Ψήφισμα από 20 για αναδιάρθρωση

Οι 8 πρωταθλητές της Γ' Εθνικής και 12 ομάδες της Football League ζητούν άμεση παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για ενιαία Β' Εθνική.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε προτάσεις από τη διοργανώτρια αρχή, αυτή λέει ότι τις έχει ήδη καταθέσει και οι ομάδες που θέλουν να παίξουν σε ενιαία Β' Εθνική πήραν μόνες τους πρωτοβουλία. Με ψήφισμα που υπογράφουν οι οκτώ πρωταθλητές της Γ' Εθνικής και 12 ΠΑΕ της Football League (δεν υπογράφουν Νίκη Βόλου, Καβάλα), ζητούν από τον υφυπουργό αθλητισμού να παρέμβει για τη δημιουργία δύο ομίλων...

Αναλυτικά:

«ΨΗΦΙΣΜΑ

Των Π.Α.Ε. της Football League και των Πρωταθλητριών Π.Α.Ε. της Γ΄ Εθνικής
07.09.2020
Προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη

Κοινοποίηση: Γραφείο Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη
Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κυρίου Γιώργου Γεραπετρίτη

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, έγινε δεκτή η προσφυγή της Π.Α.Ε. Χανίων, με την υπ’ αριθμόν 104/200 απόφαση που δημοσιεύθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. Συνέπεια τούτου, ως Υφυπουργός Αθλητισμού, δηλώσατε ότι αναμένετε τις προτάσεις των ομάδων προκειμένου να αναλάβετε πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Δεδομένου ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 19/8/2020 περιείχε δύο προτάσεις αναφορικά με τη διαμόρφωση της Super League 2 - Football League για την επικείμενη αγωνιστική περίοδο, η μια εκ των οποίων προσβλήθηκε δικαστικά και εν τέλει απερρίφθη δυνάμει της προαναφερόμενης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., αποτελεί πλέον μονόδρομο η εφαρμογή της δεύτερης πρότασης που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο - και η οποία κατέστη απρόσβλητη και αμετάκλητη - δηλαδή η μετατροπή της Super League 2 και της Football League σε μια ενιαία κατηγορία με τη δημιουργία δυο ομίλων, στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες και των δυο πρώην κατηγοριών.

Σας προτείνουμε - λόγω αδυναμίας συμφωνίας των διοργανωτριών αρχών - να θέσετε εσείς και οι συνεργάτες σας τους όρους συμμετοχής διενέργειας και ειδικότερα:

1. Το μετοχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να καταβάλλεται από κάθε Π.Α.Ε. προς αποφυγή αντιαθλητικών ενεργειών,

2. Tη δίκαιη ποσοστιαία κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ανά προηγούμενη φθίνουσα θέση.

Εξάλλου, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω, θα εξορθολογήσετε την αδικία που προήλθε από το νόμο Βασιλειάδη, η οποία στέρησε το δικαίωμα στις πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής να ανέλθουν στη 2η τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, καθώς επίσης θα δικαιώσετε της ομάδες της Football League (θέσεις 3-8), οι οποίες λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν για την άνοδό τους στη Super League 2, αν και μαθηματικά θα μπορούσε να καταστεί εφικτό.

Σας καλούμε λοιπόν, να ενεργήσετε αναλόγως, για τη άμεση αναδιαμόρφωση της νέας ενιαίας επαγγελματικής κατηγορίας με δυο ομίλους, η οποία αποτελεί απόφαση 22 ομάδων, περίπου 1.000 ποδοσφαιριστών-προπονητών-γυμναστών-εργαζομένων και περίπου 100.000 φιλάθλων, ταυτίζεται δε απόλυτα με την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η νομοθετική πρωτοβουλία - παρέμβαση, ώστε να ρυθμιστούν όλες τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία των δύο Ομίλων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως άλλωστε είναι η επιθυμία και πάντων των ομάδων της κατηγορίας της Football League.

Οι συνυπογράφουσες Π.Α.Ε.:

1. ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαμαριά)
3. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
4. ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
5. ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
7. ΑΙΓΑΛΕΩ
8. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Ηγουμενίτσα)
9. ΙΑΛΥΣΟΣ (Ρόδος)
10. ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
11. ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑ (Χαλκιδική)
12. ΚΑΛΑΜΑΤΑ
13. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
14. ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
15. ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Κατερίνη)
16. ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
17. ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Αττική)
18. ΡΟΔΟΣ
19. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (Λακωνία)
20. ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Ρέθυμνο)».

Last modified onΤρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2020 15:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep