Το «αντίο» Γιαλιά

Ο Χρήστος Γιαλιάς ανακοίνωσε ότι «αφήνω την ομάδα σε ένα δικό σας Τρικαλινό παιδί» και έκανε απολογισμό της παρουσίας του.

Αντίο στον ΑΟ Τρίκαλα είπε ο Χρήστος Γιαλιάς. Ο πρώην πλέον ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έκανε απολογισμό της διετούς παρουσίας του στη θεσσαλική ομάδα και χωρίς να ονομάσει ποιος τον διαδέχεται σημείωσε πως «αφήνω την ομάδα σε ένα δικό σας Τρικαλινό παιδί», εννοώντας τον Δημήτρη Μπαταγιάννη.

Σε λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία των δύο πλευρών ο Γιαλιάς δεν μπήκε, όμως μίλησε για την έως τώρα διαδρομή του, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη και ότι «το πάθος μου ήταν σχεδόν εφηβικό», ενώ ευχαρίστησε άπαντες για τη στήριξη, ελπίζοντας η πόρτα να μείνει ανοικτή αν κάποια στιγμή επιστρέψει στο ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Με μια προσωπική του δήλωση, αμέσως μετά από την επιστροφή του από το εξωτερικό, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα Χρήστος Γιαλιάς αναλύει τα δύο χρόνια που είναι στο τιμόνι της ομάδας, αλλά και την επόμενη μέρα. Αναλυτικά:

Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο και επειδή οι επαγγελματικοί μου στόχοι απαιτούν την 24ωρη παρουσία μου και το 100% του μυαλού μου για να πετύχουν, πήρα τη μεγάλη και δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από την τελευταία ποδοσφαιρική μου βάση τον Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου μέχρι σήμερα, το έχω καταφέρει ακριβώς με αυτό το τρόπο, δίνοντας το 100%. Με δουλειά, αγώνα, ρίσκο, πείσμα, πάθος και αγάπη και το αποτέλεσμα ήταν πάντα πετυχημένο. Αυτό έκανα και στον Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ.

Τον Αύγουστο του 2015 ήρθα στα Τρίκαλα με την ορμή, το θάρρος και το θράσος ενός εφήβου, για να εκπληρώσω ένα όνειρό μου, να ηγηθώ μιας ομάδας ιστορικής, δεμένης, «μια ομάδα, μια οικογένεια» όπως μου είπαν πολλοί τότε, φροντίζοντας κι εγώ διατηρώντας και ενισχύοντας αυτό το δέσιμο, να την φτάσω και να τη οδηγήσω τόσο ψηλά, όσο της αξίζει. Το «μια ομάδα, μια οικογένεια» ήταν η κινητήρια δύναμη για να αντιμετωπίσω, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που βρήκα όταν ανέλαβα την ομάδα. Αυτό όμως δεν ήταν πρόβλημα για εμένα. Καθάρισα τα πάντα, για να αρχίσω από το δική μου μηδέν.

Τα εφόδια μου; Η επαγγελματική επιτυχημένη συνταγή της ζωής μου. Το πάθος μου, όμως για την επίτευξη των στόχων, ήταν σχεδόν εφηβικό και όπως κάθε έφηβος, έκανα λάθη, τα οποία παραδέχομαι, αλλά δεν μπορώ πλέον να διορθώσω. Η ουσία όμως για εμένα είναι μία. Δεν μπήκα ποτέ στο καλούπι που επέβαλαν οι κρυφές στοές του ποδοσφαίρου. Δεν έκανα ποτέ το χατίρι σε κανέναν, σκύβοντας το κεφάλι για να ευνοηθώ εγώ ή η ομάδα μου, στον βαθμολογικό πίνακα.

Πλήρωνα τα πάντα πριν ζητηθούν, πλήρωνα τα πάντα χωρίς να ζητηθούν, πλήρωσα τα πάντα για να αφήσω στην επόμενη διοίκηση της ομάδας, μηδενικές βεβαιώσεις οφειλής προς ομοσπονδίες, διοργανώτρια αρχή, κρατικούς φορείς, εργαζόμενους, ποδοσφαιριστές, προμηθευτές. Αφήνω μεγάλη παρακαταθήκη τις πετυχημένες αδειοδοτήσεις της ομάδας, των οποίων οι φάκελοι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για άλλες ομάδες. Αυτό νομίζω ότι στη μεγάλη ιστορία του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ με την αποχώρησή του το έκανε μόνο ο Χρήστος Γιαλιάς, με πρόεδρο τον Γιώργο Γιαλιά.

Αφήνω την ομάδα σε ένα δικό σας Τρικαλινό παιδί, σε έναν επιχειρηματία με πορεία, όραμα και αισιοδοξία. Στηρίξτε τον, αγκαλιάστε τον και όλοι μαζί βοηθήστε τον ΑΟΤ να κατακτήσει την άνοδο που του αξίζει. Εγώ θα παραμείνω ένας πιστός και ένθερμος φίλαθλος σε μία ομάδα που αγάπησα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από την Αθήνα που σε μία νύχτα παράτησαν οικογένειες, προσωπική ζωή, σπίτια για να με ακολουθήσουν στο όνειρο.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από τα Τρίκαλα που με πίστεψαν από την αρχή, η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην Αθήνα, που προτεραιότητά τους έκαναν τον ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ και μετά τις υποχρεώσεις τους στις επιχειρήσεις μου. Ο ΑΟΤ απέκτησε πολλούς φιλάθλους εκεί μέσα. Ευχαριστώ ποδοσφαιριστές και προπονητές για τους έντιμους αγώνες που δώσαμε. Ευχαριστώ τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια των δύο χρόνων, ορισμένες φορές χωρίς καν να επιβάλουν τη παρουσία των επιχειρήσεών τους στον γήπεδο. Ευχαριστώ τις αρχές της πόλης και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Κο Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ευχαριστώ επίσης όλους αυτούς που με εκμεταλλεύτηκαν, με αποπροσανατόλισαν, με χλεύασαν, με απαξίωσαν. Από αυτούς έμαθα περισσότερα και αν κάποια στιγμή επιστρέψω στο ποδόσφαιρο θα ξέρω πώς θα τους αντιμετωπίζω όταν βρεθούν μπροστά μου.

Ένα απέραντο ευχαριστώ στο κόσμο των Τρικάλων και στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας που αγκάλιασαν, τόσο εμένα, όσο και την οικογένεια μου. Ξέρω ότι ακόμη και μέσα από τη γκρίνια τους ορισμένες φορές, σεβάστηκαν και αναγνώρισαν τη προσφορά μου.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γυναίκα της ζωής μου, τη Κατερίνα, που με ακολουθεί σε κάθε τρελό μου όνειρο και η οποία με υπομονή και διακριτικότητα στηρίζει ένθερμα κάθε μου κίνηση. Σε αυτό το ταξίδι μας, όμως αγάπησε και η ίδια, ίσως περισσότερο τα Τρίκαλα, τους ανθρώπους και πάνω από όλα την ομάδα. Το ίδιο μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο, τον Μάριο και την Εβελίνα, τα παιδιά μου, μαζί με ένα συγγνώμη, για τις στιγμές τους που έχασα και δεν ήμουν κοντά τους. Δημιούργησα μια ομάδα με νομιμότητα, πορευτικά στα δύο χρόνια έντιμα, φεύγω με μια μικρή στεναχώρια γιατί πρέπει, είμαι περήφανος όμως γι’ αυτό που αφήνω.

Φεύγω σαν φίλος, από μια ομάδα που αγάπησα και η οποία εύχομαι να κατακτήσει τους στόχους της γρήγορα. Ελπίζω ο Θεός να μας έχει όλους καλά και αν κάποια στιγμή επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, η πόρτα της ομάδας να παραμείνει ανοιχτή για εμένα.

Με εκτίμηση
Χρήστος Γιαλιάς».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 24 Ιούνιος 2017 11:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep