«Το ποδόσφαιρο είναι σε ομηρία»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος για τα τηλεοπτικά, τα συμβόλαια και την αναδιάρθρωση.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» του FM 100 Ράδιο Ζυγός. Αναφέρθηκε στην κατάσταση του ποδοσφαίρου σε Super League 2 και Football League, στη στάση της ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά και την αναδιάρθρωση.

Αρχικά είπε: «Η SL 2 έχει στείλει ένα αίτημα για ατομικές προπονήσεις και θα κάνουμε μία τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε πώς αυτό μπορεί να γίνει, το πρωτόκολλο, τα κόστη, όλα αυτά. Η Football League παραμένει σε αναστολή με την απόφασή της. Η επανέναρξη έχει να κάνει και με το οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες της Football League είναι και οι πιο αδικημένες. Αλλιώς τα περίμεναν, αλλιώς τα βρήκαν. Το ποδόσφαιρο είναι σε ομηρία τώρα. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη απόφαση από την κυβέρνηση, θέλουμε να δούμε τι θα πει η ΕΠΟ γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση ούτε από εκεί. Έχουν ρίξει το μπαλάκι στις ομάδες που δεν είναι ομάδες Super League για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με δίμηνη και τρίμηνη αναστολή και γενικώς η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου θα είναι πολύ πιο δύσκολη».

Για την ΕΡΤ:
«Είναι αναγκαίο να βοηθήσει η ΕΡΤ στην παρούσα φάση. Είναι απαραίτητο. Αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς φιλάθλους και έχουμε τον χειμώνα πάλι καραντίνες ο κόσμος δεν θα πρέπει να βλέπει θέαμα αφού θα απαγορεύεται να πας στο γήπεδο; Χωρίς την συμπαράσταση της Πολιτείας δεν πρόκειται να γίνει κάτι».

Για τα χρήματα που οφείλονται στις ομάδες από το τωρινό συμβόλαιο:
«Δεν είναι εύκολο η ΕΡΤ να δώσει χρήματα αν δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Έχουμε στείλει επιστολή πάντως. Απαιτείται πολιτική βούληση για να παρθούν τα υπόλοιπα χρήματα»

Η νέα σεζόν αναμένεται να είναι δύσκολη αφού είπε χαρακτηριστικά:
«Απ’ ότι λένε μέχρι τον Δεκέμβριο δύσκολο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο. Δεν έχουμε για του χρόνου τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε η Football League, ούτε η Super League 2. Θα πρέπει να δούμε και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το αν θέλει να βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει»

Για την αναδιάρθρωση:
«Τις αναδιαρθρώσεις δεν τις κάνουνε οι Λίγκες, εμείς προτάσεις θα κάνουμε, αν δεν έρθει νομοθετική ρύθμιση και δεν πάει στην ΕΠΟ πως θα περάσει; Μπορεί ο Λεουτσάκος να θέλει να έρθουν 150 ομάδες, να ανέβουν όλοι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα των ομάδων. Όλα έχουν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Αν υπάρχει ένα πλάνο τριετίας και μπορούν να αντέξουν οι ομάδες καλώς, αλλά να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση ενός χρόνου και μετά να δημιουργηθούν χρέη από τις ομάδες».

Για τα συμβόλαια παικτών και προπονητών:
«Η κάθε ομάδα και ο πρόεδρος θα πρέπει να έρθει σε συννενόηση με τους παίκτες γατί και αυτοί είναι εργαζόμενοι και θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα σε αυτήν την συγκυρία».

Για την υγεία:
«Προέχει σε πρώτη φάση αν μπορούν να παίξουν με ασφάλεια οι παίκτες γιατί μιλάμε για υγεία. Γιατί αν γίνει κάτι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες».

Για τα τεστ τα οποία πρέπει να γίνονται από τις ομάδες:
«Προσπαθώ μέσα από κάποιες συναντήσεις που κάνω αυτή την εβδομάδα να δω το όλο κόστος, το πόσο κοστίζει για την κάθε ομάδα και αν μπορούμε να αντλήσουμε χρήματα για να μην επιβαρυνθούν οι ομάδες. Θα πρέπει να δούμε και αν η Πολιτεία μέσω κάποιων προγραμμάτων μπορεί να βοηθήσει. Για την υγεία των αθλητών πρόκειται. Είμαστε όμως σε αχαρτογράφητα νερά και ψάχνουμε κάθε μέρα».

Last modified onΠαρασκευή, 15 Μάιος 2020 09:40
More in this category: « Διακοπή, περικοπές, αναδιάρθρωση Εστάλη η πρόταση για αναδιάρθρωση »

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.