα διοίκηση, η οποία είχε την Κυριακή (2/7) γνωριμία με τα τοπικά ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της συνάντησης, το «παρών» εκ μέρους της ΠΑΕ έδωσαν ο μεγαλομέτοχος, Δημήτρης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος Ανδρέας Μπέκιος και ο γενικός διευθυντής Ηρακλής Τσίκινης μαζί με το ΔΣ του Ερασιτέχνη. Άπαντες σημείωσαν ότι οι «κυανέρυθροι» μόνο ενωμένοι θα πετύχουν, ενώ γνωστοποιήθηκε πως συνεχίζει ο γενικός αρχηγός, Ζήσης Κατσαντώνης.

Ο Μπαταγιάννης είπε για τον Μπέκιο:

«Είναι ο καλύτερος, μπορεί να προστατέψει την ομάδα και να της δώσει κύρος καθώς ξέρει την δουλειά του αφού έχει εργαστεί με επιτυχία σε μεγάλες ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή σαν ομάδα είμαστε πιο προχωρημένη από τις άλλες. Δε μας ενδιαφέρει τι έγινε πριν… εμείς προχωράμε μπροστά. Έχω μάθει και στη δουλειά μου να δίνω αρμοδιότητες. Προσωπικά “ξανά σηκώθηκα” γιατί επένδυσα σε επαγγελματίες και αυτό θα κάνω και με τον ΑΟ Τρίκαλα».

Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για όσα ακούστηκαν πως δεν έγιναν προτάσεις ανανέωσης:

«Κάναμε προτάσεις σχεδόν σε όλους τους παίκτες. Κάποιοι δεν πήραν καν τηλέφωνο, κάποιοι κορόιδευαν από το τηλέφωνο. Με στενοχώρησε, αλλά αυτό κράτησε μόνο 10λεπτά και συνέχισα να κοιτάζω μπροστά».

Ο Μπέκιος ανέφερε:

«Πρέπει η πεντάδα διοίκηση, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, κόσμος και media να γίνουν «ένα»… να είναι μια γροθιά και πρέπει να είμαστε υποστηρικτές αυτού του πλάνου. Με γεμάτο γήπεδο δεν μας ακουμπάει κανένας. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε ένα. Έχετε μια πόλη πρότυπο, ας έχουμε και μια ομάδα πρότυπο. Δε το αξίζει αυτή η πόλη; Άμεσος στόχος είναι η ομάδα να αποπνέει υγεία σε όλα τα επίπεδα και αν έρθει η Α΄Εθνική να έρθει με σωστό τρόπο δηλαδή να έχεις φτιάξει τις υποδομές σου. Μόνος μου δεν μπορώ να τα καταφέρω. Όλοι μαζί ναι. Θα πρέπει να ακολουθηθεί το πλάνο στο ακέραιο και αν σπάσει η «αλυσίδα» τελειώσαμε.

Η ομάδα θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και εμένα και την πόλη και όλη την ομάδα, δηλαδή όλους μας. Και αν γίνουν λάθη να ξεπεραστούν. Λάθη θα γίνουν, λάθη δεν κάνουν οι πεθαμένοι και αυτοί που δεν δουλεύουν. Η διαφορά της επιτυχίας από την επιτυχία απέχει ένα εκατοστό. Δηλαδή ένα δοκάρι και μέσα ή ένα δοκάρι και έξω. Θα πρέπει πάντα να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζι. Μιλήσαμε και με τον ερασιτέχνη ΑΟΤ… Χωρίς τον ερασιτέχνη δεν πας πουθενά. Μου αρέσει το υγιές ποδόσφαιρο, το καλό θέαμα. Και θα κερδίσουμε και θα χάσουμε. Το θέμα είναι να περνάμε καλά. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός και θέλω δίπλα μου να κάθεται ο πρόεδρος της αντίπαλης ομάδας. Εγώ ξεκίνησα μόλις χθες στον ΑΟΤ και δεν με νοιάζει τι έγιναν τις προηγούμενες σεζόν. Κάθε τέλος της χρονιάς εμείς θα κάνουμε τον οικονομικό απολογισμό για να γίνει μια αποτίμηση του τι παρέλαβα και τι βρήκα».

Για τον Δημήτρη Μπαταγιάννη είπε:

«Γνώρισα τον Δημήτρη και αποφάσισα να τον βοηθήσω. Μιλήσαμε μόλις 10 λεπτά και κατάλαβα ότι κάνει μια πολύ τίμια προσπάθεια. Έχει όραμα, ιδέες, και οι απόψεις μας ταυτίζονται για το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο. Σαφώς και θέλει η ομάδα να παίζει καλή μπάλα σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αλλά όλο αυτό θα γίνει σκαλοπάτι σκαλοπάτι. Να υπάρχουν δομές και επαγγελματίες. Υγεία δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. Δεν είπα να μην κάνεις πρωταθλητισμό, αλλά έχει τελειώσει το μοντέλο του προέδρου με τα λεφτά. Δεν μπορεί να κάνει ο πρόεδρος τα πάντα. Ο καθένας θα πρέπει να βάλει ένα λιθαράκι.

Ο πρωταθλητισμός και οι κατηγορίες θα έρθουν από μόνες τους. Πρώτα πρέπει να γίνουμε ομάδα. Να είμαστε σοβαροί. Να υπάρχει μια μπουτίκ. Μην με ρωτάτε για το δεξί μπακ. Δεν σας λέω κάτι περίεργο, σας λέω για τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν. Σας φαίνονται τούρκικα;».

Για την πολιτική που θα ακολουθήσει σχετικά με τον φίλαθλο κόσμο:

«Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι το δικό μου σπίτι και όχι τα υπόλοιπα. Τα Τρίκαλα θα κοιτάνε το δικό τους σπίτι και εμείς θα προσαρμοστούμε στις ανάγκες της εποχής. Θα πρέπει η ΠΑΕ να τιμάει τον Τρικαλινό φίλαθλο που θα δώσει ακόμη και 1 ευρώ. Χρειάζεται σεβασμός. Στο γήπεδο θα πρέπει να έρχονται οικογένειες. Δεν μπορεί σήμερα μια οικογένεια να πληρώνει 3 διαρκείας επί 300… δηλαδή 900 ευρώ. Αυτό δε γίνεται.

Θέλουμε να παίρνει ο φίλαθλος το παιδί του, τη γυναίκα του και να έρχονται στο γήπεδο. Σχεδιάζουμε τα διαρκείας και αφουγκραζόμαστε την κοινωνία. Θα υπάρχουν ειδικές παροχές για άνεργους, για μαθητές και για συνταξιούχους για τους οποίους είμαι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένος. Όλα αυτά που ανέφερα είναι η αλφαβήτα του ποδοσφαίρου».

Για τον προπονητή Σωτήρη Αντωνίου:

«Έχουμε εξαιρετικές συστάσεις για τον Αντωνίου. Είναι ένα φανταστικό παιδί που του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι φέρελπις, έχει δίψα, θέλει να χτίσει και δουλεύει με νεαρούς. Έχει ήθος, όρεξη για δουλειά και είναι άφθαρτος. Μην περιμένουμε μετά από μια ισοπαλία τον προπονητή με το δίκαννο στο χέρι κουνώντας του το δάχτυλο. Τα Τρίκαλα θα πρέπει να σταματήσουν να αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα. Να σταματήσει αυτή η νοοτροπία του να γίνεται σε ένα μήνα ο προπονητής θεός ή παλτό. Προσωπικά θα γίνω ασπίδα να τον προστατέψω και δεν θα υποθάλψω το έργο του».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κώστας Παρδάλης είπε για τον κ. Μπέκιο:

«Θεωρώ πως μπήκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Πρέπει να δούμε τις δομές και να υπάρχει συνεργασία, μεγαλομετόχου, προέδρου και ερασιτέχνη. Όλοι το καλό του ΑΟΤ θέλουμε. Χρειάζεται και υπομονή και χρόνος και να αφήσουμε τη νέα διοίκηση να δουλέψει. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε γραφεία… τα πήραν χθες το βράδυ.

Δεν λέω αν έκαναν σωστά ή λάθος αλλα επειδή θα ακούτε μόνο αλήθειες θα σας πω πως αναλαμβάνουν κάτι που βρίσκεται «κάτω από το μηδέν». Μια ζωή σε αυτή την ομάδα υπάρχει γκρίνια. Ας κάνουμε υπομονή. Θα έρθουν και καλοί παίκτες. Για μια ομάδα που τερμάτισε 5η δεν εξηγείται αυτό που ζητούσαν κάποιοι από τους παίκτες που είχαμε… αύξηση 30% στις αποδοχές».

Ο Θέμης Τρικαλιώτης σημείωσε:

«Νομίζω ότι αυτά που ακούσαμε είναι αυτά που θέλαμε να ακούσουμε όλοι εδώ και χρόνια. Δεν θα είναι παράλογοι στα διαρκείας. Θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Χρειάζεται υγεία και παιδεία», ενώ ο Τσόγιας τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει θέληση και πλάνο. Μόνο με ομαδική δουλειά θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: goaltrikala.gr

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 02 Ιούλιος 2017 23:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep