«Διασύρεται ο Πανσερραϊκός...»

Μηνυτήρια αναφορά σκοπεύει να καταθέσει ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός για όσα δήλωσε ο Δημήτρης Χειρίδης όπως είπε ο Βασίλης Χατζημιχαηλίδης.

Στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη μίλησε την Τρίτη (29/05) ο Βασίλης Χατζημιχαηλίδης. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα, αλλά και στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Χειρίδης σχετικά με εμπλοκή ποδοσφαιριστών σε στημένα παιχνίδια. Υποστήριξε ότι «θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και σημείωσε: «Δεν μπορεί να σέρνεται μία φήμη και να διασύρεται το όνομα του Πανσερραϊκού».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους ποδοσφαιριστές που έμειναν ως το φινάλε:

«Οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε ότι πραγματικά πόνεσαν τον Πανσερραϊκό, κάθισαν με πολύ δύσκολες συνθήκες και τους ευχαριστώ και σαν άνθρωπος και σαν Ερασιτέχνης για όσα έδωσαν».

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα πλέον:

«Αυτοδίκαια πλέον ο Πανσερραϊκός ανήκει και πάλι στον Ερασιτέχνη. Μετά από 3 χρόνια δυστυχώς είμαστε και πάλι στην δυσάρεστη θέση να έχουμε στα χέρια μας το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα κοιτάξουμε αν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος μέσω κάποιας δημόσιας πρόσκλησης, χωρίς αυτό όμως να είναι και υποχρεωτικό. Αν βρεθεί κάποιος έστω και τώρα και μας πει ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα και θέλει να την προχωρήσει και αυτό είναι το πλάνο και οι εγγυήσεις, συγκαλούμε Δ.Σ, αποφασίζουμε και τον ορίζουμε έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Έχω στο μυαλό μου βέβαια έναν «οδικό χάρτη» από την προηγούμενη φορά, αλλά θα το συζητήσουμε για τις εγγυήσεις που πρέπει να δοθούν. Εγώ θα ήθελα να καλέσω όποιος ενδιαφέρεται να μιλήσει μαζί μου ή με οποιοδήποτε μέλος. Ο Πανσερραϊκός έχει προοπτικές και το περιβάλλον όπως εξελίσσεται στην Football League, αν ισχύσει η αναδιάρθρωση, θα υπάρχει ένα κίνητρο για να πάει μια ομάδα καλά».

Για το αν αποφασίσει αυτός για την επόμενη ημέρα:

«Δεν αποφασίζει ο πρόεδρος. Γίνεται Δ.Σ και Γενική Συνέλευση που επικυρώνει την απόφαση».

Για το πότε θα τρέξουν οι διαδικασίες:

«Θα ήθελα πρώτα να δούμε την επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά επειδή δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, θα ήθελα όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται και έχει όραμα, να συνεννοηθούμε και να το συζητήσουμε. Περιμένω προτάσεις».

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος:

«Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Αν δεν βρεθεί κάποιος δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, η ομάδα θα πάει στο τοπικό. Σε αυτή την φάση και μιλώντας σήμερα το θεωρώ δύσκολο να πάμε εμείς ως Ερασιτέχνης την ομάδα στην Γ΄ Εθνική, εκτός και αν βρεθούν κάποιοι που ναι μεν δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα, αλλά θέλουν π.χ να βρουν χορηγίες και να έχουν εξασφαλισμένο το μπάτζετ, τότε και μόνο θα συνεχίσουμε εμείς. Δεν θέλουμε να χρωστάμε πουθενά, δεν είμαστε τέτοιοι».

Αν υπάρχει κάποια πρόταση:

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα, καμία πρόταση».

Αν κληρονομεί χρέη όποιος αναλάβει την ομάδα:

«Στη Γ΄ Εθνική δεν κληρονομεί χρέη, αν θελήσει να ανεβάσει την ομάδα εξαρτάται από το νομικό καθεστώς που θα ισχύει την περίοδο που θα ανεβάσει την ομάδα. Θεωρώ απαράδεκτο και δε νομίζω να συμβαίνει πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο, μία καινούργια εταιρεία να αναλαμβάνει τα χρέη μιας παλιάς».

Για τις δηλώσεις που έγιναν από τον Δημήτρη Χειρίδη και όσα αρνητικά κυκλοφορούν:

«Θεωρώ ότι η ζημιά που γίνεται στο όνομα της ομάδας είναι πολύ πιο μεγάλη από αυτή που γίνεται στα οικονομικά της ΠΑΕ. Θέλω να λάμψει η αλήθεια. Είτε είναι πραγματικότητα, είτε είναι συκοφαντία. Αν ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε. Διαφορετικά θα καταθέσουμε εμείς μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ούτως ώστε να λάμψει η αλήθεια. Είναι υποστατές οι καταγγελίες; Δεν μπορεί να σέρνεται μία φήμη και να διασύρεται το όνομα του Πανσερραϊκού».

Για τα όσα έγιναν μέσα στη σεζόν διοικητικά:

«Όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις την ομάδα, το λες και σταματάς ή ζητάς βοήθειες. Να κρατάς όμως την ομάδα, να μην το ξέρει η κοινωνία ότι είναι απλήρωτοι οι παίκτες και μετά να κάνουμε όλη αυτή την πανστρατιά για να κρατήσουμε την ομάδα και να πέσει τουλάχιστον για αγωνιστικούς λόγους, ξεπερνάει την λογική».

Για τη διαδικασία εκκαθάρισης:

«Η εκκαθάριση θα ξεκινήσει με την επικύρωση της βαθμολογίας, αυτεπάγγελτα και μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο. Η εκκαθάριση της προηγούμενης ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%, εκεί είχε κολλήσει το θέμα λόγω κάποιων καταγγελιών, αλλά άλλαξε ο νόμος και δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί και τυπικά. Ουσιαστικά έχει τελειώσει».

Για το αν είναι αισιόδοξος:

«Είναι πολύ δύσκολη περίοδος. Θέλω να το βλέπω αισιόδοξα. Μας έδωσαν μεγάλο θάρρος τα παιδιού που έμειναν. Πρέπει να δουλέψουμε και να ζοριστούμε για να κάνουμε τον Πανσερραϊκό μεγάλο, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τον αθλητισμό και αγαπάνε την ομάδα. Εύχομαι να τελειώσουν όλα γρήγορα, να έρθουν άνθρωποι κοντά μας να βοηθήσουν και πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Ό,τι χρειάζεται θα το κάνουμε για να βοηθήσουμε. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια να μαζεύουμε χρήματα για να κρατήσουμε την ομάδα, δεν ήξερα αν στο επόμενο ματς θα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά η ομάδα πήγε παντού και όσοι έμειναν μέχρι το τέλος μας δίνουν αισιοδοξία. Ο Πανσερραϊκός είναι και ένα θύμα των απόνερων του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πηγή: serressport.gr

Last modified onΤρίτη, 29 Μάιος 2018 23:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep