«Ν' ανέβουν τρεις, να πέσει ένας»

Ο Αντώνης Ροκάκης δήλωσε ότι «ο Λεωνίδας Λεουτσάκος υποτίθεται ότι κάνει ό,τι μπορεί».

Διαδικτυακή συνέντευξη στο «Q TV» του Q Radio 102,7 και στους Μάνο Σπυριδάκη, Κώστα Νίτσε έδωσε την Τετάρτη (02/12) ο πρόεδρος των Χανίων, Αντώνης Ροκάκης. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αίτια καθυστέρησης έναρξης του πρωταθλήματος και πρότεινε να αλλάξουν τα καταστατικά σε SL1, SL2, ώστε να υποβιβαστεί ένας από την πρώτη κατηγορία και να προβιβαστούν τρεις, εάν δεν σταθεί εφικτό να διεξαχθούν 32 αγωνιστικές.

Ο Ροκάκης επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, λέγοντας ότι «υποτίθεται ότι κάνει ό,τι μπορεί», όμως αρνήθηκε ότι θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο. Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του βάσει της απομαγνητοφώνησης του FL NEWS:

- «Εύχομαι να είναι η αρχή του τέλους, γιατί δεν πάει άλλο… Από τον Μάιο μας έχει πάρει η κατρακύλα. Κάποιες ομάδες δεν τις συνέφερε να ξεκινήσουμε και συγκεκριμένα τον Απόλλωνα Σμύρνης. Σίγουρα δεν θα ήταν δεύτερος. Το ξέρουν και το λένε οι ίδιοι. Η ΕΠΟ αποφάσισε τέλος της σεζόν 2 Αυγούστου και σε μία ημέρα το έκανε 31 Αυγούστου. Άλλαξε απόφαση και έγινε ένα μπαράζ - δυσφήμιση».

- «Όλοι φέρνουν το μερτικό της ευθύνης που τους αναλογεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και το προεδρείο δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για την έναρξη. Δεν σημαίνει, όμως ότι έγινε αυτό που θα έπρεπε και στην ώρα που θα έπρεπε. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Έγιναν πράγματα σωστά και άλλα πράγματα σήκωναν βελτίωση. Το περιβάλλον είναι προβληματικό. Είναι δύσκολο να μπούμε σε διαδικασία κριτικής».

- «Ο λόγος που δεν μας άφησαν να παίξουμε υποτίθεται ότι είναι υγειονομικός»

- «Δεν μπορώ να φανταστώ να μην παίξει η Super League 2».

- «Επίσημα δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα αγώνων. Οι εντάσεις που υπάρχουν στο ΔΣ είναι ένας από τους λόγους που δεν υπάρχει ενημέρωση προς τις ομάδες. Είναι λίγο στα τυφλά τα πράγματα».

- «Όλα και όλοι κρίνονται από το έργο τους στο τέλος της ημέρας. Οι ομάδες στήριξαν ομόφωνα τον Λεωνίδα Λεουτσάκο όσον αφορά δημοσιεύματα που δυσφημούν τον πρόεδρο και κάποιους άλλους. Αυτό ήταν και καλά το ψήφισμα. Υπήρχε μία σπίλωση στο πρόσωπό του, στην επαγγελματική του ζωή και την ιδιότητά του. Δεν παύουν να είναι τα πράγματα πολύ τεταμένα. Δεν ξέρει κανείς πού και πώς θα φτάσουμε. Στο τέλος ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

- «Δεν ετέθη και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης προέδρου. Στο ΔΣ υπήρξε μεγάλη ένταση. Πρότεινα λόγω του ότι δεν βλέπουμε αποτελέσματα και είπα στον πρόεδρο: «Μπορεί επειδή εσείς είστε ΑΕΚ κάποιοι από την Πολιτεία, είτε χορηγοί, είτε από το ποδόσφαιρο να μην επιθυμούν συνεργασία. Ή επειδή εγώ είμαι Ολυμπιακός να μη θέλουν να μιλήσουν μαζί μου. Και από το σύστημα αυτό να παθαίνει ζημιά η διοργανώτρια. Πρότεινα να συσταθεί επιτροπή με έναν πρόεδρο της Football League και έναν της Super League 2, ώστε αυτή η πενταμελής να βοηθήσει την κατάσταση».

- «Η πρώτη πρόταση της ΕΡΤ ήταν 3 εκατ. ευρώ από 7,2 που ήταν πέρυσι. Μετά από πιέσεις και τηλέφωνα έγινε 4. Μετά από νέες πιέσεις έγινε 4,3».

- «Υπάρχει πρόταση για να αναλάβει στοιχηματική εταιρεία τη χορηγία και να μπει στο όνομα του πρωταθλήματος».

- «Υποτίθεται ότι ο κύριος Λεουτσάκος κάνει ό,τι μπορεί».

- «Πρόταση για χορηγία ΟΠΑΠ δεν έχει πέσει στο τραπέζι»

- «Πιθανό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η απόφαση ήταν ομόφωνη να μην συμφωνήσουμε με την ΕΡΤ με λιγότερα χρήματα από τα περσινά. Είπαμε «οκ» στα 5 λόγω και της ενίσχυσης από το στοίχημα».

- «Οι λοιμωξιολόγοι δεν συζητούν καν για έναρξη της Football League. Δεν έχει πέσει στο τραπέζι η κατηγορία».

- «Εάν δεν γίνουν πλέι οφ, πλέι άουτ ας το πούμε δίκαιο θα ήταν να αλλαχτούν τα δύο καταστατικά, να πέσει μία ομάδα από τη Super League 1 και ν’ ανέβουν τρεις από τη Super League 2. Προφανώς δεν το θέλει η Super League 1. Πιο δύσκολα θα περάσει το 2-2. Δεν φταίει η Super League 1. Σε ένα κοντό πρωτάθλημα, δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θα είχαμε σε σεζόν 32 αγώνων».

- «Το πρωτάθλημα στην καλύτερη περίπτωση θα εκκινήσει τέλη Δεκεμβρίου».

- «Ευχόμαστε να πάρουν άδεια οι δύο ομάδες από την ΕΕΑ. Αν δεν πάρουν θα είναι δύσκολα, δεν είναι απλό».

- «Διαφαίνεται λύση. Έχουν εξαντληθεί υπομονή και αντοχή».

- «Φιλοδοξία δεν υπάρχει για τη διοίκηση της διοργανώτριας».

Media

Last modified onΠαρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2020 18:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep