Logo
Print this page

Γνωριμία και... οικονομικό

Το οικονομικό θέμα απασχόλησε τα νέα μέλη της Football League στη συνάντηση γνωριμίας με τη διοργανώτρια.

Την πρώτη τους γνωριμία με τη διοργανώτρια είχαν την Τρίτη (21/05) τα νέα μέλη της Football League σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία της λίγκας και ήταν ανοικτή στα ΜΜΕ. Το «παρών» έδωσαν οι 12 νέες ομάδες, δηλαδή οι Βέροια, Ιάλυσος, Διαγόρας, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ιωνικός, Αιγάλεω, ΟΦ Ιεράπετρας, Κρόνος Αργυράδων, Θεσπρωτός, Τρίγλια Χαλκιδικής και Ασπρόπυργος, ενώ πλην των παραγόντων παραβρέθηκε και ο τεχνικός των Αργοναυτών, Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε τις προτάσεις του.

Το οικονομικό, φυσικά, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης. Το ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ που προβλέπεται ως έσοδο για κάθε ομάδα κρίθηκε πολύ μικρό και μία επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους οκτώ ομάδων και τον πρόεδρο, Λεωνίδα Λεουτσάκο θα συναντήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη την Τετάρτη (22/05, 10.00).

Στην ατζέντα των ομάδων βρίσκονται η πρόταση για αύξηση των εσόδων στις 350.000 ευρώ, χορηγικό πλάνο για το πρωτάθλημα Κ19, η 1η δόση να καταβληθεί νωρίς και πριν τη σέντρα, όπως και η αήξηση του ποσοστού βοήθειας από τη Super League 1 και Super League 2.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι ερωτήσεις προς τη διοργανώτρια, τόσο για το αν έχει «κλειδώσει» το πρωτάθλημα 12 ομάδων στη Super League 2, τι μέλλει γενέσθαι με το Κύπελλο, πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και ποιο είναι το ύψος των εξόδων που απαιτείται για τις μετακινήσεις.

Κατατέθηκαν προτάσεις για το πώς μπορούν να μειωθούν τα έξοδα, ενώ μεταφέρθηκε ότι θα γίνουν προσπάθειες να βρεθεί κεντρικός χορηγός, ώστε «Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα για να μην ματώσετε», τους μετέφερε ο Λεουτσάκος. Φυσικά, υπήρχαν και φωνές όπως του προέδρου του Ιάλυσου, Μιχάλη Χατζηνικήτα, ο οποίος τόνισε: «Αν είναι τα έσοδα 130 χιλιάδες, τότε να πάμε σπίτια μας... Μόνο για να έρθει μία ομάδα στη Ρόδο θέλει 10.000 ευρώ».

Το δελτίο Τύπου της Football League:

«Την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Football League 2019-2020, είχε σήμερα ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι αντιπρόεδροι της Διοργανώτριας κ.κ. Γιαννόπουλος και Σταμούλης. Παρούσες και οι 12 νέες ομάδες: Αιγάλεω, ΑΟ Καβάλα, ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων, Α.Σ Θεσπρωτός, Βέροια Π.Σ, ΓΑΣ Ιάλυσος, Διαγόρας Ρόδου, Ένωση Πανασπροπυργιακού – Δόξας Ασπροπύργου, Ιωνικός, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΟ Τριγλία.

Μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση όπου τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν το επικείμενο πρωτάθλημα και την εύρυθμη λειτουργία του, αποφασίστηκε και κλείστηκε σχετική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αύριο στις 10 το πρωί».

Last modified onΤρίτη, 21 Μάιος 2019 17:15
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr