Logo
Print this page

«Ξεκαθαρίζει τη Δευτέρα η επανέναρξη»

Ο Αντώνης Ροκάκης μίλησε για το αν συνεχιστεί η SL2, για την αναδιάρθρωση και τα τηλεοιπτικά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης, μίλησε στην ΕΡΑ Χανίων και υποστήριξε ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας (22/6) θα κριθεί οριστικά το αν συνεχιστούν τα φετινά παιχνίδια της Super League 2. Αρχικά είπε:

«Η ομάδα είναι σε διαδικασία έντασης και προετοιμασίας τώρα και αρκετό καιρό για την επανέναρξη της κατηγορίας. Από την πρώτη στιγμή, η θέση της ομάδας ήταν και είναι να ολοκληρωθούν οι αγώνες στα γήπεδα, επί τω έργω δηλαδή. Από ‘κει και πέρα όμως είπαμε ότι εάν και εφόσον δεν καταστεί δυνατό για τον οποιοδήποτε λόγο να παιχτούν τα παιχνίδια στο γήπεδο, το δίκαιο είναι να γίνει αναδιάρθρωση, όπως οφείλει να κάνει η ΕΠΟ και η πολιτεία βέβαια».

Για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 1:
«Εμείς είμαστε υπέρμαχοι του να παίξουμε. Ωστόσο, αν δε γίνει αυτό, είμαστε υπέρμαχοι στο να γίνει το δίκαιο, το οποίο όπως καταλαβαίνουμε όλοι, εφόσον απομένουν 12 παιχνίδια που είναι κάτι παραπάνω από το 1/3 του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια επειδή οι τέσσερις πρώτες ομάδες είναι σε θέση να διεκδικήσουν την άνοδο, την πρώτη ή την δεύτερη θέση, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι ν’ ανέβουν τέσσερις ομάδες. Αυτή είναι η δική μας θέση».

Για τα τηλεοπτικά και τη διαχείρισή τους:
«Εμείς πάντα οφείλουμε ως παράγοντες του ποδοσφαίρου και γενικότερα της κοινωνίας να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και ακριβώς όπως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας, διότι λόγω της πανδημίας έχει προκληθεί όλη αυτή η κατάσταση. Τα 11 τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας, τα οκτώ από αυτά ήταν νικηφόρα και φέραμε τρεις ισοπαλίες... Πραγματικά, επειδή πιστεύω πάρα πολύ στη δική μας ομάδα, μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να πανηγυρίζουμε την άνοδο, τώρα που μιλάμε δηλαδή θα μπορούσε να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και να πανηγυρίζαμε την άνοδο κανονικά μέσα στο γήπεδο, πρακτικά, αγωνιστικά. Το θέμα όμως είναι το εξής: Οσον αφορά τους τηλεοπτικούς παρόχους και γενικότερα τις εταιρείες που χρηματοδοτούν γενικότερα το ποδόσφαιρο, εδώ πρέπει και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι εκτάκτου ανάγκης, μια κατάσταση όπου οφείλει η πολιτεία πρώτα απ’ όλα, αλλά και επειδή υπάρχει το αυτοδιοίκητο, η ΕΠΟ, να δει τα πράγματα στη βάση του δικαίου και αν για ένα χρόνο το δίκαιο και το σωστό είναι να αυξηθούν κατά δύο ή κατά τέσσερις ομάδες κάποιες κατηγορίες, την επόμενη χρονιά, με τις προκηρύξεις που θα βγουν, να πέφτουν περισσότερες ομάδες. Να πω σ’ αυτό το σημείο ότι τα Χανιά ήταν στη δεύτερη θέση σε τηλεθέαση, στην ΕΡΤ, μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με βάση τα νούμερα δηλαδή που έχει η ΕΡΤ με τα παιχνίδια που είχε δείξει προ-κορονοϊού μας ενημέρωσαν από την ΕΡΤ και αυτό ήταν για μας μια μεγάλη χαρά, ότι η δική μας ομάδα ήταν στη δεύτερη θέση σε τηλεθέαση μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα πολύ ιστορική, με πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική, με επιτυχίες σε πολλούς τομείς. Ημασταν σε μια πολύ καλή πορεία, αλλά πραγματικά αυτό που ακούσαμε απ’ τους ανθρώπους της ΕΡΤ στη συνάντηση που κάναμε μαζί τις προηγούμενες ημέρες ήταν μια μεγάλη χαρά για μας, μια συνάντηση που έγινε μαζί τους για το τι θα γίνει για την επόμενη χρονιά, αλλά και πώς θα ολοκληρωθεί η παρούσα. Τα Χανιά ήταν δεύτερα σε τηλεθέαση. Σεβόμαστε τον εκάστοτε τηλεοπτικό πάροχο και ειδικότερα σεβόμαστε τις απόψεις και τα συμφέροντα του θα έλεγα, ωστόσο θα πρέπει και αυτοί να σεβαστούν την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγω κορονοϊού. Εάν όμως, πρώτα ο Θεός, καταφέρουμε και ανέβουμε, να είσαστε σίγουροι ότι εφόσον η NOVA μπορεί να μη μας θέλει, μας θέλουν άλλα κανάλια. Αλλωστε η NOVA, αυτή τη χρονιά που ολοκληρώνεται, δεν έχει όλες τις ομάδες της κατηγορίας, έχει και η ΕΡΤ... Συνεπώς, η NOVA από την πλευρά της, "OK", μπορεί να θέλει έξι ομάδες, οκτώ, η όσες θέλει, όμως από ‘κει και πέρα υπάρχει η ΕΡΤ και όπως γνωρίζουμε τελευταία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η COSMOTE ώστε να πάρει κάποιες ομάδες».

Για το αν θεωρεί ότι θα διεξαχθούν τελικώς οι τελευταίες αγωνιστικές:
«Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε με βεβαιότητα. Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς σαν Χανιά είναι ότι είμαστε… φουλ πυρ, ετοιμοπόλεμοι, ώστε να παιχτούν τα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά και τα επόμενα των πλέι οφ. Η ομάδα είναι πανέτοιμη. Στο συμβούλιο που θα γίνει την Δευτέρα στη Σούπερ Λιγκ 2 αυτό θα είναι και το οριστικό για το τι θα γίνει, διότι την Τετάρτη κιόλας που μας έρχεται θα πρέπει να οριστούν οι διαιτητές».

Για τις ομάδες που δε βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας όπως ο Πλατανιάς:
«Είναι απολύτως κατανοητό και σωστό άλλωστε, γι’ αυτό και στο προηγούμενο ΔΣ που κάναμε, αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να παιχτούν τα παιχνίδια των πλέι άουτ, καθόλου. Το καταλαβαίνουμε. Ομως, όπως εμείς σκεφτόμαστε τις σκέψεις και τα συμφέροντα του Πλατανιά και των ομάδων που δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό ενδιαφέρον, θα πρέπει και αυτές οι ομάδες να σεβαστούν τα δικά μας όνειρα και τους δικούς μας στόχους, αλλά και την επένδυση που έχει γίνει, διότι έχουμε βρεθεί να διεκδικούμε κάτι αξιόλογο».

Last modified onΚυριακή, 21 Ιούνιος 2020 19:17
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr