«Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Τι δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης μετά την ήττα (2-1) των Χανίων από τα Τρίκαλα.

Καμία δικαιολογία δεν έχουν τα Χανιά για την ήττα (2-1) από τα Τρίκαλα. Όπως δήλωσε ο προπονητής της κρητικής ομάδας, Αλέκος Βοσνιάδης:

«Δεν υπάρχει δικαιολογία, φταίμε εμείς και δεν μπορούμε να δικαιολογηθούμε πουθενά. Είναι 83ο λεπτό, δεν έχεις απειληθεί καθόλου στο παιχνίδι, δεχόμαστε με όλη την ομάδα πίσω μια σέντρα από 50 μέτρα μακριά, μια αδράνεια και μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα… Και δεν είναι μόνο αυτό, έχουμε 10-15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και να το ξαναπάρουμε και ξανατρώμε στο επόμενο λεπτό φάση. Αυτό δε νομίζω να έχει συμβεί πολλές φορές. Εμάς μας συνέβη και πέρυσι οπότε χάσαμε παιχνίδι στο 90’ και το 91’. Τι να πω τώρα.

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα, αλλά το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Εάν σου δίνονται οι ευκαιρίες και δεν μπορείς να τελειώσεις το παιχνίδι, μία αδράνεια πίσω σε αποσυντονίζει και έρχεται το μοιραίο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύσκολα τα λόγια. Είναι ένα αποτέλεσμα που έφυγε μέσα από τα χέρια μας και θα μας έδινε μεγάλη ώθηση. Μας ξαναβάζει στο πρόβλημα. Θέλει αντοχές, ψυχικά αποθέματα για να επανέλθουμε γρήγορα στο σωστό δρόμο.
Κάνουμε τα πάντα από άποψη προπονήσεων, οργάνωσης και κατεύθυνσης. Πρέπει όλοι να πιστέψουν αυτό που γίνεται, να υπάρχει αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα. Εάν όλα αυτά που κάνουμε, η οργάνωσή μας και ο τρόπος δουλειάς, δεν υποστηρίζονται με τον τρόπο που πρέπει γιατί εδώ μιλάμε για μία αφέλεια χαρακτηριστική, ένα παιχνίδι που είναι κλειδωμένο σε μας και φεύγει μέσα από τα χέρια μας. Δε γίνεται αυτό, πρέπει να κάνεις τεράστια προσπάθεια.

Μέχρι και στη φάση του 93’ που βγαίνουμε μόνοι μας με την εστία κατορθώνουμε να χτυπήσουμε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα και να χάσουμε ακόμα ένα σίγουρο γκολ. Συμβαίνουν αυτά, συνεχίζουμε, πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, να πιστέψουμε πραγματικά στις δυνατότητές μας. Αυτή η ομάδα δε χάθηκε, είναι μια συνέχεια της περσινής, δεν μπορεί να χάθηκε ξαφνικά. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε μέσα στ’ αποδυτήρια, δεν υπάρχει λογική σε αυτό που έγινε σήμερα.

Δεν υπάρχει λογική. Οι ομάδες δουλεύουν στατικά αμυντικά και επιθετικά και ως δια μαγείας χάσαμε το παιχνίδι στη Λιβαδειά, χάσαμε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τώρα από τα Τρίκαλα. Κάποια στιγμή πραγματικά πρέπει ν’ αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Δεν μπορείς να οργανώνεις τα πάντα και να δέχεσαι αυτά τα αστεία γκολ που δέχεσαι. Απαγορεύεται για ομάδα που κερδίζει στην έδρα της και είναι ομάδα στόχου, με έμπειρους ποδοσφαιριστές, να γίνεται μια φάση στο κέντρο του γηπέδου και να έρχεται η μπάλα από 50 μέτρα μακριά και να καταλήγει στα δίχτυα. 50 μέτρα χωρίς να έχουμε κόψει τη φάση, να… δαγκώνουμε τη μπάλα.

Δυστυχώς τα έχουμε υποστεί εμείς, πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να ισορροπήσουμε ξανά, να ηρεμήσουμε και να γυρίσουμε και πάλι στα καλά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Σήμερα έγινε το απίστευτο. Εμείς το προκαλέσαμε και από τη στιγμή που εμείς το προκαλέσαμε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το ξαναλύσουμε, να ισορροπήσουμε και να πάμε παρακάτω».

Last modified onΚυριακή, 07 Φεβρουάριος 2021 19:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep