Παραίτηση Στεφανίδη

Ο Μάρκος Στεφανίδης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Σπάρτης.

Πριν προλάβει να κλείσει διψήφιο αριθμό αγώνων στον πάγκο της Σπάρτης ο Μάρκος Στεφανίδης αποτελεί παρελθόν. Ο 51 ετών τεχνικός μίλησε για τα... δεινά της ομάδας της Λακωνίας, δήλωσε παραίτηση και όπως είπε μετά την ήττα (3-0) από τον Άρη: «Δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο στη συγκεκριμένη ομάδα».

Συγκεκριμένα, ο Στεφανίδης ανέφερε:

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο παιχνίδι. Είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Σε συνδυασμό με τα άλλα παιχνίδια οδηγείται η ομάδα σε δύσκολους δρόμους. Ήρθα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Λογικά είναι πολύ στενοχωρημένος. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που όλο αυτό το διάστημα ήταν στην ομάδα.

Είχα πει ότι όποιος μείνει, θα μείνει με τον δικό μου τρόπο και θα πεθάνει με τον δικό μου τρόπο. Εννοώ απλήρωτοι, με όλα τα δεινά που γνωρίζετε. Από εδώ και πέρα δεν θα βρίσκομαι στην ομάδα και την πόλη. Δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο στη συγκεκριμένη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω και εσάς τους δημοσιογράφους που με στηρίξατε όλο αυτό το διάστημα, επειδή δεν θα μείνω άλλο στην ομάδα και στη πόλη.

Για εμένα η λέξη ποδόσφαιρο είναι σημαντική, ιερή, όπως και η λέξη αθλητισμός. Έχω μάθει να παίζεται με ίσους όρους και κυρίως μέσα από την καθημερινότητα της προπόνησης, την βελτίωση και όλους αυτούς τους κανόνες που διέπουν το άθλημα πρέπει να παίρνεις πράγματα και να βελτιώνεσαι. Αυτό έχει μια συνέχεια και κάθε Κυριακή δίνεις την παράστασή, σου ώστε να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Αυτό το αποτέλεσμα που βγαίνει δεν με ικανοποιεί και όχι επειδή η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Είχα δηλώσει μετά την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό πως η ομάδα είναι άρρωστη και το διαπιστώναμε καθημερινά. Σήμερα το διαπίστωσα για δεύτερη φορά και δεν δίνω στον εαυτό μου τρίτη ευκαιρία. Δεν μπορώ να βιώνω αυτό τη στιγμή που έχω θυσιάσει πάρα πολλά πράγματα από τη ζωή μου.

Ευχήθηκα στους ποδοσφαιριστές ό,τι καλύτερο και εύχομαι αυτή η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Το υπόβαθρο υπάρχει, αλλά με εντελώς άλλες διαδικασίες για να μπορέσει η Σπάρτη να κάνει σπουδαία πράγματα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα νοσεί και το να υποβιβαστεί στην μικρότερη κατηγορία ίσως την βοηθήσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη και για τη νίκη της, αλλά και την επιστροφή της στην κατηγορία που ανήκει αυτός ο σύλλογος».

Η απόφαση για αποχώρηση είχε παρθεί πριν από το παιχνίδι άσχετα με το αποτέλεσμα που θα είχε για την Σπάρτη;

«Η απόφαση πάρθηκε πριν από το παιχνίδι και δεν είχε σημασία αν θα κερδίσει η ομάδα, ή αν θα χάσει. Η συμφωνία με τα παιδιά ήταν πως είμαι μαζί τους και θα δώσουμε όλοι τα πάντα. Θα είδατε πως δεν ήταν όλοι στην αποστολή. Δεν κατηγορώ παιδιά, ή ποδοσφαιριστές και δεν γνωρίζω τι έγινε. Γι' αυτό είπα πως εδώ ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να ετοιμάζω μια ομάδα για κάτι και ξαφνικά να βλέπω κάτι άλλο από αυτό που έχω σχεδιάσει.

Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη σε κανέναν, αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες, παραμονές αγώνων να γίνονται προσφυγές. Δεν συνάδουν αυτά με την αισθητική μου, με την αντίληψή μου, με το ήθος μου. Δεν θέλω να γίνει οτιδήποτε και επιθυμώ όταν ξανάρθω στην πόλη να έχω πραγματικά καλές σχέσεις με τον κόσμο. Αυτό που κάνω, το κάνω με πάθος και αυτό που θέλω να ξέρει ο κόσμος και όλοι είναι πως από το πρώτο λεπτό που ήρθα, μέχρι και το τελευταίο τώρα, ο μοναδικός μου στόχος είναι και ήταν να κερδίζει η ομάδα. Τίποτε άλλο».

Γιατί είχε αυτή την συμπεριφορά ο τερματοφύλακας;

«Δεν μπορώ τώρα εγώ να μπω στο μυαλό κάθε ανθρώπου. Λογικά ήταν ο εκνευρισμός του. Δεν γίνεται να ξέρω τι συμβαίνει στο μυαλό του καθένα και να παίρνω αποφάσεις, ή να ξέρω τι σκέψη του. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του και ούτε είμαι κανένας καραγκιόζης να μπαίνω μέσα στο γήπεδο και να κυνηγάω τους ποδοσφαιριστές. Του βγήκε το αίσθημα της αδικίας, δεν γνωρίζω μέσα του τι συνέβη και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Δεν ρίχνω ευθύνες πουθενά, ούτε τίποτε άλλο και μόνο βλέπω μια πολύ άρρωστη κατάσταση που δεν μπορώ να την αντέξω και θα έφευγα ακόμη και αν κερδίζαμε».

Η διοίκηση έχει ενημερωθεί για την απόφαση σας;

«Όχι, μόνο με τους ποδοσφαιριστές μίλησα στα αποδυτήρια και τους ευχαρίστησα. Αυτούς που έχουν απομείνει».

Last modified onΠέμπτη, 17 Μάιος 2018 09:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

x