Logo
Print this page

New Youth Football

H συνεργασία της Super League 2 – Football League με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη 1/7/2020, υποβλήθηκε από τη Super League 2 – Football League, με τη συμμετοχή του «Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής» (του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) και της Ίασις ΑμΚΕ, στο πλαίσιο του call https://ec.europa.eu/sport/funding/calls/grassroots-sport-infrastructure-innovation (Category: Grassroots sport programs and infrastructure innovation) η πρόταση «New football practicing models in top tier football facilities (New Youth Football)» με έναρξη τον Ιανουάριο 2021 και διάρκεια 3 έτη.

Στo πλαίσιο της πρότασης, συμμετέχοντες θα είναι νέοι ηλικίας 16-30 ετών, που θα στελεχώσουν ποδοσφαιρικές ομάδες (12 ανά έτος) από το φίλαθλο κοινό των 12 ομάδων της SL2-FL και από το γενικό κοινό στις πόλεις των ομάδων. Η δεξαμενή των νέων θα συμπληρωθεί με το κέντρο νεότητας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, CONNECT YOUR CITY που είναι ένα δίκτυο Κέντρων Νέων, το οποίο απευθύνεται σε νέους από 16-30 ετών.

Οι νέοι θα αναπτύξουν ποδοσφαιρικές δεξιότητες μέσα από πρωτότυπες προπονητικές μεθόδους με την καθοδήγηση των προπονητών των ομάδων. Στο τέλος της 1ης και της 2ης αγωνιστικής περιόδου οι 12 ομάδες θα συμμετάσχουν σε εθνικά τουρνουά, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αντίστοιχα.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και αθλητικά events (τα 2 πρώτα, παράλληλα με τα εθνικά τουρνουά και το 3ο στο τέλος του προγράμματος στην Αθήνα), μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η ενεργή συμμετοχή και η ομαδικότητα στα αθλητικά δρώμενα της πόλης τους.

Τέλος θα σχεδιαστεί μια καινοτόμα εφαρμογή νέων προπονητικών μεθόδων στο ποδόσφαιρο καθώς και τη διάδοση του προγράμματος στους νέους. Μέσα από την εφαρμογή, οι νέοι παίρνουν μέρος σε κουίζ και παιχνίδια αθλητικών δεξιοτήτων. Οι χρήστες εκπληρώνουν αθλητικές ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές δράσεις και με την ολοκλήρωση τους κερδίζουν πόντους που εξαργυρώνονται σε δώρα και προνόμια από τις ομάδες

Η προσδοκία είναι το πρόγραμμα να μείνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον μιας σταθερής παροχής από τη SL2-FL, υποστήριξης της προώθησης της φυσικής άσκησης μέσα από ευέλικτους, μοντέρνους και καινοτόμους τρόπους εξάσκησης των αθλημάτων, τόσο σε όρους προσφοράς (προπονήσεις, δράσεις) όσο και σε όρους υποδομών

Τα οφέλη από τη δράση για τους νέους από το φίλαθλο κοινό είναι πολλά. Συγκεκριμένα, οι νέοι θα χαρούν το αγαπημένο τους παιχνίδι, όντας μέλη μιας ομάδας που εκπροσωπεί την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα, θα μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου με καινοτόμο τρόπο από τους ειδικούς του ποδοσφαίρου, θα λάβουν μέρος σε εθνικό τουρνουά, θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την εκμάθηση ποδοσφαίρου (τακτική, γενικές γνώσεις κτλ), θα γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους εξάσκησης για το αγαπημένο τους άθλημα και θα τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Last modified onΠέμπτη, 02 Ιούλιος 2020 21:25
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr