«Μήνυμα για… Super League»

Ο Περικλής Αμανατίδης αναφέρθηκε στις διοικητικές εξελίξεις, αλλά και την επόμενη ημέρα των Τρικάλων.

Ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας υποστήριξε ότι τα Τρίκαλα θα βγουν στην Super League και τόνισε παράλληλα πως οι παίκτες του έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα μέσω της αγωνιστικότητάς τους προς τον κόσμο που δεν έρχεται. Ακόμη, μίλησε για τον Χρήστο Γιαλιά και τις εξελίξεις στο σύλλογο, αλλά και στο γεγονός ότι κάποιες ομάδες έχουν προσεγγίσει παίκτες του ΑΟΤ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα διοικητικά. Ο Περικλής Αμανατίδης δήλωσε:

«Το πρωτάθλημα βαδίζει προς το τέλος, οι παίκτες μου όμως έχουν τρομερό κίνητρο και τρομερή όρεξη για ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Θα πω πολύ λίγα για το παιχνίδι. Πραγματικά είχανε όρεξη τα παιδιά να παίξουνε και στα δύο ημίχρονα ένα ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο.

Δεν θα μιλήσω για τον κόσμο γιατί είναι λίγος ή πολύς εγώ θα μιλήσω για τους παίκτες μου. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Με τη δουλειά που κάνουνε με τις νίκες που έχουν πετύχει και με τα γκολ. Χωρίς να είσαι ειδικός καταλαβαίνεις ότι αν αυτή η ομάδα παραμείνει και αγκαλιαστεί με αγάπη και εμπιστοσύνη με ελάχιστες προσθήκες θα κάνει πρωταθλητισμό.

Θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Πιστεύω ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου και της πόλης. Εμείς είμαστε περήφανοι που παίζουμε για τα Τρίκαλα. Μας αρέσει η ομάδα, η πόλη ,ο κόσμος και θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε .Αυτή τη στιγμή αυτό δείχνουν τα παιδιά αν θα μπορούσαν να στείλουν μέσα από την αγωνιστικότητα τους και τις νίκες κάποιο μήνυμα σε κάποιους είναι ότι μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό, θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα και να κάνουν πολλά πράγματα. Αξίζουν».

Για το αν θέλει να σχολιάσει τις διοικητικές εξελίξεις:

«Όχι γιατί δεν είναι στην δικαιοδοσία μου».

Για το αν έχει επαφές με τον κ. Γιαλιά:

«Πάντα έχω γιατί έχω έρθει σε συνεργασία με τον κ. Γιαλιά. Αυτός είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Συνεργαζόμαστε όπως πρέπει να κάνει ο κάθε επαγγελματίας. Δεν έχει αφήσει κάτι στην ομάδα όσο αφορά το αγωνιστικό τμήμα που να μην μας το παρέχει. Νομίζω ότι απλά ανταποδίδουμε τις επαγγελματικές συνθήκες που έχουμε. Δεν τυγχάνει περισσότερης ανάλυσης.

Και η σημερινή νίκη είναι ένα μήνυμα ξεκάθαρο. Μετά από πολύ καιρό επειδή είχε και κάποια προβλήματα με την υγεία του ήτανε μαζί μας. Νομίζω όλοι είδανε ένα μήνυμα και από το αγωνιστικό κομμάτι και προς τον κόσμο που δεν έρχεται. Να έρθει στο γήπεδο. Έστω και την τελευταία αγωνιστική με τον Παναιγιάλειο. Και σε ένα παιχνίδι που έχουμε μέσα στην Αθήνα γιατί η ομάδα των Τρικάλων έχει πολύ κόσμο και στην Αθήνα. Έχει πολύ κόσμο και μεγάλη δυναμική, αδικεί τον εαυτό της. Θα γίνει όμως για πολλά χρόνια. Εύκολα ή δύσκολα τα Τρίκαλα θα βγούνε στην Super League».

Για τις επόμενες κινήσεις του:

«Εγώ οφείλω να κάνω ακόμη και ένα σχεδιασμό που μπορεί στο τέλος να μην υλοποιηθεί. Αυτό εγώ σαν επαγγελματίας το κάνω. Πιστέψτε με το κάνει και η ομάδα. Γιατί ακούμε πάρα πολλά. Ότι έχουν πλησιάσει λόγω αυτής της κατάστασης πολλούς παίκτες μας. Για να πάνε σε άλλες ομάδες. Οι παίκτες μας ξέρουνε που είναι . Αν μείνουν πρέπει να μείνουν με την βούληση τους και τη θέληση τους. Αν υπάρχει μια ηρεμία και μια σιγουριά που μέχρι στιγμής υπάρχει. Και η ομάδα μας έχει τη δύναμη να μιλήσει με παίκτες. Οπότε σχεδιασμός να ξέρετε γίνεται. Αν υλοποιηθεί ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Κάνουμε και σχεδιάζουμε ένα πλάνο έχουμε ένα εναλλακτικό και στο φινάλε όσο αφορά τα συμβόλαια έρχονται σε δεύτερη μέρα. Είναι στιγμές που πάνω από όλα είναι η ομάδα. Και οι ομάδες σαν τα Τρίκαλα δεν πεθαίνουν ποτέ. Είμαι αισιόδοξος γιατί είναι ούτως ή άλλως μια μεγάλη ομάδα».

Για τον Μπαλμπόα:

«Ο Μπαλμπόα είναι ένας παίκτης, ο οποίος έκανε μια πολύ μεγάλη επένδυση ο κ. Γιαλιάς. Έφερε ένα ποδοσφαιριστή ο οποίος έπεισε. Έχει παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Την Μπενφίκα και την Εστορίλ με πολλές συμμετοχές. Η συμπεριφορά του ήταν κόσμημα. Έφερε μια κουλτούρα ενός παιδιού που αγαπάει αυτό που κάνει, παρόλο που ίσως έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα μπήκε στην μάχη και την φωτιά μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Ας μην ξεχνάμε ότι σε 5 μέρες παίζει προκριματικά για το Μουντιάλ με την χώρα του. Είναι ένα παιδί το οποίο από ότι κατάλαβα θέλει να μείνει στην ομάδα και η ομάδα θα ήθελε να μείνει. Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι εμείς του προσφέραμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και αυτός μας πρόσφερε την κουλτούρα του . Τον ευχαριστούμε και για μένα ήταν τιμή που συνεργάστηκα με ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή».

Ο Χαβιέ Μπαλμπόα, που αγωνίστηκε στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι με την φανέλα των Τρικάλων, καθώς θα αναχωρήσει λόγω των προκριματικών που θα δώσει με την Εθνική της Ισημερινής Γουινέας, είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες και στην ομάδα και να τους ευχαριστήσω για όλα. Με αγκάλιασαν στα Τρίκαλα και τους ευχαριστώ πολύ. Δεν είναι εύκολο να έρθεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού αλλά προσπάθησα. Θέλω να πιστεύω ότι στο χρονικό διάστημα που ήμουν εδώ βοήθησα την ομάδα να καταφέρει πολλά πράγματα και με την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κόουτς. Αυτό ήταν το σημαντικό.
Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο των Τρικάλων που ήταν πάντα μαζί μας. Όπου πηγαίναμε. Δεν έχω σκεφτεί τώρα και δεν ξέρω τι θα γίνει αν ο πρόεδρος θα μείνει ή θα φύγει και δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω».

Πηγή: goaltrikala

Last modified onΚυριακή, 28 Μάιος 2017 20:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep