Αυγενάκης: «SL1 με 14» (video)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι η Super League 1 έχει πάρει απόφαση να συνεχίσει με 14 ομάδες.

Εκτός αναδιάρθρωσης, όπως αναμενόταν, δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης ότι μένει η Super League 1. Ο υφυπουργός αθλητισμού σε συνέντευξή του στην τηλεόραση CRETA επεσήμανε ότι ενημερώθηκε από τον συνεταιρισμό ότι θα συνεχίσει με 14 ομάδες του χρόνου. Φυσικά, δεν ξεκαθάρισε το τοπίο για τον αριθμό ομάδων στην ενοποιημένη Β' Εθνική.

Μεταξύ άλλων ο Αυγενάκης είπε:

«Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ 1. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λιγκ 1. Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Έχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες.

Ακόμη, επιβεβαίωσε, την κατάργηση με νόμο, της Football league, και την ενοποίησή της με τη Σούπερ Λιγκ 2, κάτι που ζήτησε απο τον ίδιο η Λίγκα (Σούπερ Λιγκ 2 και Football league), καθώς δεν μπορούσε όπως είπε η ίδια, να πάρει απόφαση με το 3/4, που απαιτείται. Ετσι, όπως ανέφερε, κλήθηκε ο ίδιος να δώσει την λύση και το έκανε, μετά απο συναντήσεις με την Ένωση Β' και Γ' Εθνικής και την ΕΠΟ.

Όπως ανέφερε, θα γίνει μια ενιαία Σούπερ Λιγκ 2, με προϋποθέσεις και κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλ. ευρώ. Όσο για το πόσες ομάδες θα μετέχουν αυτό θα εξαρτηθεί, όπως είπε «από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

Media

Last modified onΚυριακή, 11 Απρίλιος 2021 12:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep