«Απαξίωση και οικονομικός μαρασμός»

Ο Γιώργος Τουτζάρης μίλησε για τις φρούδες ελπίδες που υπήρχαν ότι θα επιτρέπονταν στη Super League 2 να μπει στο γήπεδο.

Για το υποβαθμισμένο προϊόν της Super League 2 και τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν σχετικά με την εξαίρεσή της από την ΚΥΑ μίλησε ο Γιώργος Τουτζάρης. Ο εκ των αντιπροέδρων της διοργανώτριας και παράγοντας του Εργοτέλη φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8» και παραδέχτηκε ότι από λάθη όλων «οδηγούμαστε σε απαξίωση και οικονομικό μαρασμό». Αναλυτικά:

Για την τελευταία ελπίδα μήπως αλλάξουν οι αποφάσεις:

«Έχουμε μια τελευταία ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα διαφοροποιηθούν. Η ελπίδα πηγάζει από τις συζητήσεις με κορυφαίους παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την απόφαση, μέχρι τη Δευτέρα ή Τρίτη, αν μπορεί να συμπεριληφθεί την τελευταία στιγμή στα αθλήματα που θα συνεχίσουν τη δράση».

Για το γεγονός ότι πριν τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, υπήρχε η σιγουριά ότι η SL2 θα ενταχθεί στις εξαιρέσεις και θα ξεκινήσει κανονικά κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε:

«Είναι γεγονός, όλοι ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι ο κ. Χαρδαλιάς θα μας συμπεριλάβει με τη Super League και τη Basket League. Τελικά οι ελπίδες μας αποδείχτηκαν φρούδες. Δεν ξέρω αν φταίνε οι λοιμωξιολόγοι, οι κυβερνητικοί παράγοντες. Αν ήξερα τι συνέβη θα σας το έλεγα».

Για το γεγονός ότι η προετοιμασία πολλών ομάδων όπως ο Εργοτέλης και τα Χανιά έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο και αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τώρα, θα πάει για το 2021:

«Πράγματι είναι μια κατάσταση που δεν πίστευα ότι θα αντιμετωπίσω, όπως και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες. Είμαστε χωρίς ποδόσφαιρο 9 μήνες και αν δεν προκύψει κάτι άλλο θα συμπληρώσουμε 10 μήνες χωρίς δραστηριότητα. Αυτό για μια επαγγελματική ομάδα, πέραν του αγωνιστικού, αν μιλήσουμε για τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών - ομάδων, τότε θα γίνει αντιληπτό ότι μια ΠΑΕ που τους τελευταίους 9 μήνες δεν έχει έσοδα, αλλά μόνο έξοδα βάζει σε κίνδυνο την επιβίωσή της».

Τι θα γίνει με τους παίκτες αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

«Πηγαίνουμε ξανά σε μια κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα lockdown με άγνωστο φινάλε. Αν μπορέσουμε 1η Δεκεμβρίου να κάνουμε προπονήσεις θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα να επανέλθουν οι παίκτες. Η κατάσταση είναι αλλοπρόσαλλη. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάτω από αυτές τις συνθληκες, όλοι θα αντιμετωπίσουν άγνωστες καταστάσεις».

Γιατί αντιμετωπίζεται έτσι η Super League 2:

«Μας αντιμετωπίζουν σαν τους φτωχούς συγγενείς ενός προϊόντος που είναι υποβαθμισμένο ακόμα και στη Super League, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Εμείς είμαστε μια κατηγορία που είτε ακόμα και από δικά μας λάθη, αλλά και από την αδιαφορία της ΕΠΟ αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε απαξίωση και οικονομικό μαρασμό. Έχω πει πολλές φορές ότι καλούμαστε να περνάμε αδειοδοτήσεις και να μας ελέγχουν για χρήματα που βάζουμε μόνοι μας. Δεν έχουμε πουθενά έσοδα. Εμείς πληρώνουμε και δεν νοιάζεται κανείς. Είναι κάποιοι άνθρωποι τρελοί, είναι αυτό που νιώθουμε όλοι, ότι εμείς είμαστε τρελοί. Μας δίνουν υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται».

Τι γίνεται με την ΕΡΤ:

«Υπάρχει μια πρόταση από την ΕΡΤ. Θα αξιολογηθεί όταν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν ξεκινήσουμε τον Γενάρη θα δούμε τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα και θα δούμε και την πρόταση της ΕΡΤ. Αναλόγως των παιχνιδιών θα είναι και η πρόταση της ΕΡΤ. Το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει στις 16 Μαιου».

Για το μπόνους από τις στοιχηματικές εταιρείες:

«Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Σίγουρη θεωρούσαμε και τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Έχω μάθει τον καιρό που είμαι στην κεφαλή του Εργοτέλη να περιμένω. Οι διαβεβαιώσεις είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο αυτή η υπόθεση, να δοθούν δηλαδή ποσοστά στις ομάδες από το στοίχημα».

Για την ομάδα του τον Εργοτέλη:

«Ο Εργοτέλης, όπως και όλες οι ομάδες είναι γρίφος. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Θα είναι πιεσμένο το πρόγραμμα, με ματς ανά 4 ημέρες. Οι ομάδες που θα αντέξουν θα είναι εκείνες που θα έχουν το ρόστερ τους σε πολύ καλή κατάσταση, είτε δεν θα έχουν τραυματισμούς. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Οποιαδήποτε πρόβλεψη εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο».

Πηγή: athleticradio.gr

Last modified onΚυριακή, 08 Νοέμβριος 2020 16:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep