«Μου συμβαίνει πρώτη φορά»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν πίστευε πώς τα Χανιά έχασαν 1-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας.

Τα Χανιά δέχτηκαν γκολ στο 86' και στο 92' και ηττήθηκαν 1-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας, παρότι είχαν προηγηθεί. Ο προπονητής, Αλέκος Βοσνιάδης, δεν μπορούσε να πιστέψει την εξέλιξη του αγώνα:

«Πραγματικά… αυτοκτονήσαμε, “πετάξαμε” μόνοι μας το αποτέλεσμα. Ενα παιχνίδι το οποίο το ελέγχουμε από την αρχή, έχουμε χάσει ευκαιρίες και έχουμε κατορθώσει να προηγηθούμε στο καλύτερο χρονικό διάστημα και να πάμε ήρεμοι στ’ αποδυτήρια. Ενώ έχουμε δώσει στόχο να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ το οποίο θα μας ηρεμήσει και έχουμε κάποιες φάσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να τελειώσουμε το παιχνίδι κι ενώ δεν κινδυνεύσαμε ποτέ στο πρώτο στοχευμένο γέμισμα του αντιπάλου μέσα στην περιοχή και με την μπάλα να πέφτει απ’ έξω και να εκτελεί ο Ναζίμ και να πηγαίνει η μπάλα στο δοκάρι δεν πήγαμε να προστατεύσουμε την εστία μας. Στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου…

Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας αλλά κατορθώσαμε με την κακή συμπεριφορά μας στο τελευταίο φάουλ που κερδίσαμε και ανεβήκαμε πάνω και δεν προσέξαμε καθόλου την ασφάλεια, μετά την απόκρουση του αντιπάλου ενώ έχουμε την μπάλα στα πόδια μας κατορθώσαμε να την ξαναδώσουμε στον αντίπαλο και να φύγει στη μετάβαση και να μας τελειώσει το παιχνίδι. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην καριέρα μου. Στο ποδόσφαιρο θα ζήσουμε τα πάντα, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει και να μας προβληματίσει και να μας κάνει μέσα απ’ αυτό πιο δυνατούς.

Δεν υπάρχει εξήγηση για ένα παιχνίδι το οποίο ελέγχεις απόλυτα ως δια μαγείας να το χάσεις. Μετά το παιχνίδι θα ψάξουμε και θα βρούμε χιλιάδες προβλήματα. Ενα παιχνίδι που το έχεις στα χέρια σου και δεν το τελειώνεις και ενώ σου δίνεται η δυνατότητα με καλό ποδόσφαιρο να το τελειώσεις και δεν έχεις κινδυνεύσει και έχει φτάσει το παιχνίδι στο 90′ και πρέπει να το “κλειδώσεις”, αλλά δεν το “κλειδώνεις”. Οχι μόνο αυτό το χάνεις κι από τα χέρια σου. Δεν πρέπει να ψάξουμε δικαιολογίες, δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Φταίμε εμείς και είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε μέσα στην ομάδα. Αν μείνουμε σε δικαιολογίες και πούμε τι μας έφταιξε σίγουρα θα χάνουμε χρόνο. Εχουμε περάσει από δύσκολες καταστάσεις, αυτή είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη και τον τρόπο να το ηρεμήσουμε και να το επαναφέρουμε. Συμβαίνουν αυτά στις ομάδες, μπορεί να μη συμβαίνουν σε αυτό το βαθμό που μας έχει τύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Κάποιες στιγμές στα δίνει, κάποιες φορές όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος στα παίρνει μέσα από τα χέρια».

Για το αν είναι ψυχολογικοί οι λόγοι ή θέμα ατυχίας:
«Για να έχεις και την τύχη μαζί σου πρέπει να είσαι και δυνατός. Στο τέλος δείξαμε αδυναμία. Είναι μία φάση που συμβαίνει στο 87′, είμαστε με όλη μας την άμυνα πίσω, με τους μπακ μας, με την τριάδα μας, με τους χαφ μας τοποθετημένους σωστά, βγαίνει η μπάλα έξω, γίνεται ένα σουτ στο δοκάρι και δεν πάμε να ασφαλίσουμε την κατάσταση. Να μιλήσουμε για τύχη; Οχι να μη μιλήσουμε για τύχη, να έχουμε τα μάτια ανοιχτά και να τελειώσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Είναι ένα παιχνίδι που χάθηκε κι ενώ είχαμε δώσει στόχο σε εκείνο το χρονικό διάστημα, που άρχισαν κάποιοι παίκτες να κουράζονται. Να δώσουμε και μεγαλύτερη ώθηση από το πλάτος, γιατί εμείς δεν παίζουμε με δύο ποδοσφαιριστές στην πλευρά.

Κουράστηκε ο Παπαχρήστος, θέλαμε να βάλουμε ένα πιο γρήγορο παίκτη να δώσει την ίδια δύναμη που είχαμε από τη μία πλευρά και στην άλλη, να ψάξουμε τις καλύτερες σέντρες του Ουνγιαλίδη, τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει σε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά και το κυριότερο ότι είναι ξεκούραστος. Την ώρα που κουράστηκε σχεδόν στο 80′ με πολύ καλή παρουσία ο Λεοζίνιο έπρεπε σε εκείνο το χρονικό διάστημα να “κλειδώσουμε” το παιχνίδι και βάλαμε έναν αθλητή μέσα, τον Αρναρέλλη, που πολύ γρήγορα μπορεί να βγει στην επίθεση και να μαρκάρει καλά και έδειχνε στην προπόνηση ότι είναι πολύ δυνατός σε αυτό.
Οποια κίνηση και να κάναμε ήρθε αυτή η αδράνεια στα τελευταία λεπτά που το παιχνίδι έπρεπε να είναι “κλειδωμένο” και χάθηκε μέσα από τα χέρια μας. Συνεχίζουμε… Συμβαίνουν αυτά, αλλά πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανέλθουμε σε πράγματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε, τα έχουμε χάσει».

Last modified onΣάββατο, 30 Νοέμβριος 2019 20:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep