«Super League 2 με 12 ομάδες»!

Το «dikisports» αποκάλυψε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε τα Χανιά και η Super League 2 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί το προσεχές πρωτάθλημα της Super League 2 σύμφωνα με το μπλογκ της «Δίκης». Όπως ανέφερε στις 20.30: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τα Χανιά. Έτσι οι ομάδες της SL2 θα είναι 12 και στη νέα σεζόν». Επίσης δημοσίευσε ότι απορρίφθηκαν οι προσφυγές Απόλλωνα Πόντου, Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά με την προσφυγή τους ζητούσαν να διεξαχθεί η προσεχής Super League 2 με 12 ομάδες, δηλαδή να μη γίνει αναδιάρθρωση. Ο Απόλλων Πόντου αιτήθηκε να ισχύσει η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ για ενιαία Β' Εθνική και ν' ακυρωθεί αυτή που προβλέπει υποβιβασμό του σε πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα, οι Φαίακες ζήτησαν την κατάργηση της Football League και την αφαίρεση του εδαφίου όπου γίνεται αναφορά στην επικύρωση της κατάργησης από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Τι σημαίνει η παραπάνω απόφαση; Ότι η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου υποβιβάζονται στη Football League, προβιβάζονται μόνο οι ΑΟ Τρίκαλα, Ιωνικός και παραμένουν στην FL οι Διαγόρας, ΟΦ Ιεράπετρας, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια και Ολυμπιακός Βόλου! Φυσικά, μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τη Football League, εκεί όπου η ΕΠΟ προβίβασε τους 8 πρωταθλητές της Γ' Εθνικής. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπήρξαν υποβιβασμοί σε SL1, SL2, τότε και στη Football League θα πρέπει να υποβιβαστούν οι τέσσερις τελευταίοι, δηλαδή οι Ασπρόπυργος, Ιάλυσος, Καλαμάτα και Τρίγλια...

Ουσιαστικά το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε ότι η Super League 2 επιθυμούσε αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών και όχι μόνο της δεύτερης και τρίτης τη τάξει, όπως επιχειρήθηκε. Αποτέλεσμα; Οι αποφάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν ισχύουν και η αναδιάρθρωση πήγε... περίπατο στην Super League 1 και Super League 2. Αναμένονται πλέον οι αντιδράσεις των ομάδων στην απόφαση αυτή που δεν ανατρέπεται και αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον νομικό των Χανίων Άρη Λυχναρά.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε της ακόλουθες αποφάσεις.

Δέχεται την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ με τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ-ΧΑΝΙΑ», κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και ακυρώνει τη με αριθμό 41/19 Αυγούστου 2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., ως προς το σκέλος αυτής που αποφασίστηκε "Το επόμενο Πρωτάθλημα της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21, να διεξαχθεί με 18 Ομάδες… και προβιβάζονται οι οκτώ πρώτες Ομάδες από τη Football League". Απορρίπτει την από 28.08.2020 και με αριθμ. κατάθ. Ε.Π.Ο. 16642/28.08.2020 πρόσθετη παρέμβαση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών με τις επωνυμίες 1) Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΕ 2019 2) Π.Α.Ε. Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, 3) ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965, 4) Π.Α.Ε. Γ.Σ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1905,5) Π.Α.Ε. ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1970,6) Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ,7) «Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 και 8) Π.Α.Ε. Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ 1965, αντίστοιχα,υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και κατά της ΠΓΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ- ΠΑΕ με το διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ-ΧΑΝΙΑ».

Απορρίπτει την προσφυγή της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και της υπ’ αριθμ. 41/19.8.2020 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Απορρίπτει την από 24.08.2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 1449/2.8.2020 προσφυγή της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Last modified onΣάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2020 15:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep