Μετάβαση στο περιεχόμενο
MATCHCENTER 8η Αγωνιστική
  • KallitheaΑΕΛ 11 FT
  • Απ. ΚαλαμαριάςΝίκη Βόλου 02 FT
  • Ολυμπιακός Β'Νέστος Χρυσ. 12 FT
  • ΠανσερραϊκόςΕλλάς Σύρου 32 FT
  • ΠανιώνιοςΜαρκό 04 FT
  • Αν. ΚαρδίτσαςΠΑΟΚ Β' 10 FT
  • ΠανθρακικόςΑστέρας Β' 22 FT
  • ΖάκυνθοςΠΑΣ Πύργος 23 FT

Στον… αέρα η «Αγιά Σοφιά»

Η συνάντηση της ΑΕΚ με το ΥΠΕΚΑ δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την ανέγερση του νέου γηπέδου.

Στον… αέρα η «Αγιά Σοφιά»

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από το εγχείρημα της ΑΕΚ για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς». Τη Δευτέρα (23/03) έγινε συνάντηση μεταξύ της ΑΕΚ και του ΥΠΕΚΑ στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλη Ασλανίδη, ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο συνεργάτης και νομικός σύμβουλος του υπουργείου, Κώστα Διάκος, όπως επίσης και μία ακόμα συνεργάτιδα του Υπουργού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης δεν έδωσε το «παρών»

Το Υπουργείο έδειξε ότι υιοθετεί την άποψη ότι η κατασκευή του γηπέδου μπορεί να γίνει στα 26 στρέμματα που είχε η ΑΕΚ πριν τη νέα παραχώρηση και μάλιστα τονίστηκε ότι ο Δήμος έχει οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη που έγινε από εταιρεία από την Αγγλία και το Βέλγιο. Αυτό ξάφνιασε τους «κιτρινόμαυρους», γιατί κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί και όπως τόνισαν, μία τέτοια προμελέτη κοστίζει περίπου 300 χιλιάδες ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαθέσει ο Δήμος. Μάλιστα, σημείωσαν ότι δεν θα δαπανούσαν τόσα λεφτά σε μελέτες αν δεν γνώριζαν μετά βεβαιότητας ότι δεν θα ήταν εφικτή η ανέγερση στα 26 στρέμματα.

Από την ΑΕΚ εξέφρασαν τη βεβαιότητα για τη συνταγματικότητα του νόμου εν όψει της απόφασης του ΣτΕ, από τα στελέχη του Υπουργείου αφέθηκε να… υπάρχει στην αέρα το ενδεχόμενο ο νόμος να καταργηθεί! Οι «κιτρινόμαυροι» από την άλλη σημείωσαν ότι οποιοδήποτε νέο σχέδιο θα επιβάρυνε το πρότζεκτ, αλλά από το Υπουργείο φέρονται να μετέφεραν πως αν δεχθεί να φτιάξει το γήπεδό της στα 26 στρέμματα (κάτι που δεν θεωρούν στην ΑΕΚ εφικτό), ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα έξοδα για τον διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης.

Έτσι, οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση τη Δευτέρα (30/03) παρουσία του Υπουργού και του Δήμου.

Πηγή: aek365.com