Οι προτάσεις των Χανίων για την SL2

Τα Χανιά πρότειναν πλέι οφ (1-4) και πλέι άουτ (5-11) όπως στη Super League. «Καταρτισμός ομίλων όχι αποκλειστικά με γεωγραφικά κριτήρια».

Τις προτάσεις της για τη διεξαγωγή του προσεχούς πρωταθλήματος έστειλαν τα Χανιά. Όπως αναφέρουν, ο καταρτισμός των ομίλων δεν πρέπει να γίνει αποκλειστικά με γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και γνώμονα την ευκολία στις μετακινήσεις. Για τα πλέι οφ προτείνουν να γίνουν με τη συμμετοχή των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 και να μεταφέρουν τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

Για τα πλέι άουτ τα Χανιά πρότειναν να πάρουν μέρος οι 5-11 (απευθείας υποβιβασμός των 12-13) και πλεονέκτημα έδρας να έχουν οι 5-7. Αναλυτικά:

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 ομίλους (1ος & 2ος) των 13 ομάδων βάσει κυρίως - αλλά όχι αποκλειστικά - γεωγραφικών κριτηρίων. Στην περίπτωση ομάδων που εδρεύουν σε νησιά ή περί το μέσο της χώρας, θα ληφθούν υπόψιν κι άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η ευκολία στις μετακινήσεις, η ανταγωνιστικότητα καθώς και η ισονομία του πρωταθλήματος. Ο καθορισμός των ομίλων θα πραγματοποιηθεί αφότου έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, ήτοι στην κανονική περίοδο (Α' φάση) και στα playoffs και playouts (Β' φάση).

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Οι 13 ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (26 αγωνιστικές - 24 αγώνες για κάθε ομάδα). Με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν απευθείας στην Γ' Εθνική οι 2 τελευταίες ομάδες.

PLAYOFFS

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 πρώτες θέσεις στην κανονική διάρκεια θα αγωνιστούν όλες μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (6 αγωνιστικές - 6 αγώνες για κάθε ομάδα), μεταφέροντας τη συνολική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί μετά από κλήρωση. Με την ολοκλήρωση των playoffs η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση θα προβιβαστεί στην SL1.

PLAYOUTS

Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 5η έως και την 11η θέση στην κανονική διάρκεια θα αγωνιστούν όλες μεταξύ τους σε μονούς αγώνες (7 αγωνιστικές - 6 αγώνες για κάθε ομάδα), μεταφέροντας τη συνολική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 5-7 θα αγωνιστούν 4 φορές εντός και 3 φορές εκτός έδρας. Οι ομάδες που στην κανονική διάρκεια θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 8-11 θα αγωνιστούν 3 φορές εντός και 4 φορές εκτός έδρας. Το πρόγραμμα των αγώνων θα καθοριστεί μετά από κλήρωση. Με την ολοκλήρωση των playouts θα υποβιβαστούν στην Γ' Εθνική οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 3 τελευταίες θέσεις.

Last modified onΤρίτη, 11 Ιούλιος 2023 16:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep