Logo
Print this page

Κατήγγειλε πλαστογραφία η Νίκη!

Επεισοδιακή εκδίκαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο. «Δικομανής, ρίχνει άσφαιρα η Νίκη Βόλου, υποστήριξε ο Χάρης Γρηγορίου. Κουβέντα για τον διαχωρισμό ομίλων η λίγκα.

Τέλη Οκτωβρίου και η μόνη δράση σε Super League 2 και Football League είναι στα δικαστήρια. Την Πέμπτη (29/10) δόθηκε συνέχεια στο Διαιτητικό με την εκδίκαση των προσφυγών της Νίκης Βόλου. Η πρώτη εξ αναβολής και αφορούσε στην απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ για αύξηση των ομάδων από 19 σε 20 στη Football League. Η δεύτερη προσέβαλε την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης και τη διαδικασία κλήρωσης.

Ένταση, καταγγελία για πλαστογραφία και πολλές πρόσθετες παρεμβάσεις είχε το μενού. Περιελάμβανε, βέβαια, παραδοχή της λίγκας για το λάθος στην κλήρωση, αλλά και καμία αναφορά για το πώς έγινε ο διαχωρισμός των ομίλων και η τοποθέτηση της Νίκης Βόλου στον νότιο όμιλο. Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στην ΕΠΟ και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Πριν την έναρξη της εκδίκασης η γραμματέας ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι λόγω μέτρων θα έμπαιναν στην αίθουσα μόνο οι δικηγόροι και για κάθε υπόθεση χωριστά. Ο Νίκος Αγγελάρας της Νίκης Βόλου προσπάθησε να πείσει την έδρα να μπει και ο ίδιος στην αίθουσα, αλλά αντέδρασαν οι Κώστας Παπασταμάτης (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα), Λεωνίδας Λεουτσάκος.

«Ούτε μία στο εκατομμύριο να μπει ο Αγγελάρας και όχι εγώ», έλεγε ο πρόεδρος της λίγκας. Τελικά όλοι έμειναν εκτός. Ο Αγγελάρας στεκόταν στην πόρτα για να ακούσει τις αγορεύσεις και ο Παπασταμάτης προσπαθούσε να τον απομακρύνει. Μόνο στα χέρια δεν ήρθαν οι δυο τους, μέχρι να τους γίνει παρατήρηση… Η ΕΠΟ, μάλιστα, αναγκάστηκε να καλέσει τον υπεύθυνο ασφαλείας για να τους βγάλει έξω και από την αίθουσα αναμονής.

«Πλαστογράφησαν έγγραφο»!

Ο δικηγόρος της Νίκης Βόλου, Χρήστος Χριστόπουλος χαρακτήρισε άκυρες τις πρόσθετες παρεμβάσεις του Ασπροπύργου (λόγω έλλειψης παραβόλου) και των 84 ποδοσφαιριστών (Ιάλυσου, Ασπρόπυργου, Σαντορίνης, Τρίγλιας, Καλαμάτας) και ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκδίκαση της πρώτης προσφυγής για να πείσει για το εμπρόθεσμο:

«Δύο είναι τα κρίσιμα έγγραφα με τα οποία η αντίδικος προσπαθεί να μπερδέψει το δικαστήριο. Ουδέποτε πριν υπήρξε απόφαση που να ορίζει τον αριθμό των ομάδων της Football League σε 20 ή 22. Το πρώτο στις 3/8/20 αναφέρεται σε φερόμενη απόφαση της 22ας Ιουνίου από το ΔΣ. Αυτό αποτελεί πρόταση και όχι απόφαση. Δεν μπορούσε να προσβληθεί, δεν έχει εκτελεστότητα. Η πρώτη απόφαση της ΕΠΟ πάρθηκε στις 8/10 και αυτή προσβάλλουμε.

Στις 23/07/20 επικυρώθηκε η βαθμολογία της Football League. Τότε, δεν αναγνωρίστηκε στις τέσσερις τελευταίες το δικαίωμα να ψηφίσουν για εκπρόσωπο στο ΔΣ. Άρα, όπως προκύπτει, είχε επικυρωθεί ο υποβιβασμός τους. Το δεύτερο έγγραφο από τις 03/08/20 είναι πρόταση για αναδιάρθρωση (2 όμιλοι των 16 στη Super League 2) που δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία ¾, άρα παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη για πρωτάθλημα 18 στη SL1, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Με τις αποφάσεις 105 και 106 έχει κρίνει το Δικαστήριο ότι δεν ψηφίστηκε η πρόταση στη Super League 2 για προβιβασμό τεσσάρων ομάδων και μη υποβιβασμό ομάδων. Ισχυρίζεται η άλλη πλευρά ότι στις 29/05 η ΕΠΟ αποφάσισε για την άνοδο των 8 πρωταθλητών, ότι στις 3/8 αποφάσισε η SL2 πως δεν υποβιβάζεται κανείς από τη FL και ότι στις 22/8 αποφασίστηκε η διεξαγωγή με 22 ομάδες. Είναι όλα ψευδή. Δεν υπάρχει καμία απόφαση για 22, 20 ή 19. Υπάρχει μόνο η προκήρυξη που λέει για 14 και η 104 απόφασή σας που δικαίωσε τα Χανιά και ακύρωσε την απόφαση 41/2020 της Ε.Ε. της ΕΠΟ. Η απόφαση της Ε.Ε. για άνοδο των 8 πρωταθλητών δεν περιλαμβάνει μνεία για τον αριθμό των ομάδων της FL. Στις 23/07 επικυρώθηκε η κατάταξη και δεν υπήρξε καμία αλλαγή προκήρυξης».

Ακολούθησε η καταγγελία πλαστογραφίας από πλευράς Νίκης Βόλου…

«Το έγγραφο της 2/8/20 (ένθετη φωτ. από το «goalpost.gr») τιτλοφορείται ως πρακτικό ΔΣ και αναφέρεται σε απόφαση για επικείμενη αναδιάρθρωση, δημιουργία δύο ομίλων και μη υποβιβασμό ομάδας. Το επικαλούνται οι παρεμβαίνοντες. Είναι πλαστό και το αποδεικνύουμε. Είναι κατασκευασμένο και περιλαμβάνει αναληθή περιστατικά. Φέρεται να έχει κληθεί, να έχει συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη και να έχει ψηφίσει ο ΑΟ Τρίκαλα που τότε είχε προβιβαστεί. Φέρεται να το έχουν συντάξει οι Μπίκας (Βέροια), Μαυρονάσιος (Ολυμπιακός Βόλου), Σταμούλης (Απόλλων Πόντου).

AAPLAST

Προσκομίζω e-mail του προέδρου των Τρικάλων, Ηλία Αϊβάζογλου που λέει ότι δεν έλαβε ποτέ γνώση, δεν έχει καμία σχέση και επιφυλάσσεται για άσκηση νομίμου δικαιώματος! Πρέπει να διαβιβαστούν τα έγγραφα στην Εισαγγελία για έρευνα.

Η ΕΠΟ λέει στο υπόμνημα ότι η παραμονή τεσσάρων ομάδων αποφασίστηκε στις 3/8 και οι παρεμβαίνουσες στις 2/8. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση τροποποίησης της προκήρυξης στις 3/8. Στις 19/08 η ΕΠΟ ενέκρινε την πρόταση της SL2 και αποφάσισε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Δεν αναφέρθηκε σε μη υποβιβασμό ομάδων από τη FL, άρα ποτέ δεν εγκρίθηκε και λέει ότι η FL θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Αυτή είχε ισχύ μέχρι τη δική σας απόφαση (104/20) με τη δικαίωση των Χανίων. Οτιδήποτε πριν ακυρώθηκε. Όποια ερμηνεία και αν έχει, τότε η FL πρέπει να διεξαχθεί με 14 ή 16. Ποτέ και πουθενά με 20 ή 22.

Κρίνατε, επίσης, ότι η πρόταση για μη υποβιβασμό συνιστά μη νόμιμη τροποποίηση για αναδιάρθρωση, γι’ αυτό απορρίψατε την προσφυγή της Κασσιόπης. Θίγονται τα συμφέροντα της Νίκης. Θα υπάρχουν προβλήματα με αυξημένα έξοδα και σε δύο ομίλους μειώνεται το ενδιαφέρον». Συμπλήρωσε, τέλος, ότι δεν προσβλήθηκε η κλήρωση της Γ’ Εθνικής, γιατί η Νίκη είναι ομάδα της Football League.

Σαράκης: «Θα δημιουργήσετε δύο τεράστια προβλήματα»

Ο νομικός της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης αφού μίλησε για έλλειψη έννομου συμφέροντος και κατέθεσε ένσταση καταχρηστικότητας. Υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση για το έγγραφο που χαρακτήρισε η Νίκη Βόλου πλαστό και είπε:

«Η Ε.Ε. ενέκρινε τον Μάιο την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για προβιβασμό των οκτώ πρωταθλητών. Αυτόματα προστίθενται τέσσερις ακόμα στη FL. Συνειρμικά, λογικά… Τότε η απόφαση αυτή δεν προσβλήθηκε από κανέναν. Δεν προσβλήθηκε ούτε η απόφαση του ΔΣ της Ένωσης στις 3/8 ότι δεν υποβιβάζεται κανείς. Μπαίνουμε στον Νοέμβριο. Οι επαγγελματίες θα μείνουν άνεργοι και οι ομάδες δεν θα παίξουν πουθενά. Αυτές οι προσφυγές γίνονται σε πρώιμο χρόνο

Με την προσφυγή του Κισσαμικού κρίθηκαν άλλα θέματα και σε άλλο χρόνο. Τώρα η Γ’ έχει ξεκινήσει. Πού θα πάνε να παίξουν οι ομάδες; Θα δημιουργηθούν δύο τεράστια προβλήματα. Η ΕΠΟ αύξησε τις ομάδες σε 20, γιατί θεώρησε καλύτερο ένα πρωτάθλημα δύο ομίλων των 10 ομάδων. Δεν προσβάλλεται κανένα συμφέρον της Νίκης Βόλου».

Γρηγορίου: «Δικομανής, ρίχνει άσφαιρα η Νίκη Βόλου»

Ο Χάρης Γρηγορίου εκπροσωπώντας Σαντορίνη, Καλαμάτα υπογράμμισε ότι η Νίκη Βόλου σε αρκετούς χρόνους γνώριζε ότι το πρωτάθλημα θα διεξαγόταν με 22 ομάδες. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κάνει αγώνα κατά πάντων και πιέζει για ν’ ανέβει κατηγορία. Προσπάθησε να ανέβει αντί των ΟΦΙ, Διαγόρα παρερμηνεύοντας τον ΚΑΠ. Τώρα εκπρόθεσμα προσπαθεί να δημιουργήσει βλάβη. Η δικομανία της εμποδίζει τον πρόεδρο της λίγκας να βρει χορηγίες. Στις 29/4 και 4/5 ανακηρύσσονται 8 πρωταθλήτριες που ανεβαίνουν και η απόφαση δεν προσεβλήθη.

Στις 2/8 το ΔΣ αποφάσισε να μην υποβιβαστεί κανείς. Στάλθηκε στην ΕΠΟ και δεν προσβλήθηκε. Στις 19/8 η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί η SL2 με 18 ομάδες και FL με 16, σύνολο 34. Εσείς αποφασίσατε 12, άρα 22. Χτυπά κατά δικαίων και αδίκων για να προκαλέσει πρόβλημα.

Στις 7/9, μία ημέρα πριν την κλήρωση από την υπερβολική δικομανία έστειλε εξώδικο για να μπουν στην κλήρωση οι Τρίγλια, Ασπρόπυργος, Καλαμάτα, Ιάλυσος. Ξέρει ότι δεν περιλαμβάνονται στην κληρωτίδα. Η ΕΠΟ αγνόησε το εξώδικο. Ούτε η κλήρωση προσεβλήθη. Οι ομάδες έχουν διανύσει το 30% του πρωταθλήματος και τώρα μας λέει να μην παίξουν πουθενά. Πώς θα γίνουν οι ομάδες 14; Και να δεχτείτε την προσφυγή, 15 μένουν. Χτυπάμε άσφαιρα, στα τυφλά… Περίμενε να δει αν θα ευοδωθούν οι υποσχέσεις παράνομης ανόδου και όταν βλέπει ότι χάνει, έρχεται και κάνει αντάρτικο κατηγοριών».

Για τη Σαντορίνη ο Γρηγορίου ανέφερε: «Έχουμε συσταθεί σε ΠΑΕ, πήραμε ενημερότητα, δηλώσαμε συμμετοχή, πληρώσαμε παράβολα, πήραμε 25 παίκτες. Η Νίκη αν ήθελε να έχει τύχη έπρεπε να έχει προσβάλει και τη Γ’ Εθνική».

Αλαφραγκής: «Θα καταστραφούμε»

Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλαφραγκής στις πρόσθετες παρεμβάσεις των 84 ποδοσφαιριστών των 5 ομάδων υποστήριξε:

«Έχουμε ελλείψεις, γιατί ενημερωθήκαμε τη Δευτέρα. Ούτε το παράβολο των 1.600 ευρώ δεν είχαμε δυνατότητα να πληρώσουμε. Δεχτήκαμε μηνύματα από 84 ποδοσφαιριστές. Ο Παπαγεωργίου της Καλαμάτας φοβάται μη χάσει τη δουλειά του. Πήγε εκεί, η γυναίκα του είναι 8,5 μηνών έγκυος. Πλήρωσε μόνος του τρία ενοίκια προκαταβολή, πήρε… παρκοκρέβατο. Θα καταστραφούμε. Δεν θα έχουμε ούτε να ζήσουμε».

Η κατάθεση Διακοφώτη

Το μέλος της Ε.Ε., πρόεδρος της Ε.Ι.Μ. και μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτης Διακοφώτης κατέθεσε ως μάρτυρας της ΕΠΟ. Έκανε αναδρομή των έως τώρα αποφάσεων και για τον μη υποβιβασμό ομάδων υποστήριξε: «Γνωστό ήταν. Υπήρχε σε όλα τα σάιτ και στον Τύπο. Ανεβάσαμε τη Σαντορίνη για να έχουμε πρωτάθλημα 20 ομάδων».

Σε ερώτηση της έδρας τι θα γίνει αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί με 14 ή 16 ομάδες, απάντησε: «Η Γ’ έχει ξεκινήσει και το Κύπελλο. Έχουν υπογράψει επαγγελματίες Έλληνες και ξένοι. Δεν θα μπορούν να παίξουν πουθενά 70-80 ποδοσφαιριστές».

«Ασκούν ψυχολογική βία»!

Ο Χριστόπουλος ρώτησε τον Διακοφώτη με ποια απόφαση της Ε.Ε. αυξήθηκαν οι ομάδες της FL σε 20, αλλά πήρε απάντηση ότι: «Την αναφέρουν τα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί». Τότε ο δικηγόρος της Νίκης συμπλήρωσε: «Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για άσκηση ψυχολογικής βίας στο δικαστήριο. Ζητούν να εφαρμοστεί η παρανομία και όχι η νομιμότητα. Θέλουν να μετατρέψουν την παρανομία σε δικό σας πρόβλημα». Όλες οι πλευρές πήραν προθεσμία για υπομνήματα ως τις 14.00 της Παρασκευής (30/10) και απόφαση αναμένεται άμεσα.

Η εκδίκαση της δεύτερης προσφυγής

Σαφώς πιο σύντομη ήταν η εκδίκαση της δεύτερης προσφυγής της Νίκης Βόλου κατά της απόφασης έγκρισης της προκήρυξης της FL, του διαχωρισμού των ομίλων και της κλήρωσης. Ο νομικός της ΠΑΕ ανέφερε:

«Στις 9/9/20 η λίγκα έστειλε αίτημα για συμμετοχή σε άτυπη τηλεδιάσκεψη της FL, η οποία μόνο να εισηγηθεί μπορεί. Στις 18/09 έστειλε έγγραφο με θέμα «προκήρυξη FL 2020-21». Προέκυψε ότι ήταν προσχέδιο, όπως μας απάντησε η διοργανώτρια δύο ημέρες μετά. Την 1η και στις 5 Οκτωβρίου ζητήσαμε έγγραφη ενημέρωση αν έχει εγκριθεί η προκήρυξη, αλλά δεν λάβαμε απάντηση

Στις 22 Οκτωβρίου βούιξαν τα σάιτ για την άκυρη κλήρωση, αφού στη μία γυάλα υπήρχαν λιγότερα μπαλάκια. Πήγε μία κυρία, πρόσθεσε στο τέλος ένα ακόμα και συνεχίστηκε σα να μην τρέχει τίποτα. Σας προσκομίζω και το βίντεο. Η φερόμενη κλήρωση Νίκης – Ολυμπιακού δεν έγινε ποτέ. Δεν κλήθηκαν οι ομάδες, δεν ρωτήθηκαν αν κάποια ήθελε οικειοθελώς να τοποθετηθεί στον νότιο όμιλο. Όλοι ήξεραν ότι η… άτυχη Νίκη Βόλου θα τοποθετούνταν στον Νότο».

«Σε παράλληλο σύμπαν η Νίκη»

Τη διοργανώτρια εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης δεν έκανε κανένα σχόλιο για το πώς διενεργήθηκε η κλήρωση για την τοποθέτηση της Νίκης Βόλου στον Νότο και είπε:

«Η Νίκη είναι εκτός πραγματικότητας. Την αγνοούν λες και βρίσκονται σε παράλληλο σύμπαν. Δεν προσβλήθηκε η απόφαση της 28ης Απριλίου όταν προβιβάστηκαν οι 8 πρωταθλητές. Τροποποιήθηκε η προκήρυξη στις 3/8 με βάση τον νόμο Αυγενάκη όπου ρητά αναφέρεται ότι δεν υποβιβάζεται κανείς. Εσκεμμένα μπερδεύουν την επιστολή στην ΕΠΟ με την απόφαση. Στις 18/9 εστάλη το σχέδιο προκήρυξης και στις 21 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ δήλωσε συμμετοχή, άρα ήξερε πως το πρωτάθλημα θα διεξαγόταν με 22 ομάδες.

Στις 25/09 έκαναν προσφυγή για τη Super League 2 και δεν προσέβαλαν την προκήρυξη. Τότε παραπλάνησαν το δικαστήριο και μιλούσαν για επιλαχούσες ομάδες. Για την κλήρωση, είχε ανακοινωθεί ότι θα υπήρχε κάλυψη μέσω live streaming. Το μπέρδεμα με τα μπαλάκια έγινε στον βόρειο όμιλο, όχι στον νότιο. Έκανε λάθος η υπάλληλος».

Και σε αυτή την υπόθεση δόθηκε προθεσμία για υπομνήματα ως τις 14.00 της Παρασκευής (30/10).

Last modified onΠαρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 01:51
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr