«Βοήθεια από FIFA, UEFA»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε ότι η Super League 2 μέσω ΕΠΟ ζητά οικονομική ενίσχυση από FIFA, UEFA.

Το θέμα που είχε αναδείξει εδώ και πολλές ημέρες το FL News σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των FIFA, UEFA που... δεν βλέπουν οι μικρές κατηγορίες απασχόλησε την Εκτελεστική Επιτροπή όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος των Super League 2, Football League φιλοξενήθηκε στον Ελλάδα FM 94,3 και μίλησε στους Σταμάτη Βούλγαρη, Σταύρο Καζαντζόγλου για τη σχετική επιστολή που εστάλη.

Ο Λεουτσάκος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν ανάβει το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις και σε ερώτηση τι θα πράξει αν και πάλι οι λοιμωξιολόγοι πουν όχι, απάντησε «καταστραφήκαμε». Το FL News σας παρουσιάζει τις δηλώσεις του:

Αρχικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας σχολίασε:

«Πώς γίνεται στη Super League 1 και τη Basket League να μην κολλά ο ιός και στη Super League 2 να κολλά;»

«Δεν είναι μόνο οι ομάδες της Super League 2 και της Football League. Είναι της Γ' Εθνικής και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και αυτοί είναι αθλητές, όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα. Βγάζουν μία κραυγή απόγνωσης και αγωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι μεγάλη η γκάμα».

Ξεκίνησε πλέον και η Β' Ανδόρας, αλλά η Super League 2 είναι αιχμάλωτη. Για ποιο λόγο;

«Το ίδιο ερώτημα καταθέσαμε στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων όταν την ενημερώσαμε για τα προβλήματά μας μαζί με τον κύριο Γραμμένο, τον κύριο Μπουτσικάρη και τον ΠΣΑΠ. Τους είπαμε ότι μόνο εμείς και η Ανδόρα δεν παίζουμε. Πώς γίνεται στη Super League 1 και τη Basket League να μην κολλά ο ιός και στη Super League 2 να κολλά.

«Αυτή τη στιγμή επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει. Την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε τις απόψεις μας στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ακόμα επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει»

Όλα αυτά τα εκθέσαμε με λεπτομερή τρόπο με τη βοήθεια της ΕΠΟ, της SL1 και του ΠΣΑΠ. Κατάλαβαν το θέμα μας. «Ναι, έχετε δίκαιο». Αυτή τη στιγμή επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει. Την προηγούμενη εβδομάδα καταθέσαμε τις απόψεις μας στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ακόμα επίσημη απάντηση δεν έχουμε πάρει. Τους είπαμε να μας πουν πότε θα ανοίξουμε. Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ. Θέλουν χρόνο προετοιμασίας, να ξεκινήσουν προπονήσεις.

Οι προπονήσεις θα γίνονται με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Μιλάμε για 25-30 ανθρώπους που θα μπαίνουν σε συγκεκριμένο ανοικτό χώρο, θα κάνουν συγκεκριμένη ώρα προπόνηση και θα ξαναφεύγουν και θα ελέγχονται με τεστ Covid. Άρα δεν υπάρχει διασπορά, ούτε θα υπάρχει κάτι το μεμπτό που δεν θα ελέγχεται».

Εσείς ως κατηγορία μπορείτε να καλύψετε το κόστος των τεστ με την αρωγή της ομοσπονδίας;

«Θα στείλουμε επιστολή σε FIFA, UEFA για να μας πούν πώς θα πάρουμε οικονομική ενίσχυση για τα πρωταθλήματα και της Γ' Εθνικής. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης λόγω Covid στη FIFA και την UEFA. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διεκδικήσουμε»

«Οι ομάδες μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι χωρίς έσοδα συμμετέχουν μόνες τους. Οι παράγοντες πληρώνουν από την τσέπη τους και μέχρι τώρα τα έχουν καταφέρει. Έχουμε διαβεβαιώσει την Πολιτεία ότι θα το αναλάβουν πάλι οι παράγοντες.

Την Τρίτη είχαμε Εκτελεστική και θα στείλουμε επιστολή σε FIFA, UEFA για να μας πούν πώς θα πάρουμε οικονομική ενίσχυση για τα πρωταθλήματα και της Γ' Εθνικής. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης λόγω Covid στη FIFA και την UEFA. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα διεκδικήσουμε. Έστειλα σήμερα επιστολή στην ΕΠΟ να φύγει άμεσα επιστολή προς FIFA, UEFA και να μας πουν πώς μπορούν να μας βοηθήσουν οικονομικά και να μας ενισχύσουν».

Υπάρχει χρόνος διεξαγωγής του πρωταθλήματος με πλέι οφ, πλέι άουτ;

«Πρέπει να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία έναρξης. Είναι οι ημερομηνίες Κυπέλλου και κάποια άλλα θέματα που πρέπει να τα δούμε. Πρέπει να έχουμε κενές ημερομηνίες, γιατί μιλάμε για Covid. Δεν ξέρουμε ποιες αγωνιστικές μπορούν να γίνουν. Όλα παίζουν ρόλο. Γι' αυτό αγωνιούμε και λέμε για έναρξη προπονήσεων.

«Όταν μας δώσουν ημερομηνία έναρξης θα κάνουμε ΔΣ να αποφασίσουμε με τις ομάδες πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Μην κάνουμε εικασίες. Πρέπει να έχουμε ευελιξία λόγω Covid»

Αν δεν έχουμε ημερομηνία έναρξης να δούμε πότε τελειώνουμε και μέχρι πού μπορούμε να τραβήξουμε το πρωτάθλημα. δεν ξέρουμε τίποτα. Όταν μας δώσουν ημερομηνία έναρξης θα κάνουμε ΔΣ να αποφασίσουμε με τις ομάδες πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Μην κάνουμε εικασίες. Πρέπει να έχουμε ευελιξία λόγω Covid».

Ποια είναι η κατάσταση στις ομάδες; Πώς επιβιώνουν οι ποδοσφαιριστές;

«Είναι σε απόγνωση. Σε αγωνία αν θα ξεκινήσουν, αν καταστραφούν ομάδες, παίκτες, παράγοντες και οι οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο μεταίχμιο. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε, αν θα μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Μιλάμε για πάνω από 1.500 ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για τοπικές κοινωνίες. Δεν ξέρουμε αύριο αν θα υπάρχουμε και πώς θα υπάρχουμε. Έβλεπα την ΤΣΣΚΑ στο μπάσκετ που είχε 4.500 κόσμο, την Άρσεναλ με κόσμο. Κι εμείς συζητάμε αν μπορούμε να αρχίσουμε προπονήσεις με υγειονομικό πρωτόκολλο».

Αν ως τις 6 Ιανουαρίου δεν μπορείτε να ξεκινήσετε, η SL2 δεν θα παίξει στο Κύπελλο. Πώς θα κινηθείτε;

«Για εμάς το Κύπελλο είναι σε δεύτερη μοίρα. Σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η επιβίωση των ομάδων και πρέπει να ξεκινήσουν και να τελειώσουν άμεσα τα πρωταθλήματα»

«Όταν τέθηκε αυτό θέμα στην Εκτελεστική δεν μπήκα στη διαδικασία να συζητήσω καν για τη συμμετοχή των ομάδων των SL2, FL από τη στιγμή που δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε προπονήσεις. Για εμάς είναι καταστροφικό να μιλάμε για Κύπελλο.

Δεν δέχτηκα να μπω ούτε στη διαδικασία ψηφοφορίας αν δεν δώσει λύση η Πολιτεία να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις. Για εμάς το Κύπελλο είναι σε δεύτερη μοίρα. Σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η επιβίωση των ομάδων και πρέπει να ξεκινήσουν και να τελειώσουν άμεσα τα πρωταθλήματα».

Είναι πιθανό να θέσετε ζήτημα αναδιάρθρωσης για τη νέα σεζόν;

«Δεν θέλω να μπω σε τέτοια σενάρια. Το μόνο που θέλω είναι να μας επιτρέψουν άμεσα να προπονηθούν οι ομάδες και να δούμε ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να το δούμε στην κρατική τηλεόραση και να παίζουμε όποιες μέρες θέλει».

Τι θα κάνετε αν οι λοιμωξιολόγοι απαντήσουν αρνητικά;

«Καταστραφήκαμε, δεν προχωράμε καθόλου».

Το βόλεϊ κατέθεσε σωστό αίτημα. Υπάρχει κωλυσιεργία της ΕΠΟ;

«Διάβασα ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου θα έχουμε έναρξη προπονήσεων. Και οι δύο θέλουν να ξεκινήσουμε»

«Όχι. Η ΕΠΟ μας έχει βοηθήσει, είναι μαζί μας. Το υγειονομικό πρωτόκολλο το έχουμε καταθέσει εδώ και πολύ καιρό σε συνεργασία με τη Super League 1. Είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι θέμα τυπικό των λοιμωξιολόγων».

Από τον κύριο Αυγενάκη έχετε βοήθεια;

«Και ο υπουργός θεωρεί ότι πρέπει να ξεκινήσουμε. Δεν έχουμε κάτι διαφορετικό. Και ο κύριος Μαυρωτάς σε μία τηλεδιάσκεψη μίλησε για όλα τα αθλήματα. Διάβασα ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου θα έχουμε έναρξη προπονήσεων. Και οι δύο θέλουν να ξεκινήσουμε».

Για τις προσφυγές σε βάρος των ομάδων:

«Αυτό είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε σε δεύτερο χρόνο. Οι ομάδες έχουν συμβόλαια, έχουν πληρώσει και αυτά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Να έχουμε αισιοδοξία ότι θα ξεκινήσουμε προπονήσεις και όλα αυτά θα τα λύσουμε».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΠέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2020 12:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep