«Πάμε για άνοδο»

Για την αβεβαιότητα στην Football League αλλά και τις βλέψεις του φετινού Πανσερραϊκού, μίλησε ο Λυμπέρης Στεργίδης. 

Ο Λυμπέρης Στεργίδης, με παραστάσεις από Β' και Γ΄εθνική αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό τον Αύγουστο προκειμένου να ενισχύσει το κέντρο της ομάδας με την εμπειρία του από Παναχαϊκή (ώντας αρχηγός), Κέρκυρα, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καλαμάτα, Απόλλωνα Σμύρνης, Κύπρο, Ναυπακτιακό Αστέρα, Θερμαϊκό Θέρμης και Νίκη Πολυγύρου.

Ο 33χρονος εξτρέμ, μίλησε στο soccerpractor.gr για την ταλαιπωρία που βιώνουν οι ΠΑΕ της κατηγορίας, αλλά και για τους στόχους του Πανσερραϊκού τη φετινή σεζόν, όταν αυτή ξεκινήσει. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αβεβαιότητα σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία, που δεν άρχισαν ως τις αρχές του 2021 παρότι επαγγελματικές:

«Έγιναν τηλεδιασκέψεις με τον ΠΣΑΠ, υπάρχουν πιέσεις για έναρξη. Αργήσαμε παραπάνω από… πολύ. Δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσουμε, για να δούμε αν προλαβαίνουμε, αν και ακούμε για τροποποιήσεις προκηρύξεων. Μας κούρασε πολύ αυτή η κατάσταση, μας έλειψε η δράση. Ξέχωρα από την οικονομική ζημιά, είναι μεγάλη ψυχολογική κόπωση για επαγγελματίες παίκτες, να μένουν αδρανείς από το Μάρτιο, ένα δεκάμηνο».
 
Για τις συνθήκες προσαρμοσμένης εκγύμνασης των «ερυθρόλευκων» εντός του lockdown:

«Συνεχίζουμε με το τεχνικό επιτελείο τις προπονήσεις σε καθημερινή βάση, μένοντας κατά βάση στο σπίτι. Ακολουθούμε το πρόγραμμα συντήρησης με την πλατφόρμα ZOOM, κάνουμε ενδυνάμωση αλλά και τρέξιμο. Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις προπονήσεις με μπάλα. Θα χρειαστούμε ένα εύλογο διάστημα, ώσπου να βρούμε τα πατήματά μας και ρυθμό. Σίγουρα 20-25 μέρες».
 
Για τη ζημιά που έχει προκληθεί στις ΠΑΕ:

«Δεν είναι φυσικά σωστός ο διαχωρισμός των κατηγοριών, να παίζει μια επαγγελματική κατηγορία και να κάθονται δυο, αλλά δε ξέρω πόσες ομάδες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι συνεπείς, υποδειγματικές και σωστές ΠΑΕ αναμφίβολα είναι οι μεγάλες ζημιωμένες. Κάποιες άλλες ομάδες με πιο δύσκολα οικονομικά ίσως και να βολεύονταν λίγο. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιοι πρέπει να βοηθήσουν τις ομάδες με τα τεστ κορωνοϊού. Δεν μπορούν να σηκώσουν όλοι αυτό το βάρος για το υγειονομικό πρωτόκολλο».
 
Για το φετινό Πανσερραϊκό και τους στόχους του:

«Ο Πανσερραϊκός είναι μεγάλη ομάδα και έχει στόχο την άνοδο. Ήμασταν καλοί στα φιλικά και με ομάδες παραπάνω κατηγοριών, αλλά αυτό δείχνει πια μακρινό, δε μετρά ουσιαστικά. Πέρασαν μήνες. Κανείς δε ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι κάθε ομάδα στην πρώτη σέντρα, ειδικά όταν δεν έχεις στα πόδια σου πολλά φιλικά και πολλές ομαδικές προπονήσεις».
 
Για τα ατού των «λιονταριών» στην προσπάθεια διάκρισης:

«Είμαστε σωστά δομημένοι, διοικητικά και οργανωτικά. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και θα χρειαστεί αυτό. Είμαστε γεμάτοι σε κάθε θέση, με λύσεις και βάθος στο δυναμικό, αυξημένο και υγιή συναγωνισμό. Αυτά θα είναι κλειδιά για μια χρονιά με διακρίσεις».
 
Για τις προσωπικές του βλέψεις:

«Οι στοχεύσεις μου ταυτίζονται με του Πανσερραϊκού. Να πετύχουμε το στόχο της ανόδου και μέσα από αυτό να κάνω μια καλή χρονιά, βοηθώντας όσο παραπάνω μπορώ».
 
Για τις συνθήκες ανταγωνισμού στο Βορρά:

«Υπάρχουν πολλές δυνατές και έμπειρες ομάδες, όπως Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός και άλλες, αλλά έχουμε όλα τα φόντα να είμαστε εμείς σε μια από τις δυο θέσεις ανόδου στο τέλος».

 

Last modified onΚυριακή, 03 Ιανουάριος 2021 14:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep