Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση

Ψηφίστηκε η τροπολογία της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ψηφίστηκε η τροπολογία της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μόνο από την πλευρά της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) η τροπολογία που προβλέπει την θέσπιση τριών επαγγελματικών κατηγοριών και πλέον αναμένεται να ολοκληρωθούν και όλες οι άλλες κινήσεις από την ΕΠΟ. 

Το τελευταίο τυπικό βήμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) στην Βουλή, όπου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης υπερασπίστηκε την τροπολογία και τις αλλαγές στη δομή των κατηγοριών. Οι αντιρρήσεις ήταν πολλές από τα έδρανα της Βουλής, αλλά με αρκετά λάθη στα σημεία κλειδιά και φυσικά με την γνώση πως η πλευρά της Κυβέρνησης θα έπαιρνε την ευθύνη και είχε την πλειοψηφία.

Η τροπολογία ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ενώ τα υπόλοιπα κόμματα την καταψήφισαν. Φυσικά ο Γιώργος Βασιλειάδης τους ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία δεν μπορεί να ορίσει με νόμο τον αριθμό των ομάδων, αλλά απλά να ορίσει το πλαίσιο της λειτουργίας τους και να δημιουργήσει τους φορείς που θα τους διαχειριστούν. Παράλληλα τόνισε πως δεν είναι δική του ευθύνη αν αυξηθούν οι ομάδες στην Super League 2, ή σε όποια άλλη κατηγορία και αυτό είναι κάτι που αφορά την ΕΠΟ. Βέβαια το αρχικό στάδιο της αναδιάρθρωσης ορίζει 14 ομάδες στην Super League, 12 ομάδες στην Super League 2 και 14 στην νέα Football League. Φαίνεται πως αυτός ο αριθμός δύσκολα θα αλλάξει, αφού το μόνο που υπάρχει ως σενάριο είναι οι δύο παραπάνω θέσεις στην Super League 2 με μπαράζ ανάμεσα στους πρωταθλητές της Γ' Εθνικής, αλλά πλέον οι ομάδες βρίσκονται σε διακοπές. 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην τοποθέτηση του για τον αριθμό των ομάδων ανέφερε: «Στην τροπολογία δεν υπάρχει και δεν αναφέρεται αριθμός ομάδων, ο αριθμός αποφασίζεται από την ΕΠΟ όχι από την Πολιτεία. Η Πολιτεία βάζει τις δομές των κατηγοριών. Έχει ξεκινήσει μια συζήτηση που θα έπρεπε να ξεκινήσει από πέρσι το καλοκαίρι όταν αυτό έγινε πραγματικότητα γιατί αυτή τη στιγμή επικυρώνουμε κάτι που έγινε πέρσι το καλοκαίρι».

Last modified onΔευτέρα, 13 Μάιος 2019 19:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.