Logo
Print this page

Χωρίς άδεια Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας!

Η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Λάρισας απέτυχαν να πάρουν άδεια σε πρώτο βαθμό. Ποιες οι συνέπειες αν αποτύχουν σε δεύτερο βαθμό.

Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/10) το αποτέλεσμα του ελέγχου 16 φακέλων ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League. Από τις 12 ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορία απέτυχαν, λοιπόν, οι Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας!

Αμφότερες οι ομάδες θα κάνουν έφεση και αισιοδοξούν ότι θα πάρουν άδεια σε δεύτερο βαθμό. Ο Απόλλων Λάρισας φέρεται να κατέθεσε εκπρόθεσμα τον φάκελο, ενώ η ομάδα της Πάτρας είχε ανοικτό μέτωπο την προσφυγή του Αλέξανδρου Μπιτσάκου. Τι θα γίνει, όμως αν αποτύχουν και στο δευτεροβάθμιο όργανο; Τότε ο σχεδιασμός θα τιναχτεί στον «αέρα». Το FL News σας παρουσιάζει τις συνέπειες...

Σύμφωνα με τον κανονισμό αδειοδότησης, οι ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια, θα μπορούν να αποκτήσουν ξένους κάτω των 23 ετών και μόνο τρεις Έλληνες άνω των 25 χρόνων. Ο Απόλλων Λάρισας, δηλαδή, εάν αποτύχει σε δεύτερο βαθμό δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Ισπανό Μαρτίν και θα έχει τη δυνατότητα να κρατήσει μόνο τρεις εκ των Μόρα, Μπάλλα, Πρίφτη, Γκόλια, Κανούλα.

Σε ό,τι αφορά στην Παναχαϊκή, θα έχει σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα. Και αυτό γιατί όλοι οι ξένοι που απέκτησε (Ζοάο, Τσερούτι, Λαρέα, Μπάτροβιτς, Μπρους) είναι άνω των 23 χρόνων. Από τους Έλληνες, εννέα είναι άνω των 25. Πρόκειται για τους Κολοβούρη, Αποστολόπουλο, Πλιάτσικα, Αραβίδη, Κουσκουνά, Μένκα, Πάνο, Αργυρόπουλο, Σούλη. Από αυτούς μόνο οι τρεις θα αποκτηθούν εάν η ΠΑΕ αποτύχει και σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη έχει πάρει άδεια Super League 1, ενώ οι Διαγόρας, ΟΦ Ιεράπετρας έχουν πάρει παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 16 ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΙΩΝΙΚΟΣ.

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Last modified onΔευτέρα, 12 Οκτώβριος 2020 23:56
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr