«Πάστορας για να επιβιώσει ο Ουάνγκα»

Το ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση πέντε προσφυγών κατά του ΑΟ Τρίκαλα που αφορούν στη σεζόν 2005-06.

Η δικαίωση του Ζαν Ντενί Ουάνγκα στο Διαιτητικό Δικαστήριο ήταν αναμενόμενο ότι θα έφερνε στο προσκήνιο κι άλλες προσφυγές σε βάρος του ΑΟ Τρίκαλα από τη σεζόν 2005-06. Ο Ηλίας Αϊβάζογλου επεδίωξε συμφωνίες με 10 πρώην συμπαίκτες του Αφρικανού, πέτυχε έξι και οι υπόλοιποι τέσσερις προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ο λόγος για τους Στάθη Θεοφάνους, Αλέξη Κάντα, Βασίλη Σπυρόπουλο και Γιουσούφ Μαλάκα.

Τους τέσσερις προαναφερθέντες εκπροσώπησε στην εκδίκαση ο Λάκης Σημαιοφορίδης και την ΠΑΕ ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου. Ο πρώτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News ανέφερε:

«Πρόκειται για ίδιες υποθέσεις με αυτή του Ουάνγκα. Το οξύμωρο είναι ότι έγινε προσπάθεια συμβιβασμού με 10 ποδοσφαιριστές. Έξι υποθέσεις έκλεισαν, γιατί η ΠΑΕ τους ικανοποίησε οικονομικά. Παρά την καλή διάθεση που έδειξαν οι άλλοι τέσσερις, δεν πήραν ούτε ευρώ. Η ΠΑΕ ισχυρίζεται ότι δεν οφείλει. Στην πραγματικότητα είναι υποχρεώσεις του ΤΑΠ που συνεπάγεται υποχρέωση του Σωματείου. Πρωτογενώς η απαίτηση είναι κατά του ΤΑΠ, δεν έχει σχέση η προηγούμενη ΠΑΕ. Το ερασιτεχνικό σωματείο συνενώθηκε και ίδρυσαν τη νέα ΠΑΕ.

Το 2010 οι ποδοσφαιριστές είχαν κινηθεί νομικά και τα Τρίκαλα είχαν προσβάλει την απόφαση κατάπτωσης της εγγυητικής, προσφεύγοντας στο ΣτΕ το οποίο απέρριψε την προσφυγή. Κατέθεσαν και ασφαλιστικά μέτρα. Το 2011 απορρίφθηκαν οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών, γιατί είχαν δικαιωθεί μερικώς με την κατάπτωση εγγυητικής. Η ΠΑΕ επικαλείται τους ποδοσφαιριστές που πήραν λεφτά και υπογράφουν χαρτί που λέει ότι «δεν ευθύνεται η σημερινή ΠΑΕ για χρέη του ΤΑΠ. Εκείνοι, όμως έχουν πληρωθεί».

Σύμφωνα με τον Σημαιοφορίδη, τα Τρίκαλα πλήρωσαν 1.900 ευρώ στον Γεροντίδη, 7.000 στον Δερμιτσόγλι, 8.000 στον Τιούτιο και σε τρεις ακόμα, με τον Χατζηιωάννου να απαντά:

«Το Σωματείο ΑΟ Τρίκαλα με μητρώο 248 διεγράφη από τα μητρώα της ΕΠΟ στις 30/07/14. Το 2010 οι ποδοσφαιριστές προσέφυγαν στο Διαιτητικό και ζητούσαν επιβολή ποινών με την απόφαση της ΠΕΕΟΔ το 2006. Το 2011 το Διαιτητικό απέρριψε την αίτησή τους ως απαράδεκτη. Αυτό είναι δεδικασμένο. «Θυμήθηκαν» 15 χρόνια μετά να ζητήσουν χρήματα». Παράλληλα ρώτησε αν ο Σημαιοφορίδης έχει αποδεικτικά ότι οι έξι πληρώθηκαν και προσκόμισε δηλώσεις τους που αναφέρουν ότι «Ήμουν επαγγελματίας στο ΤΑΠ και λόγω οικονομικών οφειλών προσέφυγα. Το 2006 εκδόθηκε απόφαση που αφορά στο ΤΑΠ και η ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση ή σύνδεση».

«Ο Ουάνγκα χρωστά ένα κάρο χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο»

Ακολούθως εκδικάστηκε η αίτηση του Ζαν Ντενί Ουάνγκα, ο οποίος διεκδικεί τόκους 22.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του Γιώργος Παναγόπουλος ανέφερε: «Έχει έξι παιδιά και για να επιβιώσει έγινε πάστορας στην εκκλησία των Ευαγγελιστών. Η ΠΑΕ αναγνώρισε 1.600 ευρώ τόκους αντί 22.000 ευρώ. Έτσι η ποινή έμεινε στον «αέρα».

Ο Χατζηιωάννου αφού υπογράμμισε ότι ο Παναγόπουλος δεν είχε κόψει παράβολο, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, γιατί: «Έπρεπε να κατατεθεί το αργότερο 15 ημέρες μετά την έκδοση απόφασης. Ζητείται να ερμηνεύσετε αποφάσεις που μας κοινοποιήθηκαν στις 23/02/21 και στις 28/04/21. Έχει παρέλθει η προθεσμία. Δεν υπάρχει ασάφεια για να χρίζει ερμηνείας. Πρόκειται για μνημείο καταχρηστικότητας».

Εκτός αυτού, όμως ο νομικός των Τρικάλων ζήτησε από την έδρα να δηλωθεί η διεύθυνση και το ΑΦΜ του Ουάνγκα. «Έχει προβλήματα οικονομικής φύσεως και από την ΠΑΕ το ζητούν για τη δημόσια παρακατάθεση», απάντησε ο Παναγόπουλος, με τον Χατζηιωάννου να προσθέτει:

«Είναι από το 2018 στην Ελλάδα και δεν έχει ΑΦΜ; Αν κάναμε κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών, η αρμόδια ΔΟΥ θα έκανε κατάσχεση, γιατί χρωστά ένα κάρο χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο. Συναινέσαμε σε μια παρανομία. Δώσαμε μετρητά και δεν το εκτίμησε...».

Last modified onΤρίτη, 15 Ιούνιος 2021 22:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep