«Η σπουδαιότερη νίκη»

Ο Γιώργος Πετράκης χαρακτήρισε τη νίκη σε βάρος του Παναιγιάλειου ως τη σπουδαιότερη έως σήμερα.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός νίκησε 2-0 τον Παναιγιάλειο και ο Γιώργος Πετράκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της επικράτησης. Χαρακτήρισε το τρίποντο επί των Αιγιωτών ως το σημαντικό μέχρι σήμερα. Η τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας των Χανίων ήταν η εξής:

«Ίσως πετύχαμε τη σπουδαιότερη νίκη μέχρι σήμερα και ο λόγος που το λέω αυτό είναι διότι αισθάνομαι ότι ήταν κάτι το οποίο χρειαζόμασταν πάρα πολύ και το οποίο μας διατηρεί σε μία πολύ καλή απόσταση, όσον αφορά τη θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό πιστεύω ότι θα φανεί πολύ σημαντικό και στο τέλος, γι’ αυτό που εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε, που είναι η θέση που τώρα κατέχουμε.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, βάλαμε δύο γκολ, είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, παίξαμε αρκετά γρήγορα, κάναμε πολλές προϋποθέσεις και οι παίκτες μου έβγαλαν πολλή ενέργεια, με βάση αυτά που θέλουμε και ζητάμε μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου, εκτός από ένα σουτ έξω από την περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή μας έπεσε, αλλά δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους παίκτες για 90 λεπτά να πηγαίνουν στον ίδιο ρυθμό.

Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Αλλά κι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό, σίγουρα και ο αντίπαλος πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, χωρίς και πάλι να φανεί απειλητικός, εκτός από το τελευταίο σουτ στο 93′, που είχαν μία ευκαιρία. Κάναμε μία πολύ καλή διαχείριση. Κάναμε δύο ευκαιρίες ακόμα κι εμείς στο δεύτερο ημίχρονο και όλο αυτό μας ευχαριστεί πάρα πολύ. Κοιτάζουμε πλέον τη συνέχεια, που έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας και προσανατολιζόμαστε πλέον εκεί».

Για το αν εμπεριείχε η διαχείριση του δευτέρου ημιχρόνου ρίσκο κι αν γινόταν το 2-1 μήπως άλλαζε η εικόνα του αγώνα, με βάση και το πρόσφατο… πάθημα στην Καρδίτσα:

«Όχι… Θα διαφωνήσω εν μέρει. Όλο μας το είναι και ο τρόπος που μπορούμε να σκεφτόμαστε είναι με το πού τοποθετηθεί ο καθένας την ομάδα και τους παίκτες, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν. Η δική μας ομάδα δεν έχει γίνει από τη μία μέρα στην άλλη Μπαρτσελόνα και όλο αυτό που έχουμε κατακτήσει, το έχουμε κατακτήσει με πάρα πολύ κόπο και σίγουρα είναι πολύ φυσιολογικό να έχουμε και κενά διαστήματα μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φορές τα πληρώνουμε, κάποιες φορές δεν τα πληρώνουμε. Στατιστικά έκανε 1-2 ευκαιρίες ο Παναιγιάλειος. Δεν μπορώ να πω ότι αν δεχόμασταν ένα γκολ θα ήταν διαφορετικό.

Στην Καρδίτσα δεχτήκαμε τρία γκολ από στατικές φάσεις, που δεν έπρεπε να τα δεχτούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθήσαμε ή δεν ήμασταν καλοί. Υπήρχε μια διαφορετική διαχείριση του δευτέρου ημιχρόνου και εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι η ομάδα μου κατάφερε να μην δεχτεί γκολ και πάνω σε αυτό προσπαθούμε να “χτίσουμε”. Τώρα τον τρόπο προσπαθούμε να τον βελτιώνουμε κάθε φορά και περισσότερο. Άλλες φορές χωρίς να μας κάνουν καμία ευκαιρία, άλλες φορές κάνοντάς μας όσον το δυνατόν λιγότερες ευκαιρίες».

Από την πλευρά του ο αμυντικός της ομάδας, Αρντίτ Τόλι, ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, γιατί προσπαθήσαμε πάρα πολύ και πήραμε αυτή τη νίκη. Το θέλαμε γιατί έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες χρειαζόμασταν και μία νίκη για να ανέβουμε και λίγο ψυχολογικά. Στο παιχνίδι μπήκαμε πολύ δυνατά. Ξέραμε από το πρώτο λεπτό τι έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε πολύ αποτελεσματικά.

Δεν δεχτήκαμε κάποια φάση που να κινδυνεύσουμε στο πρώτο ημίχρονο, εκτός από ένα στημένο. Στο δεύτερο, φανήκαμε λίγο κουρασμένοι, αλλά μπορεί και να… φοβηθήκαμε με βάση το προβάδισμα που είχαμε στην Καρδίτσα κι έγινε αυτή η ανατροπή και ήρθε η ισοπαλία. Το διαχειριστήκαμε πολύ έξυπνα, πέρα από 1-2 φάσεις που απειληθήκαμε, μία στο 93′ και μία νωρίτερα όπου έδιωξε ο Άλκης (Μαρκοπουλιώτης) πάνω στη γραμμή. Είχαμε μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Φανήκαμε κουρασμένοι, αλλά θα το κοιτάξουμε και θα είμαστε στο επόμενο παιχνίδι πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι».

Last modified onΔευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 21:12

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep