Επικυρώνει η λίγκα

Την επόμενη σεζόν η όποια ποινή του Ηρακλή. Επικυρώνει την Τρίτη (28/05) τη βαθμολογία η Football League για τις θέσεις 11-16.

Η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να περιμένει τα μέσα Ιουνίου για να επικυρώσει τη βαθμολογία της Football League για τις θέσεις 11-16. Ο Ηρακλής πήρε αναβολή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τις 11 Ιουνίου, οπότε η λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει στην επικύρωση την Τρίτη (28/05). Τι σημαίνει αυτό; Η όποια αφαίρεση βαθμών, εάν δεν διακανονιστούν τα χρέη του Γηραιού, μετατίθεται για την επόμενη σεζόν.

Η επικύρωση θα βρει τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα στη νέα Football League, αφού η Super League 2 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, ενώ ο Ηρόδοτος και ο Αιγινιακός θα υποβιβαστούν στη Γ' Ερασιτεχνική κατηγορία. Ο Γηραιός έχει τονίσει ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα Football League. Εάν δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το άρθρο 4 παρ.5 του ΚΑΠ προβλέπει:

«Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν αδειοδότηση, από την Ε.Π.Ο, (εφόσον έχει οριστεί ως ποινή για την μη λήψη άδειας, ή ανικανότητα συμμετοχής της μη αδειοδοτηθείσης ομάδος στο πρωτάθλημα της FL της επόμενης περιόδου) ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή ομοίως δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, εφόσον αυτή απαιτείται για τον προβιβασμό τους τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων - του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες. Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».

Η ανακοίνωση:

«Σας γνωρίζουμε πως την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

Επικύρωση βαθμολογίας.
Διάφορα Θέματα».

Last modified onΠαρασκευή, 24 Μάιος 2019 17:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep