«Ποτέ ξανά έτσι»

Τα Χανιά έδειξαν με την Καβάλα πώς... δεν πρέπει να είναι στο πρωτάθλημα.

Επικράτησε κατά κράτος η Καβάλα των Χανίων και ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης πέρα από τα παράπονα για την απόδοση στο ματς Κυπέλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανίσει η ομάδα του παρόμοιο πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Μετά την ήττα (2-0) στο Κύπελλο είπε:

«Μια δίκαιη νίκη για την Καβάλα. Δε δικαιούμασταν τίποτα. Αν δεν αντιληφθούμε ότι αυτά τα παιχνίδια πέρα απ’ το ότι είμαι ικανός, έχω μια ποιότητα σαν ομάδα, αν δεν μπούμε σε διαδικασία να τα διεκδικήσουμε, θα τρέχουμε να βρούμε αποτέλεσμα. Ήρθε πολύ νωρίς, ξεκινάμε την προσπάθειά μας με ήττα, αλλά αυτό ίσως να μαζέψει γρήγορα και μας βοηθήσει να δούμε την πραγματική εικόνα που πρέπει να έχουμε σαν ομάδα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ποδόσφαιρο πέρα από το καλό συνδυαστικά να έχω την ικανότητα να κάνω πράγματα πρέπει να μπει πολύ και η ψυχή και η καρδιά και το πάθος να διεκδικήσω να πάρω πράγματα.

Δεν πήραμε ούτε μια μονομαχία, πήγαμε δεύτεροι σε όλα, δεύτερη μπάλα δεν πήραμε ποτέ, τις έπαιρναν πάντα οι παίκτες της Καβάλας, γιατί είχαν μεγάλη θέληση και διάθεση για το αποτέλεσμα. Μας έδωσε την εικόνα για το πώς δεν πρέπει να είμαστε για να μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα μέσα απ’ το πρωτάθλημα και στόχους που είχαμε βάλει όταν ξεκινούσαμε να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη ομάδα. Δε δικαιούμασταν τίποτα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, μια πολύ καλή ομάδα απέναντί μας, η οποία διεκδίκησε το παιχνίδι, προηγήθηκε στην πρώτη στατική φάση που είχε και αμέσως μετά ενώ έβαλε τη μπάλα στην περιοχή στοχευμένα εμείς καθόμασταν και κοιτούσαμε τη φάση, ήρθε ένα δεύτερο γκολ και μετά είναι φυσιολογικό ο αντίπαλος να πάρει ψυχολογία, να μην αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω γενικά μέσα στο παιχνίδι, πήρε όλες τις φάσεις και δίκαια τη νίκη.

Να ευχηθώ στον Παύλο Δερμιτζάκη καλή συνέχεια, καλή έναρξη, να πετύχει τους στόχους. Ξέρω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και πάνε όλοι προς την επανεκκίνηση της ομάδας να κάνουν πράγματα που θα την ξαναφέρουν στο καλύτερο επίπεδο. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Εμείς σίγουρα από το επόμενο παιχνίδι θα είμαστε κάτι διαφορετικό από αυτό που είδε ο κόσμος».

Αν θα επηρεάσει η εμφάνιση την ομάδα στο πρωτάθλημα:

«Κάποια στιγμή έπρεπε να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα, γιατί κάνουμε τόσο καιρό προετοιμασία. Τα άσχημα αποτελέσματα δημιουργούν θέμα στο ψυχολογικό. Είναι η αρχή και πρέπει γρήγορα να αλλάξουμε την εικόνα. Θα αλλάξουμε όπως και να έχει η εικόνα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπαρουσιαστούμε έτσι. Το ποδόσφαιρο σου δίνει κάποια σημάδια που εκεί πρέπει να κάνεις παρέμβαση και να τα αλλάξεις. Σίγουρα θα αλλάξει αυτό, σίγουρα θα είμαστε άλλη ομάδα το επόμενο παιχνίδι.

Χάνεις ένα αποτέλεσμα για να μάθεις; Ίσως αυτό μας βοηθήσει πολύ για να δούμε αν μέσα από αυτά τα παιχνίδια και μέσα απ’ τα πρωταθλήματα που παίζουμε και η Καβάλα και εμείς αν δεν είσαι μια ομάδα που θα διεκδικήσει πράγματα, θα δώσει τις μάχες της μέσα στο παιχνίδι, πέρα απ’ τα συνδυαστικά και τα τακτικά που πρέπει να φτιάξεις, πρέπει να μπει και ο ατομικός παράγοντας, ο οποίος θα διευκολύνει να βγει καλή η εικόνα, να πετύχουμε πράγματα και στο αμυντικό και στο επιθετικό μας κομμάτι.

Σίγουρα θα χρειαστούμε τώρα παραπάνω πράγματα. Δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει πολύ το ψυχολογικό. Υπάρχει η εμπειρία για να μπορέσουμε γρήγορα να βάλουμε πράγματα σε τάξη. Έχουμε πολλή δουλειά, να κάνουμε πολλά πράγματα, για να αλλάξουμε την εικόνα μας και να παρουσιάσουμε άμεσα καλύτερη εικόνα στο πρωτάθλημα που ξεκινάει».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep